Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
До пред некое време беше актуелна темата за спојување на Работнички и Вардар со што би се овозможило да се има еден претставник од Мкд кој би учевствувал стандардно секоја сезона во купот на Уефа. Да не знае некој то се случи со тоа или беа само празни муабети?

Чекај бе, ти шо галамиш само кога на аватар имаш Роналдињо, во потпис цела екипа на реал и друг пост освен на фан клуб Реал Мадрид треба да се крсти чоек да ти начека.

Не, не те напаѓам, јас сум симпатизер на Лацио на пример, ама не свршуем на олимпико да го ебам, се знае која е моја гордост и не се срамам од тоа па макар од Дељадровци изгубиле 10-0 или 5 години по ред губеле дома од Пелистер.

Никад друго... никад!

Грешка си. Роналдињо ми е ставен на аватар поради кладба со Фантом_ох :) А голем фан сум на Реал, тоа е точно. А и незнам дали воопшто овде има некој што не гледа странски фудбал. Не ми беше тоа зборот, зборот ми беше за такви кои го дркаат на Роналдо и сл. и кои јадат гомна дека македонското првенство не би го гледале за ништо, не си ме разбрал точно. Јас го гледам македонското првенство, и идам и на стадион за Тетекс, немај гајле. А тоа што пишувам само на Фан Клуб: Реал, моја работа.

Ako go sakate Vardar zasto ne ste sekoja utakmica na stadion a ne da laete po forumi duri i golem del od komitite ne gi ni znaat igracite na vardar idat samo zatoa sto e bez pari i demek se u komiti i nemojte so toa sranje deka nema kvalitet.Vo 3 liga Anglija ima li kvalitet a vo sekoe gratce se zivee za fudbalot???

Ako go sakate Vardar zasto ne ste sekoja utakmica na stadion a ne da laete po forumi duri i golem del od komitite ne gi ni znaat igracite na vardar idat samo zatoa sto e bez pari i demek se u komiti i nemojte so toa sranje deka nema kvalitet.Vo 3 liga Anglija ima li kvalitet a vo sekoe gratce se zivee za fudbalot???
Темата Фан клуб Вардар е бајаги неактвна уствари, и оние кои пишуваат на неа се само обични посматрачи од страна. Некој од оние кои пишуваат одат на стадион и пратат натпревари. :wink:

А ти сезнајко, што ќе кажеш за себе, од кај си, чиј си, кое е твоето оправдување? :helou:

А ти зошто не се акритивираш за да му помогнеш на клубот туку и ти само лаеш?

Сега со работнички во недела ќе се види кој е кој? Во вакви времиња се познаваат правите навивачи. лесно е кога си шампион и кога играш со ЦСКА и со СПАРТА у лига на шампиони,ајде да видиме сега кој ќе дојде.Поразот од Милано е срам кој никој нема да може да го избрише,но сепак беше потребно Вардар конечно веќе еднаш да го допре самото дно после константно тонење. Инаку неможе тука така да се обвинат штрајкувачите дека не го сакале и дека го продале Вардар.Меѓу нив се Брага(нема потреба да наведувам примери колку пати досега Брага се има жртвувано за Вардар,само ќе ја спомнам неговата игра на утакмицата со Пелистер - Изгина),Раденко Бојовиќ и Јорде(да не беа овие двајца на гостуванјето во Анортозис ќе го сркавме исто како во Куманово),Димче Ристески(иако е битолчанец,лани во полуфиналето на купот токму тој го закопа Пелистер сред битола),а на крајот на краиштата на пресот се појави и Александар Бајевски со што им даде подршка на своите колеги,а со својот однос на мечот во Куманово мислам дека Бајо покажа дека е вардарец во душата(нешто што искрено кажано ни ние Комитите суштински не сме го докажале досега).Ок да не дрвам многу,сите што искрено го сакаат Вардар нека дојдат на запад во недела,не да навиваме за брацо за панчев за орце за борче за шехтански,за мачка ,за трифун или за незнам кој,туку да навиваме за Вардар!!!

Сега со работнички во недела ќе се види кој е кој? Во вакви времиња се познаваат правите навивачи. лесно е кога си шампион и кога играш со ЦСКА и со СПАРТА у лига на шампиони,ајде да видиме сега кој ќе дојде.Поразот од Милано е срам кој никој нема да може да го избрише,но сепак беше потребно Вардар конечно веќе еднаш да го допре самото дно после константно тонење. Инаку неможе тука така да се обвинат штрајкувачите дека не го сакале и дека го продале Вардар.Меѓу нив се Брага(нема потреба да наведувам примери колку пати досега Брага се има жртвувано за Вардар,само ќе ја спомнам неговата игра на утакмицата со Пелистер - Изгина),Раденко Бојовиќ и Јорде(да не беа овие двајца на гостуванјето во Анортозис ќе го сркавме исто како во Куманово),Димче Ристески(иако е битолчанец,лани во полуфиналето на купот токму тој го закопа Пелистер сред битола),а на крајот на краиштата на пресот се појави и Александар Бајевски со што им даде подршка на своите колеги,а со својот однос на мечот во Куманово мислам дека Бајо покажа дека е вардарец во душата(нешто што искрено кажано ни ние Комитите суштински не сме го докажале досега).Ок да не дрвам многу,сите што искрено го сакаат Вардар нека дојдат на запад во недела,не да навиваме за брацо за панчев за орце за борче за шехтански,за мачка ,за трифун или за незнам кој,туку да навиваме за Вардар!!!
Добар пост... од мене на ова, две работи...

1. Играчите на Вардар се наоѓаат во многу заебана ситуација. Тие викаат дека се професионалци и тоа е факт, играат за оној кој им дава пари, а ако никој (или секој) им дава пари ќе застанат на страна на оној кој ќе ги прелаже подобро. Така е во секој спорт и во животот општо.

2. Ако екипата застанала заедно за една цел, па макар и била тоа глупава цел... добро е да остане и во тој момент екипа, и оној кој нема да го почитува тоа, макар и бил во право... е лузер, шупак, педер и слично.

3. Сепак и тројка има... Комити никогаш не навивале за Брацо, Камчев или одреден играч. Се` се тоа менливи категории а Вардар, името и славата негова... Комити и љубовта кон клубот се вечни и непобедливи.

п.с. Во недела не можам да присуствувам, за жал... профсионални обврски во странство. :cry:

Лелееее до овдли стигнала работата:tapp:

Брага во аут,Франса во„нокаут“
Поранешниот капитен на Вардар, Агиналду де Жесус Брага, доби шут-карта како потстанар. Тој до вчера требаше да се исели од станот во централното градско подрачје во Скопје во кој престојуваше во последните 6-7 години, поради две неплатени кирии.

Неговиот сонародник од Бразил Клаудиу де Франса почнал да ги продава личните работи за да може да ги покрие трошоците.

http://dnevnik.com.mk/?ItemID=41A501512951F9468C04CEF18D5F64B4

Па донекаде се и во право фудбалериве.Овие двајца се стварно за жалење.Јасно е зошто Бајевски игра.Си има земено голема пара за да дојде во Вардар додека овие Ејупи,Пеев,Петров се млади деца и сигурно уште живеат со родителите.
Другиве тешко се издржуваат а сигурно некои и зависат од платата од Вардар.
Само се прашувам што е со оние спонзори на Камчев како што се Вардар Осигурување и Т-Мобиле или тие беа колку може повеќе Орце да си го поправи образот со лажење ама сега уште повеќе се заебал.ТОа е.Како што викаат некои.Само Трифун успеал да направи нешто добро од македонски спорт се другото е срање во боја.Спасот се гледа во странство и странски спонзори.

Добар пост... од мене на ова, две работи...

1. Играчите на Вардар се наоѓаат во многу заебана ситуација. Тие викаат дека се професионалци и тоа е факт, играат за оној кој им дава пари, а ако никој (или секој) им дава пари ќе застанат на страна на оној кој ќе ги прелаже подобро. Така е во секој спорт и во животот општо.

2. Ако екипата застанала заедно за една цел, па макар и била тоа глупава цел... добро е да остане и во тој момент екипа, и оној кој нема да го почитува тоа, макар и бил во право... е лузер, шупак, педер и слично.

3. Сепак и тројка има... Комити никогаш не навивале за Брацо, Камчев или одреден играч. Се` се тоа менливи категории а Вардар, името и славата негова... Комити и љубовта кон клубот се вечни и непобедливи.

п.с. Во недела не можам да присуствувам, за жал... профсионални обврски во странство. :cry:

Истотака добар пост :) особено се сложувам со напишаното под бр.3
сите поединци се менливи,само Вардар останува вечен.
И јас сум Вардарец од дете и кога е во прашање Вардар се што ме инетресира се неговите рзултати и пласмани.Кој ќе биде во управата не е толку битно,јас ќе го подржам секој оној кој што ќе направи Вардар да биде доминантен во Македонија и почитуван во Европа. Меѓутоа со порази од 9:1 од довчерашни нисколигаши не се поситгнува тоа реноме(не навлегувам во тоа кој е крив, бидејќи сите с(м)е криви)
Што се однесува до штрајкувачите точно е дека не може да им се аплаудира на таквиот потег, меѓутоа меѓу нив има и кавлитетни играчи за балкански услови кои и во иднина ќе му бидат потребни на Вардар,па затоа неможе туку така да се суспендираат или избркаат 14 фудбалери(особено ако земеме во предвид дека е навистина тешко во нашава лига да се донесе квалитетен играч).Во тој случај ќе треба да се прави целосен ремонт на тимот а тоа ќе бара повеќе од една сезона за клубот да се врати на тронот.Таков ремонт ни се случи на полусезоната 2006/2007 кога истотака беа ослободени едно14 играчи(меѓу кои:Тричко,Масев,Наумов,Глигоров,Танески,Глигоровски итн итн) и што е најтрагично добар дел од нив отидоа во директните ривали Работнички и Милано кои еве денес се за класа подобри од нас.Токму затоа и ја подржав иницијативата за спас на Вардар,меѓутоа не сакам истото да се случи и сега.Оваа сезона отиде јабана,ама не смее да се дозволи во наредната и клубот да отиде во ист правец,мора да се мисли и на иднината.

Незнам ама ова со фузијава воопшто не ми се допаѓа...Вардар е само Вардар и никако поинаку,а Трифун кога ќе стави Кометал на имато Вардар нема веќе да е тоа тоа...без разлика не е добро ниеден тим да згасне добро е некој ЕДЕН спонзор да влезе и да ги среди долговите и работите таму...

Ќе видиме во летниот преоден рок што и како со Вардар. Кој спонзори ќе дојдат, дали ќе се купи веќе еднаш еден асален играч, и ќе се знае дали сезоната што следи ќе ја биде или опет тапа.

Има понуда и од Здружението на македонски иселеници во Австралија.

Море друштво што се случи со суспендираните играчи оти овој Мојдов ми е комшија па еве едно месец дена е дома и тренира со Тиквеш што и како се одлучи за нив нека каже некој поупатен.

Сеуште ништо не е одлучено се чека да се избере новиот спонзор,па после ке се види што ке се прави со суспендираните фудбалери
Позз

Овие што штрајкувале сите на трансфер а ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom