Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
На што личи ова бе, да ги тепаш своите пулени. Јес да се тапани тешки, али вака јавно да кршиш автобуси и да ги тепаш, не знам. Срамота од страна на Комитиве. А тоа Трифун што ќе дал оставка и ќе го напуштел Вардар чисти шпекулации. На Сител што друго можеш да слушнеш.

И на Телма кажаа дека Трифун го напушта Вардар. И он мислам зборуваше нешто за тоа.

На што личи ова бе, да ги тепаш своите пулени. Јес да се тапани тешки, али вака јавно да кршиш автобуси и да ги тепаш, не знам. Срамота од страна на Комитиве. А тоа Трифун што ќе дал оставка и ќе го напуштел Вардар чисти шпекулации. На Сител што друго можеш да слушнеш.

Tрифун излезе бе на телма со интервју заедно со Милко пред камери и Трифун рече дека се повлекува од Вардар ко бајаги неговото семејство неможело веќе да ги трпи овие испади на Комити нешто во тој стил

срамота, кој им дава за право на комитите да се понашаат вака.Па зарем луѓе со завршено второ одделени ќе го водат Вардар.СРАМОТА.

срамота, кој им дава за право на комитите да се понашаат вака.Па зарем луѓе со завршено второ одделени ќе го водат Вардар.СРАМОТА.
Комитите се луѓе кои што навистина го сакаат клубот Вардар и со се срце идат на секој натпревар на Вардар и навиваат за него. Мило мие што играчите изеле ќутек, мислам редно беше, играат катастрофално, немаат остварено асална победа веќе 2 месеца, се гледа дека нешто не штима во клубот. Ова што го направија Комитите е еден од начините да го искажат своето незадоволство против сегашниот статус клубот (не за џабе беа предупредени играчите со транспарентот - ОПОМЕНА ПРЕД ИСКЛУЧУВАЊЕ). Да му се случеше ова на Динамо Загреб или на Партизан на пример, навивачите ќе ги ставеа на клада и играчите и раководството.
А за тоа дека ќе си идел Трифун од Вардар, па нека си иде, јас не ни знам зашто го зема Вардар, да си прави бизнис со него по кладилници??
Патем исто така мислам дека и навивачите на Пелистер треба да превземат нешто за да си го спасат клубот од испаѓање, бидејќи со слаб Вардар и Пелистер, се ослабува и онака слабиот квалитет на нашата лига

Брао Комити...Потег за поздравување !!! Па не може некои шабани да си играат туку-така со Вардар и да се праат манекени уместо да земаат титули...Али напраиле и лоша услуга со ова...Ако е точно дека Св.Трифун ќе си одел можете да забораите на титула(иако и со него тешко оваа година) ...Само да не се деси уште некој Брацо па пак наредните 10 години да се тапка у место а некои новокомпонирани да земаат трофеи...

Епа вака за тие што ги напаѓаат Комити не требало така??? добро да ве прашам,а што треба да им прават бе????????? до кога ќе ги трпиме вавките игри до кога Вардар ќе чека на титула до кога Вардар ќе губи од селско маалски екипи ПУКНА ФИЛМОТ бе луѓе не зборете така не биле во право,па навивачите го спасија клубот го дадоа во раце на човек во кој му веруваа ама и тој испадна шупак вика ќе си оди НЕКА СИ ОДИ ако решил и така арно не видовме освен бламажи и срамови во кои тонеме се уште.ДОСТА Е!!!
Го слушам Милко се жали исплашени биле фудбалерите абе ајдее смешкии приказни за мали деца да мислеа на топката немаше да дојде до ова,некој погоре даде пример како се прави во динамо или партизан кога не оди е да торцида ископа 11 гроба на пољуд и порака до управата и заиграа после за овие нашиве во логор само НЕ ЗАСУЖУВААТ ДА ИГРААТ ЗА ВАРДАР ОТИ ВАРДАР Е СВЕТОСТ АМА НЕ ГО ЗНААТ ЗБОРОТ, :drk:КВАЗИ ФУДБАЛЕРИ ДА ИМ Е*АМ СЕ ПО СПИСОК.
А лигушите костовски ако решиле слободно можат да си заминат ќе преживее Вардар и без нив

Осеќам ќе пукне едно паролче на наредна утакмица....:icon_lol::icon_lol::icon_lol:

ОДИ ТРИФУН ,КОЈ ТЕ ЕБЕ, МОЖЕ ВАРДАР И БЕЗ ТЕБЕ !!!!!!

Licno spored mene ne trebase da se sluci ova na straza avtobus da se krsi,ednostavno za vreme na trening da se upadne da se prekine trening i neka desava toa sto treba,SRAMOT bese golem izminative dva meseca kako za igracite i za navivacite,pa normalno e neso vakvo da se sluci SEPAK VARDAR E SINONIM ZA MKD FUDBAL

Ja licno mislam na trening da se vleze i da im se soblecat dresovite goli da si idat a Trifun ko Trifun pederce moze slobodno da si ide i da si gi stai u gz ti cvikerite sugavi nemozel da gi trpi ispadine na komitite a moze rabotnicki da go naprai dominanten u prvenstvo a nemoze da go naprai vardar so istite igraci nego problemot e drugo na Trifun mu trebaat pari i vardar mu sluzi samo za perenje pari i iskreno neveruvam vo negovoto celosno zaminuvanje od rabotnicki mislam deka ima uste tamu vlijanie

Незнам што да кажам, знам дека зад ова има многу политика но чиво сценарио е ова, и која е мангата нарачател стварно не знам. Знам само дека на клубот што го сакам повеќе од се, црно му се пишува.
Знам дека на сите ви пукна филмот од слабите игри на манекените, јас прв ги критикував сите по список уште по мечот со Милано во 4-то коло кога ги тепавме у Куманово со 3:1 зашто уште тогаш увидов дека играта не штима. Меѓутоа уште еднаш се покажа дека никој од нас во Македонијава не знае за зборот стрпливост.
Знам дека на сите ни е преку таквото од петгодишниот пост без титула и од оние спектакли со ЦСКА и Спарта, ама колку пати повторив дека вакви целосни трансформации какви што ни се случија оваа годна ќе бараат повеќе од една сезона за работите да си дојдат на свое место. Ваквите резултати требаше да се очекуваат, можеби играчите сами си го навлекоа проклетството на себе со 5-те (само резултатски) убедливи победи во првите 5 кола, па сите си помисливме дека се ближи денот кога и на градски ќе ги гледаме рекламните паноа на плејстејшн 2, форд, хајнекен, сони и мастеркард т.е. - ЛШ. Сепак сите заборавивте едно нешто. Сите го знаевте Трифун како човек кој што бил европски првак со Кометал и доминантен владетел во мак првата лига со Работнички, а на никој не му текнува дека му требаа повеќе од 7 години за да го направи Работнички она што беше до лани. Мислите дека сите тие успеси преку ноќ ги создаде. Не ме сваќајте погрешно, не велам дека и ние требаше да чекаме 7 години за титула, меѓутоа требаше да се стрпиме бар уште оваа сезона пошто ви реков дека таквите револуции како нашата од пред почетокот сезоната бараат време за да се ожнеат плодовите. Догодина ве уверувам дека ќе се прошетавме на домашната сцена и дека навистина ќе ја бркавме лигата на шампионите! Трифун не го зема Вардар за да го растури, туку затоа што е најголемиот Македонски спортски бренд, за да го направи моќен и за да им се курчи на своите европски бизнис партнери и конкуренти со тоа каков мал но сепак моќен клуб има под својата капа.
Навистина незнам, после ова мислам дека одамна го имав моето последно присуство на западната трибина, сепак Комити се само институција а Вардар е она што неможе да се опише со зборови, туку може само да се почувствува како ти пулсира заедно со срцето.
Јас и во сабота ќе бидам на јужна заедно со клубот со којшто сум бил и кога бил на врвот и кога бил на дното. И нема да навивам за фудбалерите, туку за ВАРДАР!!! ЗАТОА ШТО ВАРДАР НЕ Е НИ МАСЕВ НИ ПОЛОЖАНИ НИ МИЛИСАВЉЕВИЌ НИ БАЈО НИ ЈАНКЕР НИ ПЕТКО НИ ЈАНКО НИ СТАНКО, ВАРДАР СМЕ СИТЕ НИЕ И ВАРДАР Е ВО НАС, НЕЗНАМ ЗАШТО СИТЕ ОДЕДНАШ ТОА ГО ЗАБОРАВИВТЕ!!!

^^^BaD_BoY^^^ напиша:
more more 4e odite na trening da gi tepate a vas definitivno bbb vi se idoli:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Немам право да зборам од името на Комити, меѓутоа да факт е дека намерата им е да бидат на нивото од БББ Торцида Делије и Гробари, ама затоа во Македонија на сите вас сељаците ви се идоли. Ќе видиш за некое време и пиратите и лозарите и чкембарите како ќе почнат да си ги тепаат своите играчи, пошто во се ги копирате Комитите. Комити први почнаа да штрајкуваат уште во Март, после тоа гледам сите почнале да ги бојкотираат своите клубови. Затоа сељаци ќутете си, и запамтете дека Вардар е како феникс и пак ќе дојдат деновите кога ќе ви маваме резултатски петарди на вашите селски ливади!!!

Комитите се луѓе кои што навистина го сакаат клубот Вардар и со се срце идат на секој натпревар на Вардар и навиваат за него. Мило мие што играчите изеле ќутек, мислам редно беше, играат катастрофално, немаат остварено асална победа веќе 2 месеца, се гледа дека нешто не штима во клубот. Ова што го направија Комитите е еден од начините да го искажат своето незадоволство против сегашниот статус клубот (не за џабе беа предупредени играчите со транспарентот - ОПОМЕНА ПРЕД ИСКЛУЧУВАЊЕ). Да му се случеше ова на Динамо Загреб или на Партизан на пример, навивачите ќе ги ставеа на клада и играчите и раководството.
А за тоа дека ќе си идел Трифун од Вардар, па нека си иде, јас не ни знам зашто го зема Вардар, да си прави бизнис со него по кладилници??
Патем исто така мислам дека и навивачите на Пелистер треба да превземат нешто за да си го спасат клубот од испаѓање, бидејќи со слаб Вардар и Пелистер, се ослабува и онака слабиот квалитет на нашата лига
bogami i ckembarite treba da go naprat ova da mu dojdi umo na upravata

Ќе си идел. Та преку к...в, лигле. Како би го упукал у тоа восочната глава. Ми спотребало такво лигле, како може таква изјава да даде дека ќе го напушта клубот, па само Комитите ли се ВАРДАР, па да донаса таква одлука. Бог да чува.

Респект за Комити за ваквиот потег имате моја подршка мораше само вака да му се даде до знаење на играчите дека дресот што го носат на себе има некаква тежина и кој не е спремен да ја издржи таа тежина слободно нека си оде:helou:

Немам право да зборам од името на Комити, меѓутоа да факт е дека намерата им е да бидат на нивото од БББ Торцида Делије и Гробари, ама затоа во Македонија на сите вас сељаците ви се идоли. Ќе видиш за некое време и пиратите и лозарите и чкембарите како ќе почнат да си ги тепаат своите играчи, пошто во се ги копирате Комитите. Комити први почнаа да штрајкуваат уште во Март, после тоа гледам сите почнале да ги бојкотираат своите клубови. Затоа сељаци ќутете си, и запамтете дека Вардар е како феникс и пак ќе дојдат деновите кога ќе ви маваме резултатски петарди на вашите селски ливади!!!
Кога не знаеш шо е работата не треси:smir:

А за тоа подоле ќе кажам дека патите од комплекс:kesa:

БТВ мислам дека потегот на Комити е многу радикален ама со ова му ставија на знаење на играчите дека несмеат да си играат тапшин,тапшин танана:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom