Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Зависи кој ќе победи на 12ти Април...
Da ! A i imam info deka Samsonenko im soopshtil na igracite na Fk Vardar deka planira da se otkaze od Rk bidejki e mn neisplatliv vo sporedba so Fk ..osobeno vlijaele i rezultatite od godinava kaj shto so pretezno svoi igraci i bez preplateni zvezdi ima odlicen uspeh sega za sega !

Да го слушате овој special11 инфо има од Тошевски директно :)

Da ! A i imam info deka Samsonenko im soopshtil na igracite na Fk Vardar deka planira da se otkaze od Rk bidejki e mn neisplatliv vo sporedba so Fk ..osobeno vlijaele i rezultatite od godinava kaj shto so pretezno svoi igraci i bez preplateni zvezdi ima odlicen uspeh sega za sega !
А истава приказна од Самсоненко која година веќе по ред како ја слушаме?! Па тој милионите од УЕФА што ги стекна преку фудбалот ги истури во ракометот за да ги пуни нив со пари, а во исто време го остави ФК Вардар без право на настап во Европа. И око не му трепна што е најтрагично, а сега гачки ќе ни кажува тука. Море марш у пичку матер нек се носи...

Зависи кој ќе победи на 12ти Април...
Мислам дека напразно се форсира овој муабет. Самсоненко е човек на претходната гарнитура на ДПМНЕ, односно на Мијалков/Орце, а мислам дека Мицкоски некако пробува да се дистанцира од таа групација во партијата. Предобро беа уиграни претходно, не верувам дека Мицкоски би му ги овозможил истите погодности на Самс кој според мене сепак не е човек на партијата туку на таа криминална бизнис група околу бившо ДПМНЕ на која и беше нарушена шемата и нема веќе враќање на тие денови за нив.

sams i da saka da go prodade klubot problemot kako i do sega e sto ne moze da najde covek koj bi platil za da go otkupi, a za bez pari ne saka da go dade.

Ако тепа ВМРО ќе имаме пак силен колектив Вардар ако тепа Сдсм ќе влеземе во ЕУ (после 10 год.)Вие бирате што сакате да ви се деси ама Вардар од ерата на Самсоненко нема да ви се деси нема никогаш во вашиот животен век.И ако мешаме партии штета што Сдс нема способни кадри да помогнат на Вардар и најголема штета што не ги дадоа ветуваните премии.Ама ајде ќе почекаме да заврши реколтата со канабис во Струмичко.

Не му требаат на Вардар ниту Вмро ниту Сдсм.. Вардар си ја покажува својата големина оваа сезона без пари со свој деца газаат пред второпласираниот со 8 бодови.Конечно Васоски си направи добар тим на тренери околу него функционираат одлично, Седлоски треба да се докаже дека е заслужен за таа функција. И не ми е јасно толку многу фирми во Скопје да неможат да инвестираат во најтрофејниот клуб во државата а дупло би им се вратило

Не му требаат на Вардар ниту Вмро ниту Сдсм.. Вардар си ја покажува својата големина оваа сезона без пари со свој деца газаат пред второпласираниот со 8 бодови.Конечно Васоски си направи добар тим на тренери околу него функционираат одлично, Седлоски треба да се докаже дека е заслужен за таа функција. И не ми е јасно толку многу фирми во Скопје да неможат да инвестираат во најтрофејниот клуб во државата а дупло би им се вратило
vo drzava kako makedonija koga imas golem biznis koj funkcionira (znaci si gi nadminal veke preckite koi gi imas vo site posiromasni drzavi) togas parite koi bi mozel (eventualno) da gi zarabotis preku fudbalski klub ne se nisto vo sporedba so parite koi so istiot vlog mozes da gi zarabotis preku biznis vo "normalnata" ekonomija. zaradi toa i nikoj ne investira vo makedonskiot fudbal. zosto da vlozuvas so godini vo nesto sto mozda i za pet godini nema da ti donesi profit koga mozes da vlozis 2 milioni vo nekoj drug biznis i bez pregolem riszik najkasno za 2-3 godini ke gi dupliras parite?

vo drzava kako makedonija koga imas golem biznis koj funkcionira (znaci si gi nadminal veke preckite koi gi imas vo site posiromasni drzavi) togas parite koi bi mozel (eventualno) da gi zarabotis preku fudbalski klub ne se nisto vo sporedba so parite koi so istiot vlog mozes da gi zarabotis preku biznis vo "normalnata" ekonomija. zaradi toa i nikoj ne investira vo makedonskiot fudbal. zosto da vlozuvas so godini vo nesto sto mozda i za pet godini nema da ti donesi profit koga mozes da vlozis 2 milioni vo nekoj drug biznis i bez pregolem riszik najkasno za 2-3 godini ke gi dupliras parite?
Јасно ми е друже затоа и каснеме со години во фудбалот.. Додека екипи од соседните држави стандардно си играат во Европа.Ме радува тоа шо оваа е прва сезона шо Вардар ќе има можност да продаде свој играч или играч шо е земен за без пари а набилдал цена.Имаме и конечно тренер шо си ја разбира работата и им дава шанса на сите и ги цени младите играчи.

Јасно ми е друже затоа и каснеме со години во фудбалот.. Додека екипи од соседните држави стандардно си играат во Европа.Ме радува тоа шо оваа е прва сезона шо Вардар ќе има можност да продаде свој играч или играч шо е земен за без пари а набилдал цена.Имаме и конечно тренер шо си ја разбира работата и им дава шанса на сите и ги цени младите играчи.
normalno tie ke igraat a nie ne, imaat podobri predizpozicii. ne mozes makedonija da ja sporedis so drzavi koi se ili pobogati ili imaat daleku povise ziteli. normalno vo tie drzavi ima povise pari i so toa i povise pari mozat da se odvojat za fudbalot, baska sto nekoi od tie drzavi imaat i povise ziteli i so toa pogolem izvor na talenti. vo makedonija nemas veke mnogu deca, a golem del ne ni sportuva, mozda ne si svesen zaradi taja problematika kolku potesko ke bide vo idnina da se konkurira. imame malo i vo prosek staro naselenie, toa e losa kombinacija za sportski uspesi.

inace ne znam zosto mislis deka vardar ke zaraboti mnogu preku prodazba na nekoj igrac, pri neisplateni plata mozat bez otsteta da si zaminat odnosno za semki za da ne se odi preku FIFA (nekoi stranski klubovi sepak pre ke frlaat 20.000-100.000 evra odkolku da se ceka procedurata). treba da gi plakas redovno platite za da zarabotis preku transfer.

Дечкото е Херанц пациентот, што играше за нас лани.
Тежок пролив фаќа од муабети дека ќе сме заработеле паричка од играчи. Прво, нема да земеме пари од играчи на кои им немаме платено сто плати. Второ, дури и да земеме пари, тие нема да одат во Вардар.
Јас знам дека ќе продолжел со РК, а со ФК нема никакви планови од поодамна. Клубот е оставен на разни менаџери на кои им е од корист да опстои клубот.

Среќна нова 2020 екипо.
Се надевам во новата прво ќе се стабилизира финансиски нашиот Вардар, ќе стане уште повеќе клуб на граѓаните, а после може титула и подолго европско лето!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom