You don't have to.:smir:
На претходниот пост го спомна ВМРО и нивното лечење на комплекси со преименување на стадионот, го напиша во комуњарски стил, затоа мислев дека си комуњар.:smir:
А во врска со изградбата јас имам разбрано дека пари се обезбедени, тоест донирани од УЕФА, со што не би требало да има проблеми кои би биле во врска со финансиите.:helou:
ЗАШТО? Е па брат, има многу луѓе кои мислат како тебе, за жал и затоа нема патриотизам во државата.Исто така нема, затоа што повеќето всушност и не знаат што е патриотизам. Јас не велам све да се преимени, но ова државче ако сака да докаже пред другите дека има историја стара 2500 години, треба да го докаже тоа, да се идентификува како стара држава, а не да се стават имиња од типот на некои партизански револуционери, Максим Горки итн. бидејќи така докажуваме дека нашата држава потекнува од 1945 година.
Се согласувам, јас кога се расправав пред некое време со П-С-Г за тоа дека Македонија ЃП игра на Вардаров стадион, еден вардаров фан ме демантираше. А штом стадионот не е на Вардар, клубот нема право да донесува одлуки за името на стадионот, туку државата, бидејќи тој е инвеститорот, а со објектот стопанисува ЈПССДП.
Ако државата одлучи да стави име на стадионот од некоја Вардарова легенда, јас не би имал ништо против, но сметам дека и ова име што го ставија е доста добро.