Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Како бе да инвестира, му ебаа матер од власта, го блокираат на секој чекор.

Мислам дека од НБРМ уште истиот ден одговараа, е сега износот е поголем и можеби треба повеќе време.
Но ако не се чисти парите, не само за Вардар, туку и на тој што ги пуштил ќе му ги блокираат.

Не викам да инвестира понатака, муабетот ми беше да исплати тоа што он го должи за да се намали вкупниот долг. Го блокираат на секој чекор, а у текстов пишуе дека спонзорира на три различни места. Вамо може да фрла пари, ама за Вардар кур у чело. Тоа ми беше поентата на забелешката. За блокирањето од владава тоа го знае секој.

Не викам да инвестира понатака, муабетот ми беше да исплати тоа што он го должи за да се намали вкупниот долг. Го блокираат на секој чекор, а у текстов пишуе дека спонзорира на три различни места. Вамо може да фрла пари, ама за Вардар кур у чело. Тоа ми беше поентата на забелешката. За блокирањето од владава тоа го знае секој.
Gjabe e se ova nbrm e mn matno! a e znam deka Vlasta saka da go nema FK VARDAR!

Каша попара.
Да го сака многу Вардар политичката партија СДСМ не баш, затоа што во многу ситуации беа навредувани од фановите на клубот, партија ко партија нема ништо блиско со Вардар, али дека се глупи и би испуштиле шанса да го спасат Вардар и набилдаат некој политички поен не верувам.

Од друга страна политичката партија ВМРО што самата идеологија е поблиска до клубот и навивачите, наметнува некако обврска дека треба повеќе да пазаат на клубот, што не значи дека би помогнале ако немаат интерес.

Од друг аспект и "тие" и "тие" ги заболе за стабилен и јак Вардар, нив единствено ги боли ако фотељеата не им е удобна.
И ќе направаат се да можат да профитират од ова ситуација во која се наоѓаа клубот.

И ете не можам да сфатам и да се изначудам како може да бираш помеѓу два апаши кои е подобар за клубот?

Имаме навивачи кои највеќе го јадеа од "своите" кои откако дојдоа до малку поголема моќ одма ја покажуваа на своите..

Од тоа си патиме, газот за две банки ќе го дадеме а зборуваме за љубов, посветеност и почит кон клубот кој го сакаме..
Некако повеќе сме ако може на грбот на клубот да направиме парички, да излечиме некој комплекс, нешто интерес да се има.. нели сите крадат..не бива ако и ти не си таков!

А едноставно е, политиката надвор од спортот, луѓе кои познаваат фудбал, се чесни и сакаат да работат(ги има такви многу, само од оние погоре споменатите не можаат ништо) покрај клубот, па така ќе имаш стабилен клуб, и да има матни игри ќе имаш луѓе кои ќе се бораат против тоа, а не да ќутат и да лапаат, и после ко да не било ништо.

Затоа на секои три/четири години ќе пропаѓа клубот, ќе се бараат спасители, па ќе се спасува, па нема, па ај не сега, утре, од годината ова.. и така.

А ние сите го сакаме клубот, ама се сакаме некако повеќе себе..

Последно уредено:
Каша попара.
Да го сака многу Вардар политичката партија СДСМ не баш, затоа што во многу ситуации беа навредувани од фановите на клубот, партија ко партија нема ништо блиско со Вардар, али дека се глупи и би испуштиле шанса да го спасат Вардар и набилдаат некој политички поен не верувам.

Од друга страна политичката партија ВМРО што самата идеологија е поблиска до клубот и навивачите, наметнува некако обврска дека треба повеќе да пазаат на клубот, што не значи дека би помогнале ако немаат интерес.

Од друг аспект и "тие" и "тие" ги заболе за стабилен и јак Вардар, нив единствено ги боли ако фотељеата не им е удобна.
И ќе направаат се да можат да профитират од ова ситуација во која се наоѓаа клубот.

И ете не можам да сфатам и да се изначудам како може да бираш помеѓу два апаши кои е подобар за клубот?

Имаме навивачи кои највеќе го јадеа од "своите" кои откако дојдоа до малку поголема моќ одма ја покажуваа на своите..

Од тоа си патиме, газот за две банки ќе го дадеме а зборуваме за љубов, посветеност и почит кон клубот кој го сакаме..
Некако повеќе сме ако може на грбот на клубот да направиме парички, да излечиме некој комплекс, нешто интерес да се има.. нели сите крадат..не бива ако и ти не си таков!

А едноставно е, политиката надвор од спортот, луѓе кои познаваат фудбал, се чесни и сакаат да работат(ги има такви многу, само од оние погоре споменатите не можаат ништо) покрај клубот, па така ќе имаш стабилен клуб, и да има матни игри ќе имаш луѓе кои ќе се бораат против тоа, а не да ќутат и да лапаат, и после ко да не било ништо.

Затоа на секои три/четири години ќе пропаѓа клубот, ќе се бараат спасители, па ќе се спасува, па нема, па ај не сега, утре, од годината ова.. и така.

А ние сите го сакаме клубот, ама се сакаме некако повеќе себе..
Луѓето од управата не го сакаат клубот. Не значи дека ако сите крадат треба и јас да крадам, едноставно ќе си дадам отказ и готово, подобро да не му бидам од корист на Вардар него ли да се правдам дека ете се прават успеси ама и мене ми се зголемува сметката во банка. Јас кога би бил газда на клубот, нормално кој е пред се чесен и му мисли добро на клубот на долги стази, како што кажа и ти пред некој ден, управа би составил од тука, од форумот и трбините(горе доле е исто зошто тие што пишуваат тука и одат на утакмици, освен ние што не сме од Скопје) поготово на навивачи како што си ти на пример. Не е се у парите пичка му матер, ќе испадне Вардар у трета лига или па не дај Боже најцрното сценарио, џабе ми е после и колку и да сум украл ако се случи тоа.

Ама малку се луѓето кои живеат со такви вредности, без разлика и да се полни ко бродови, па нема да им биде доста.

И за почеток треба бе да се освестиме, не значи дека ако Вардар не игра еврокупови и готово сега е крај на светот, оди бе на градски, радувај се и на победа против Искра, Слога, Работнички, Пелистер, фудбалот е пред се домашно првенство.

Еј момци а да формираме ние едно здружение, за иднината на ФК Вардар, да бараме наш претставник у тимот.

Ве читам тука и мило ми е што Вардар има многу луѓе што вистински го сакаат клубот, ете само треба некој да го обедини црвено-црното смејство..

Вие тука покажавте повеќе грижа и заинтересираност за клубот отколку тие што работат во клубот, и повеќе информации за клубот од самите спортски "медиуми"

Браво!

Ех, да размислуваа(вме) сите вака.. :) 3 месеци клубот е на смртна постела, 2 години уназад клубот „живуркаше“, секојдневно пристигнуваат лоши вести, надеж скоро и да нема, „големиот“ Вардар е пред колапс, а ние 3 месеци тука се палиме на лажни вести и веруваме и се надеваме дека шваби, бугари, турци, кинези, арапи ќе се појават и ќе го спасат клубот, 3 месеци расправаме за тоа која власт повеќе му наштетила на клубот, да, истите тие влади кои 30 години уназад уништија се што можеше да се уништи во државава, па сега до Вардар им дошло. 3 месеци чекаме на Петко, Станко, 3 месеци чекаме на избори, 3 месеци расправаме за се што може да се расправа, само за она што највеќе би требало да не засега како група, како нешто што не сплотува, немаме мрднато со прст. Ќе ми излезе некоја вест, навивачите на Брондби купиле не знам колку илјади дресови за да му помогнат на клубот, ќе прочиташ дека во 3-та лига Х клуб го бодреле 30 илјади навивачи, дека навивачите организираат акции, собираат пари, бараат спонзори, наоѓаат решенија, а ние немо посматраме и чекаме на дпмнеовци, на мутни ликови, се лажеме со некакви си богати спонзори.
Фудбалот е бизнис, и за да некој вложи, треба да му понудиш некакви придобивки. Кои се тие придобивки кои што ќе натераат некого да вложи во оваа вукојебина? Огромни кирии за стадион, а на него едвај 200 гледачи (ако е дерби, и сончево)? 3 милиони долгови и измислени, непостоечки фактури? „Најверни“ фанови кои полесно им е да прерипаат ограда и да молат играчи за дрес, него да тркнат до фан-шоп и да одвојат од кафаните и пиенките за еден мочан дрес? „Најверни“ фанови кои милион пати ја разделија и групата и трибината и ги оттргнаа сите што вредеа на истата со нивното гребење за пари, дроги, влијанија преку партии? Секојдневно ебавање од власт и опозиција и секакви блокади ако не плаќаш рекет? Единствено што оваа вукојебина и овој наш Вардар можат да понудат, е можност за инсталирање на перална, правење на тешки манипулации, местенки, политички игри, разно-разни надворешни влијанија и слично, кои сите знаеме на што ќе се завршат. Бајките за стабилен Вардар, во една ваква ситуација, не се ни science-fiction.

Велиме ФК Вардар = Македонија.. да, веројатно многу вистинито. ФК Вардар е слика и прилика за нашата ни Македонија, за се што е прекрасно во неа, и за се што секојдневно ги тера младите да си го бараат чарето надвор, за се труло и скапано, за се што не чини, за луѓето, културата, менталитетот. На сите среќи и претежно несреќи што ги проживеавме у државава, на сите секојдневни (извинете на речник) ебавања, комедии и трагедии што ги гледаме кон обичните смртници во режија на политичката сцена, уште ова фалеше. Мада, фудбалот и онака е веќе некое време мртов во државава, како и многу други работи

Едно не разбирам... збориме дека СС ќе си го регулирал долгот од преку 2М €, ако е така зошто некој не го покрие сега од тие наводно заинтересирани што се, после ќе се пребијат со парите од СС.
Се си мислам дека не е до парите, пичкин дим се тие за СС и ОК, има друга опасна игра у позадина.
Автоматски споено мислење:

Ако идеме у трета лига, ќе има еден куп селски гостувања... Запознај ја Македонија :vozbud:

Живо ме занима кој е тој фантом што пребацил 150 милиони денари на транскационата сметка и за кого го праел истото. Пробав да дознаам нешто повеќе околу целата мистерија и со сигурност тврдам дека не е ни Сергеј, ни Благој во прашање.
Самсоненко во моментов едино го занима да си ги наплати позајмиците што ги има према играчите и во стање е со младинци да го игра во понизок ранг на натпреварување, ама клубот нема да така лесно да го предаде додека не си ги оствари намерите.
Додека Благој Георгиев им пренел на најблискиве соработници дека он може да обезбеди еден дел од парите, другите најдете за останатиот дел. Не знам на кои други алудирал. Што мене ми делува дека работата е далеку од сериозна и далеку од реализација.
За жал, како одминува времето ја се повеќе сум уверен во најцрното сценарио за клубот доколку фудбалерите ги активираат побарувањата пред ФИФА/УЕФА.

Што сакате кажете ама за мене од Град Скопје се педери ако дозволат да се случи најцрното сценарио. И да треба да се платат долговите, без разлика колкави се, мора да бидат исплатени ама Вардар не смее да отиде во 3 лига Мене ми е јасно дека долговите се направени од Самс ама ајде ако не сега за инает да се дозволи уништување на Вардар. Должни се да го спасат клубот од оваа ситуација и они ќе ги сносат одговорностите ако се случи тоа. Очигледно е дека политиката е вмешана и дека дури и да дојде денот кога најавите на Тетовче ќе станат реалност, власта ќе биде радосна за тоа.

не знам по која логика бараш Град Скопје да го спасува Вардар со пари од граѓаните. има Скопје многу поважни работи кои треба да се средат отколку клуб кој е во сосптвенот на руски милијардер кој од инат не сака да покрие долг.

знам дека на вас навивачите на Вардар тоа ви изгледа логично, ама на нас останатите воопшто не ни е.

Живо ме занима кој е тој фантом што пребацил 150 милиони денари на транскационата сметка и за кого го праел истото. Пробав да дознаам нешто повеќе околу целата мистерија и со сигурност тврдам дека не е ни Сергеј, ни Благој во прашање.
Самсоненко во моментов едино го занима да си ги наплати позајмиците што ги има према играчите и во стање е со младинци да го игра во понизок ранг на натпреварување, ама клубот нема да така лесно да го предаде додека не си ги оствари намерите.
Додека Благој Георгиев им пренел на најблискиве соработници дека он може да обезбеди еден дел од парите, другите најдете за останатиот дел. Не знам на кои други алудирал. Што мене ми делува дека работата е далеку од сериозна и далеку од реализација.
За жал, како одминува времето ја се повеќе сум уверен во најцрното сценарио за клубот доколку фудбалерите ги активираат побарувањата пред ФИФА/УЕФА.
Само знам дека е со македонски ЕМБГ , дека адресата му е Скопска и толку . Не е ни Рус ни Бугарин 100% . Е сега зашто и како беше овој циркус незнам ни ја ни другите тука, ама и зашто НБРМ не одговори ни позитивно ни негативно - исто така е нејасно

не знам по која логика бараш Град Скопје да го спасува Вардар со пари од граѓаните. има Скопје многу поважни работи кои треба да се средат отколку клуб кој е во сосптвенот на руски милијардер кој од инат не сака да покрие долг.

знам дека на вас навивачите на Вардар тоа ви изгледа логично, ама на нас останатите воопшто не ни е.
Затоа што Вардар не е твојот Работнички кој игра за Искра и Слога.

А знаеш дека без соодветна документација Нбрм може да ги замрзне средствата?Па кој е толку луд ако не можжед а гарантира за нив да си дозволи да ги замрзне?Или се работи за уште една патка само..

Ти си креирал профил по порачка на некој од раководството очигледно нов ти е профилот и само на тема Вардар пишуваш ти си истиот што пишуваше дека комшија твој играч во ФК ти кажал дека во мај конечно легнале платите и Камчев го покрил долгот да играме во Европа.Еве ви цитати-
Од Бугарите слушнав дека единствени што позитивно одговориле се Саша и Горан , никој друг не ни одговорил
Комшија мој , играч на ФК , денес ми рече “конечно ги добивме парите до денар “
Да не излезе дека ширам дезинформации ,ама наводно утре до 15:00 Камчев треба да ги покрие побарувањата за да добиеме лиценца
Значи цело време пушта лажни информации за да одвлекува внимание од проблемите во Вардар.Се надевам дека админите ќе ревземат нешто !!

Последно уредено:

Уште ова ќе го пишам, да се надополнам на последниот мој пост. Извини, а кој е Вардар? Која е големината на овој Вардар, со просечни 150 гледачи на стадион, со полупразни трибини при историски успех како групна фаза ЛЕ, со луѓе на кои прескапо им е да дадат 1000 денари за 3 европски натпревари кои толку долго ги зборевме, а истите се трошат со секое седнување во кафана, со навивачка група која плука против управа ама ја прифаќа првата можност за гага гостување од истата, со мнозинство членство кое не би одвоило од сопствениот џеб за да купи карта, па они стално влагале на Градски без карти, кои се сега редарите да бараат да платиш, кои не би одвоиле од сопствениот џеб за да купат дрес, зошто кога може да улетаат на терен и да ги соблакаат сопствените играчи.

Далеку е Вардар од тоа што го замислуваме дека е, секоја чест на искрените и вистинските, ги има такви знам, ама се премногу малобројни, за жал. Е тоа е она што во моментов највеќе ме боли, да, Вардар сеуште е најголемиот клуб во Македонија, ама никој не го заболе за неговата ситуација и постоење. Не знам со која причина беше откажан маршот од Комити, поготово што ситуацијата е најлоша од тоа што до сега било, ама знам дека истиот ќе беше тешка бламажа, со едвај 100-200 луѓе, од кои 50% малолетници :(

Уште ова ќе го пишам, да се надополнам на последниот мој пост. Извини, а кој е Вардар? Која е големината на овој Вардар, со просечни 150 гледачи на стадион, со полупразни трибини при историски успех како групна фаза ЛЕ, со луѓе на кои прескапо им е да дадат 1000 денари за 3 европски натпревари кои толку долго ги зборевме, а истите се трошат со секое седнување во кафана, со навивачка група која плука против управа ама ја прифаќа првата можност за гага гостување од истата, со мнозинство членство кое не би одвоило од сопствениот џеб за да купи карта, па они стално влагале на Градски без карти, кои се сега редарите да бараат да платиш, кои не би одвоиле од сопствениот џеб за да купат дрес, зошто кога може да улетаат на терен и да ги соблакаат сопствените играчи.

Далеку е Вардар од тоа што го замислуваме дека е, секоја чест на искрените и вистинските, ги има такви знам, ама се премногу малобројни, за жал. Е тоа е она што во моментов највеќе ме боли, да, Вардар сеуште е најголемиот клуб во Македонија, ама никој не го заболе за неговата ситуација и постоење. Не знам со која причина беше откажан маршот од Комити, поготово што ситуацијата е најлоша од тоа што до сега било, ама знам дека истиот ќе беше тешка бламажа, со едвај 100-200 луѓе, од кои 50% малолетници :(
А според тоа што може да се види од скенираните договори меѓу сс и град Скопје јас би додал и уште дека општина Скопје нема обврска да го спасува бидејќи клубот не е даден под концесија туку е откупен.

мисли си

а јас, иако навивач на Работнички, си платив блок-карта за сите три европски натпревари од групната фаза. just sayin... иначе, на Север протв Зенит имаше еден куп карти фрлани, гратиси, нормално.

и не ми вртете муабет дека сум отишол пошо „сите сте за Вардар, само не признавате“, пошо одам на сите клупски интернационални утакмици.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom