Според новите правила и без да има некој прекин натпреварите се продолжуваат за минимум 5-6 мин.Натпреварите кои до минатата сезона би имале највеќе до 4-5 мин годинава се продолжуваат и по повеќе од 10 минАлаведра дефинитивно подобар избор од Вецески. Се надевам дека Тетовка и понатака на него ќе рачуна како дел од стоперскиот тандем.
Панта ја подига форма после повредата и тоа треба да не' радува. Сепак он со уште неколкумина е костурот на оваа екипа. Пато може не е поткован технички за везњак, ама за тоа колку трча не може никој да му оспори. Додека во Педрињо ја стварно не глеам било каква надеж.
Трајковски денес успеа неколку контри да упропасти и потпуно ми е нејасно како човекот секој натпревар го стартува од почеток. За Лемос, не знам дали само ја имам впечаток, ама и на овој натпревар, како и тој со Шкупи (Воска и Силекс немав можност да ги глеам), воопшто не ме одушевува. Дали оние очекувања што ги имавме од него ќе испаднат погрешни!? Се надевам ќе ме демантира. Демир не ми се ни коментира, ама што и да не изненадува играч, кој без никакво објаснување си зема пауза од скоро една година како професионален фудбалер. По мене воопшто не требаше ни да му се даде уште една шанса.
Омерагиќ колку и да го критикувам некогаш, сепак е дефинитивно најдобар избор за У-21 играч, во отсуство на Нијаз. Веројатно е еден од оние што најмногу трча во оваа екипа, што е еден голем плус за него.
Во секој случај, овие три бода се многу битни за нас пред паузата од две недели. Верувам дека и на следните два натпревари ќе собереме неколку бодови.
П.С. Од понеделник се очекуваат на позајмица 1 до 2 играчи од клубови што гравитираат на поранешните југословенски простори.
На тие 7 минути, накнадно продужи уште 4. Без никаков основ...