Делуваше на принудна измена ради повреда тоа на Гача, ама ни јас не забележав што точно се случи и колку е сериозно.
Кикс во прелош момент, со оглед на резултатите на конкурентите, а уште повеќе загрижуваат повредите, поготово ако го изгубивме и Гача за наредните дуели. Денес имавме целосна иницијатива и катастрофална реализација напред. Кире не ми делува како добро решение централно и многу подобри партии би пружил на крило, Јовче е вон форма и заслужува да седне на клупа, ама проблемот е што немаме опции, Парталко едноставно не е доволно добар, не знам само што е со Величковски и дали е сеуште кај нас или отиде негде на позајмица, откако дојде Жоглев не заигра, а денес можеби беше добра можност да му се пружи прилика. Беласица освен една контра, кога Гача одбрани 100% шанса, не изиграа ништо друго, и дадоа гол од ништо, без игра и иницијатива и на голем кикс на Целески. После израмнувањето очекувано за мене паднавме, игравме брканица на терен и во тој хаос можеше лесно и да загубиме на крај. Не знам колку се сериозни повредите на Симе, Десниќ и Жоглев, ама било кој од нив добро би ни дошол, а не знам и со Демир како е ситуација, цела полусезона ја истеравме без него.
Утакмицата со Пелистер ќе биде од огромно значење, слично сценарио лани и вакви глупи киксови на крајот ни ја искомплицираа работата и не чинеа пласман.