Io Sono Interista
The original, one and only IoSono.
- Член од
- 21 декември 2007
- Мислења
- 29.218
- Поени од реакции
- 62.999
Има безброј бизнисмени кои сакаат да вложат во Вардар, јас лично знам неколку и тие не го прават тоа затоа што знаат дека нивните пари нема да се искористат квалитетно туку ќе пополнат нечиј џеб.
Доколку некој не го купи ФК Вардар и го стави под свое и сам да решава за се` Вардар само ќе тоне. На пример, некој бизнисмен од пичке си матер од Аустралија кој навивал како дете за Вардар, одвои милиони евра, го присвои, избрка се` од дирекција и постави тројца способни луѓе... Вардар ќе процвета за една сезона и ќе го гледаме во борба за Лига на шампиони. Гарантирам со живот.
Апсолутно, се согласувам дека треба да го купи некој бизнисмем како што е случај со поголемите клубови. Затоа што на оној кој ќе вложи свои пари нема да му биде сеедно дали клубот ќе биде силен или и понатаму ќе се валка во калта. Тоа е веројатно начинот да се расчистат работите. Да се најде некој тип што ќе ја исплати баграта и ќе им ја покаже вратата. Понатаму лесно е за спонзорства. Големите компании знаат каде треба да пари. Како пример може да го земеме Динамо Загреб. Динамо си има сопственик, кој не е многу популарен меѓу навивачите ама сепак, тој е газда во клубот и тој е одговорен за се што се случува во него. После неговото доаѓање, Динамо има 40 спонзори, од кои 10-тина поголеми и 30 помали. И веќе личи на клуб, а играчите ги продава за милионски суми. Вардар мора да го фати тој пат затоа што не се живее од стара слава. Навивачите си барат успеси...
.Е сега јас па мислам дека е премалку со еден милион да се исчистат гомната во Вардар,и дека една сезона е прекратко за да се врати титулата,а камоли за сјајот да не зборам.Со играчи од ваков калибар ништо научна фантастика е титулата што сега е и многу тешка зашто не е само работнички тука сега е и милано и не се заебаваат.Си отишол Костовски,искрено за мене он е слаб играч,неможе сеа да збориме за некакво враќање на сјајот на Вардар и да жалиме Костовски што си заминал,бар мое мислење,доста е веќе трошки.И се повеќе и повеќе се обвинува работнички за неуспехот на Вардар,па се знае дека парите се најважни,веќе во Вардар не гледаат на предизвик младиве фудбалери кај нас,предизвик им е Работнички и тоа е вистината,а до кога така незнам.