kano
Farang
Не ме сфаќај погрешно, не сакам да те напаѓам, ама ова ми се класични муабети на постарите генерации, „ее децава од мочка правени, у наше време не беше вака“, а што прават сега? Буквално ништо, наполниле 30+ години и нивното завршило, нит се на трибина, нит покажале интерес, нит па ги поддржуваат помладите, се избацуваат „јаките“ фаци само кога ќе намирисаат пари и прават раздор во групата. Очигледно подолго не си во државава и си целосно застанат во минатото, немаш никаква претстава за реалноста и за тоа што и како функционира државата, сегашноста, младината.
Ќе го цитирам само овој дел од коњаникот:
Ова е друже реалноста, Вардар и Комити одамна го имаат изгубено реномето. Мора да се тргне од некаде, потребен беше сериозен рестарт и да се надеваме дека сезонава ќе биде тоа, и за клубот и за групата. Потребно е враќање барем на дел од значењето на имињата Вардар и Комити како поими во државава за спорт и навивање, потребно е создавање здраво јадро, потребно е враќање на љубовта и приврзаноста кон клубот. Преку .!. веќе од секакви индијанци и лупање во гради на карта патриотизам, од луѓе кои ја користат групата за издувување и лечење сопствени фрустрации криејки се зад истата или за гадните партиски игри од позадина, преку .!. од индијанци на трибина кои немаат појма кој игра на теренот, не знаат 3 играчи да набројат а камоли позиции и се дојдени од сосема други причини, кои секогаш завршуваат на штета на групата и клубот. Како сакаш сфаќај го ти, ама правецот кој го фаќа во моментов групата е за мене правиот, има одлична позитивна енергија, се ствара една убава дружба, се ствара една убава и едуцирана екипа, се ствара приврзаност кон клубот. Можеме да пишуваме за минатото колку сакаме, сегашноста е друга и секакви паралели со минатото се сувишни. Никој не го заборава минатото, ниту пак го отфрла, ама од грешките се учи, време е тие да се корегираат. Комити биле и треба да останат патриотски настроена група, тоа никој не го спори, ама Комити како група се создадени за ВАРДАР, тој момент како да се подзаборави и обезвредни низ годиниве.
ke vidime doprva. kolku vreme se toa ke se stvara, posto istoto go zborime veke 10+ godini i se nesto se stvara a ne e stvoreno posto poveke se zbori nego raboti na teren. ali ok, so sreka neka e, imate poddrska od mene sekako, poentava bese sosema druga.