Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Баш да видам до кога во секој твој пост ќе мешаш политика. Барем за во спортов зборим...Ако толку ти се оправа политика иди бе брат имаш тема и прај муабет колку сакаш, доста со тоа ВМРО е крив, СДСМ е крив.

А мене па не ми е јасно како тоа вие сте толку слепи и не гледате дека преименувањето на сатдионот е политичка одлука а не дека с епоштува филип втори како македонски херој. Тоа не можете да го сватите? Па јас сум мешал политика, а одлуката е политичка тоа е вистината.

Зоте, а вака да те прашам....у што у Македонија не е замешана политикава?:uvo:

Ако не се лажам не е само на Вардар, башка и репрезентација игра на тој стадион. Баш ми се свиѓа името-Филип II.

Репрезентацијата игра на Градски бидејќи нема посаглам стадион кој ги исполнува стандардите, ама тоа не е никаква причина за да се смени името.И сега, Вардар, и ние фановите треба да се прилагодуваме на Битолчани и прилепчани затоа што ФФМ парите ги краде место да им ги направи стадионите со фондациите од Платини? :zid: Фа Кју, лоша среќа што не сте се родиле во Скопје и не навивате за Вардар, ама не ми чепкајте кај шо не треба...

Малку надвор од муабетов, Репрезентацијата треба да игра повеќе натпревари надвор од Скопје, само не знам дали им е дозволено, бидејќи таа публика е прилично патриотски загреана, за разлика од скопските шминкери кои доаѓаат на стадион за да го гледаат Бекам.

Малку внатре во муабетов, Вардар денеска против Металург на Градски од 17.00. :helou:

А мене па не ми е јасно како тоа вие сте толку слепи и не гледате дека преименувањето на сатдионот е политичка одлука а не дека с епоштува филип втори како македонски херој. Тоа не можете да го сватите? Па јас сум мешал политика, а одлуката е политичка тоа е вистината.
Владата само се обидува да го зголеми менталитетот на македончето дека припаѓа во Македонија, која што потекнува од пред 2500 години, дека Македонија веќе не спаѓа во Југославија, дека е самостојна држава веќе 18 години. На вас не ви се допаѓа оти е добро, што и да направи Владата, колку и да е добро тоа, за вас ќе биде лошо.
Јас најмалку сум ВМРО-вец, но сепак ја подржувам оваа идеја на Владата, сакам да преименат све живо во Македонија, сите улици, објекти да имаат имиња од времето на Античка Македонија, споменици да има на секој ќош, за да пукнат комуњарите и таквите како тебе.

Инаку вие ако сакате, викајте си го “Градски“, тоа си е ваша работа.

jas na primer sto sum cel zivot za vardar i sto odam i go gledam timot na Gradski odednas treba da pocnam da vikam filip 2?
Jas na primer sum antifa navivac,me zabole i za antikata i za vmro i sdsm i sto da pravam sega?kako da ne se osekam pokraden?
Jas na primer nesakam moeto omileno mesto da e predmet za politicka manipulacija i natprevaruvanje,a najmalku od luge koi ne znaat ni da go napisat novoto ime koe go dale!!
Da bese krsten kiril doj. ili pak darko pancev da receme,ili pak po ovoj evreinot ilijes spic legendi na vardar.

Владата само се обидува да го зголеми менталитетот на македончето дека припаѓа во Македонија, која што потекнува од пред 2500 години, дека Македонија веќе не спаѓа во Југославија, дека е самостојна држава веќе 18 години. На вас не ви се допаѓа оти е добро, што и да направи Владата, колку и да е добро тоа, за вас ќе биде лошо.
Јас најмалку сум ВМРО-вец, но сепак ја подржувам оваа идеја на Владата, сакам да преименат све живо во Македонија, сите улици, објекти да имаат имиња од времето на Античка Македонија, споменици да има на секој ќош, за да пукнат комуњарите и таквите како тебе.

Не е точно ја подржувам владата во изградба на стадионот и на тоа с ерадувам и едвај чекам да биде готов и да се наполни со народ и ние да навиваме и да уживаме во репрезентација и во наши клубови кои ќе ја преставуваат македонија во европа.

Но не ја подржувам одлуката за преименување на стадионот во филип втори. И сега што правиме? јас сум све против владата? Ил исум против она што е непотребно и неисправно. Размисли малку пред да донесеш одлука.

п.с. и штета што толку се испразни бучетот и споро оди градењето на севрна а стопиран е тендерот за изградба на запад и исток и сега ако ја критикувам владата дека обеќала а не исполнила со ова што правиме? пак сум комуњар? зашто одма таак пресудувате ако некој критикува? Па гледајте рамстор за колку време се изгради, гледајте како брзо се гради веро, ја не знам две годин иедна трибина ја градиме, тоа ме нервира.

Епа ај ако не се што постои во државава да го крстиме Александар или Филип за да покажеме колку сме затуцани и заостанати. Мешаме политика во муабетот, ама тоа е кога Владата го искористи името на стадионот за дневно-политички потреби. Толку легенди поминаа низ ФК Вардар во минатото, за да ние го крстиме стадионот по некој во кое време абер немало од играње фудбал. И да сакаа, поголема глупост од ова не можеше да направат.

jas na primer sto sum cel zivot za vardar i sto odam i go gledam timot na Gradski odednas treba da pocnam da vikam filip 2?
Jas na primer sum antifa navivac,me zabole i za antikata i za vmro i sdsm i sto da pravam sega?kako da ne se osekam pokraden?
Jas na primer nesakam moeto omileno mesto da e predmet za politicka manipulacija i natprevaruvanje,a najmalku od luge koi ne znaat ni da go napisat novoto ime koe go dale!!
Da bese krsten kiril doj. ili pak darko pancev da receme,ili pak po ovoj evreinot ilijes spic legendi na vardar.

За првото болдирано ако не те боли за антиката, шо кој кур аватарот си ставил?

За второто .. Стадионот не е на клубот, па да си ставате имиња на легенди на Вардар.

You don't have to.:smir:
Но не ја подржувам одлуката за преименување на стадионот во филип втори. И сега што правиме? јас сум све против владата? Ил исум против она што е непотребно и неисправно. Размисли малку пред да донесеш одлука.

п.с. и штета што толку се испразни бучетот и споро оди градењето на севрна а стопиран е тендерот за изградба на запад и исток и сега ако ја критикувам владата дека обеќала а не исполнила со ова што правиме? пак сум комуњар? зашто одма таак пресудувате ако некој критикува? Па гледајте рамстор за колку време се изгради, гледајте како брзо се гради веро, ја не знам две годин иедна трибина ја градиме, тоа ме нервира.

На претходниот пост го спомна ВМРО и нивното лечење на комплекси со преименување на стадионот, го напиша во комуњарски стил, затоа мислев дека си комуњар.:smir:
А во врска со изградбата јас имам разбрано дека пари се обезбедени, тоест донирани од УЕФА, со што не би требало да има проблеми кои би биле во врска со финансиите.:helou:

Епа ај ако не се што постои во државава да го крстиме Александар или Филип за да покажеме колку сме затуцани и заостанати.
ЗАШТО? Е па брат, има многу луѓе кои мислат како тебе, за жал и затоа нема патриотизам во државата.Исто така нема, затоа што повеќето всушност и не знаат што е патриотизам. Јас не велам све да се преимени, но ова државче ако сака да докаже пред другите дека има историја стара 2500 години, треба да го докаже тоа, да се идентификува како стара држава, а не да се стават имиња од типот на некои партизански револуционери, Максим Горки итн. бидејќи така докажуваме дека нашата држава потекнува од 1945 година.
За второто .. Стадионот не е на клубот, па да си ставате имиња на легенди на Вардар.
Се согласувам, јас кога се расправав пред некое време со П-С-Г за тоа дека Македонија ЃП игра на Вардаров стадион, еден вардаров фан ме демантираше. А штом стадионот не е на Вардар, клубот нема право да донесува одлуки за името на стадионот, туку државата, бидејќи тој е инвеститорот, а со објектот стопанисува ЈПССДП.
Ако државата одлучи да стави име на стадионот од некоја Вардарова легенда, јас не би имал ништо против, но сметам дека и ова име што го ставија е доста добро.

ЗАШТО? Е па брат, има многу луѓе кои мислат како тебе, за жал и затоа нема патриотизам во државата.Исто така нема, затоа што повеќето всушност и не знаат што е патриотизам.

Се согласувам, јас кога се расправав пред некое време со П-С-Г за тоа дека Македонија ЃП игра на Вардаров стадион, еден вардаров фан ме демантираше. А штом стадионот не е на Вардар, клубот нема право да донесува одлуки за името на стадионот, туку државата, бидејќи тој е инвеститорот, а со објектот стопанисува ЈПССДП.
Ако државата одлучи да стави име на стадионот од некоја Вардарова легенда, јас не би имал ништо против, но сметам дека и ова име што го ставија е доста добро.

Болдот - а тоа ли е патриотизам, да се напиеш кило ракија и да кажеш гордо “Александре наш водачу, твои сме“ и да ја дувнеш на првата кривина коа ќе згусти у Македонија? Патриотизам е да си ја сакаш татковината, а она што го сакаш не го напушташ и повредуваш. Лојален си му. Сите ние (па дури и комуњарите, замисли) ја сакаме Македонија и сме патриоти, ама ниедно обожување на историска личност нема да не направи поголеми македонци.

Другиот дел, Вардар на тој стадион игра 60 години, и со секое право може да се нарече Вардаров стадион. Да, игра и Работнички, ама јебига Ни Бранко ни Грујо никад не играле на него. И да, секако дека можат да го сменат името и во “Левото маде на Аристотел“ ако сакаат, ама секоја промена од таков тип ќе биде смешна, а за мене секогаш ќе биде едноставно, лесно и најубаво на свет... “Градски“.

You don't have to.:smir:

На претходниот пост го спомна ВМРО и нивното лечење на комплекси со преименување на стадионот, го напиша во комуњарски стил, затоа мислев дека си комуњар.:smir:
А во врска со изградбата јас имам разбрано дека пари се обезбедени, тоест донирани од УЕФА, со што не би требало да има проблеми кои би биле во врска со финансиите.:helou:

ЗАШТО? Е па брат, има многу луѓе кои мислат како тебе, за жал и затоа нема патриотизам во државата.Исто така нема, затоа што повеќето всушност и не знаат што е патриотизам. Јас не велам све да се преимени, но ова државче ако сака да докаже пред другите дека има историја стара 2500 години, треба да го докаже тоа, да се идентификува како стара држава, а не да се стават имиња од типот на некои партизански револуционери, Максим Горки итн. бидејќи така докажуваме дека нашата држава потекнува од 1945 година.

Епа пријателе ако ти се лажеш дека преименувањето на работите во Филип или Александар и градењето споменици е патриотизам, јас не се лажам. Кога ќе видам како се вее знамето низ целата држава, кога ќе видам како желките одат во Тетово и Куманово и применуваат сила, исто како во Скопје, а не да ја молат стоката сама да се смири, кога ќе донесат закон за бранителите и ред други работи, ќе прифатам дека има патриотизам. На вакви ефтини финти не паѓам.
Стадионот точно е дека не е на Вардар, ама играјќи на него белег оставија неговите легенди што ги спомна is no good, а не Филип и Александар.
И ај сега отидов на утакмица, немам време за уште дискусија. Еден е Вардар, еден е Градски.

Болдот - а тоа ли е патриотизам, да се напиеш кило ракија и да кажеш гордо “Александре наш водачу, твои сме“ и да ја дувнеш на првата кривина коа ќе згусти у Македонија? Патриотизам е да си ја сакаш татковината, а она што го сакаш не го напушташ и повредуваш. Лојален си му. Сите ние (па дури и комуњарите, замисли) ја сакаме Македонија и сме патриоти, ама ниедно обожување на историска личност нема да не направи поголеми македонци.
Тоа све што го напиша е точно, но не е патриотизмот само да кажеш дека ја сакаш Македонија, дека длабоко во себе чуствуваш дека ја сакаш Македонија, туку треба и да направиш нешто за неа . Кога целосно ќе се подигне националната свест кај македонците за припадност кон една држава која се вика Македонија, или пак кога ќе видам дека минимум 300000 луѓе се собрале на плоштад за одбрана на македонското име, тогаш јас ќе кажам дека постои патриотизам. А сеуште постојат луѓе кои мислат дека се во СР Македонија, луѓе кои мислат дека сме браќа со Србите, дека треба да ги мразиме бугарите, дека Мара Бунева не е македонка....

За првото болдирано ако не те боли за антиката, шо кој кур аватарот си ставил?

Аватарот стоеше одамна сега е тргнат сум го заборавил.
Вардар е синоним за фудбал во Македонија, не е стадионот на Вардар али Вардар е фудбалот во Македонија.
Сега ќе кажеш дека се преценуваме али оди по скопјево прашувај ги постарите помладите за кој клуб се ќе ти кажат. Вардар е поим за фудбал во државава.
а ти goodman воопшто не се мешај во темава за тебе не е проблем името се гледа на кошарка пееш пуши Вардар, на фудбал Напред Вардар така да тишина.
Тотално ја ебавте темата од Спорт отиде во политика и историја.

а ти goodman воопшто не се мешај во темава за тебе не е проблем името се гледа на кошарка пееш пуши Вардар, на фудбал Напред Вардар така да тишина.
Како прво јас не сум член на навивачка група, па да велиш дека сум викал “пуши Вардар“ или не знам што. Тоа што си се препукувате вие како навивачки групи е ваша работа, а јас го кажувам мојот став како фан на ФК Вардар. Точно е дека јас го сакам КК Работнички, но искрено појма немам што се случува во навивачките групи како City Park Boys затоа што пак ќе кажам, тоа си е ваша работа, јас сум само фан и не мразам ниеден клуб од Скопје (освен РК Металург и ФК Македонија ЃП ).
BTW, кога веќе го спомнав Металург, јас во ракомет сум фан за РК Вардар и сметам дека не треба да ти трне око тоа што сум фан и на КК Работнички.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom