Кога веќе тој си отиде од вашиот клуб би сакал да прокоментирам нешто.
Јас како навивач на Работнички благодарам на фамилијата Костовски за се што направи за мојот клуб, но какви гомна се и он и синчето негово се покажа уште на самиот старт.Кога си ги зема косилките,лопатите,опремата,половина од младинците и 17 играчи од сениорскиот тим на клубот, и останаа само 3.Од тој момент кога го направи ова, па се до денес, мене тие, пред се неговото синче ми е најантипатичната особа.
Но јас знаев уште од самиот старт дека во Вардар нема премногу да издржи.Вардар е отиден далеку далеку.Под милион долгови е.Долговите се движат и над 1 и пол милиони евра.Вардар не платил ни 10% од тоа.Не знам што мислеше Трифун кога отиде ?!Мислеше се ќе среди, и преку Вардар ќе си го чисти прљавиот образ.Не му успеа.Сега ќе стане и најомразена особа во Скопје.
Уште при првиот ден во клубот му дојдоа побарувањата за долговите,веднаш Трифун потклекна и се повеќе тие се ширеа и се повеќе фамилијата Костовски ослабнуваше, само се чекаше правиот момент за да си отиде од клубот.Ете оној во неделата беше тој, правиот.
Сега не знам што ќе прави со косилките,машините,топките,лопатите и пред се играчите кои си ги донесе со себе?!Само знам дека повеќето фудбалери уште од сега сакаат да си ја осигураат иднината па бараат клубови.Пачовски е пред трансфер во клуб од странство.
Бидејќи имам доста информации од клубовите од земјата, можам само да ви потврдам дека Вардар моментално го спасува само богат милионер,кој би бил решен да инвестира огромна пара во клубот.
Ова се го напишав само поради фактот дека не треба да ве лажат дека Трифун е отиден поради неделниот инцидент кој е пичке си материне преувеличуван и се дешава во секоја земја.