Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Јас ви викам дека Лукман ќе го имаше истиот импакт што го имаше и Ибричиќ за време на неговиот престој. Како споредба за што може да му понуди на Вардар. Не ви ги споредувам играчите.

Јас ви викам дека Лукман ќе го имаше истиот импакт што го имаше и Ибричиќ за време на неговиот престој. Како споредба за што може да му понуди на Вардар. Не ви ги споредувам играчите.
Ибричиќ не беше лош, во ланскиот Вардар место Глигоров ќе беше ко Чави.
Лукман ќе немаше импакт зашто после првиот старт ќе паузираше до крај на првенството.

da se pametni bi go potpisale mile todorov koj e sloboden i moze da se dobie za mala trening kompenzacija, ama verojatno ne mislat na takov poteg bidejki kako mladinec pred odbranata sakaat da go forsiraat stojcevski.

Има некој претстава каква лига е Камерунскава?
Нигде не најдов конкретна статистика или ростер на играчи.
Ме интересираше формата на Битанг за 2017 и наидов на неколку интересни факти:
Добил награда за најдобар кам-бек на играч за 2017 и најдобар гол.
До јуни месец имал постигнато 5 гола у лига и од неколку highlights што видов дека е доста експлозивен, атлетска градба и силен шут...

https://youtu.be/52xwOamzo2o

Ама со оглед на тоа што Камерун е држава од 24 милиони па може и да е некој факт тоа што барем е резерва у репрезентација.
Исто го разгледав и ростерот на репрезентацијата, имаат доста играчи што играат у јаки екипи а се условно кажано производ на тамошните клубови...
Па мое аматерско мислење е дека ќе трча дупло од кој било на терен ама колку има фудбал у него времето ќе покаже, скептичен сум поради тоа што се пробал више у Европа а немал некој маркантен учинок.

И мене ова што го пиша @Hoy ми е малце енигма - многу е тешко да се процени што ниво е Камерунската лига оти реално гледано он пред тоа цела кариера имал играно само на факинг Тајланд и втора грчка лига, тоа не звучи баш ветувачки, да не речам катастрофа, еден Вања и еден Куајнор имаа далеку подобра позадина и имаа играно во подобри лиги него овој. Е сеа сепак е тешко да се процени на кое ниво играл последниве година ипол во Камерун и што лига е тоа, и ете сепак дава доста надеж тоа што сеа играл за репрезентација така да се надевам ќе испадне добар ангажман ама пак некако тешко е малце со сигурност да се процени што потенцијал е оти судејќи по неговата клупска историја не делува убедливо.

Битангата ќе искине, ќе видите [emoji3]
Иначе никој не го спомиња Исени, последниот мохиканец (читај алб.), дечкото има потенцијал и може да се користи на повеќе позиции во средниот ред.
За Лукман шо да се каже, може и одглумил повреда, си вика кај дојдов, боље за леб ќе трпам него у мк да играм [emoji3]
Колку сме толку сме, кои сме тие сме, битно Вардар сме и сите што не мразат нека патат.

п.с. дознав дека утре на тренинг ќе се појави ново име [emoji848]

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Битангата ќе искине, ќе видите [emoji3]
Иначе никој не го спомиња Исени, последниот мохиканец (читај алб.), дечкото има потенцијал и може да се користи на повеќе позиции во средниот ред.
За Лукман шо да се каже, може и одглумил повреда, си вика кај дојдов, боље за леб ќе трпам него у мк да играм [emoji3]
Колку сме толку сме, кои сме тие сме, битно Вардар сме и сите што не мразат нека патат.

п.с. дознав дека утре на тренинг ќе се појави ново име [emoji848]

Novo ime "Ala Lukman" ili prosecen nekoj?

Novo ime "Ala Lukman" ili prosecen nekoj?
Незнам, пошто и они незнаат [emoji23][emoji23][emoji23]
Може ќе објават сега у стилу поранешен играч на Барса, Челзи и Дортмунд доаѓа во Вардар [emoji23][emoji23][emoji23] и тоа директно на потпис.

da se pametni bi go potpisale mile todorov koj e sloboden i moze da se dobie za mala trening kompenzacija, ama verojatno ne mislat na takov poteg bidejki kako mladinec pred odbranata sakaat da go forsiraat stojcevski.

И мене не ми е јасно зашто не пробаат да го донесат, поготово кога е слободен играч и бара клуб.. И онака сме многу тенки во средниот ред

И мене не ми е јасно зашто не пробаат да го донесат, поготово кога е слободен играч и бара клуб.. И онака сме многу тенки во средниот ред
Potpisha za posledno plasirana ekipa vo vtora liga hrvatska.

И Најденов мораше да пробаат да го земат. За Глигоров и Вања е Фелипе, а човекот потпиша у Иранска лига :tapp:

Уште не е официјално за Миле Тодоров може да го соберат ако сакат.

И Најденов мораше да пробаат да го земат. За Глигоров и Вања е Фелипе, а човекот потпиша у Иранска лига :tapp:
daleku pokvalitetna liga od makedonskata, i sportski gledano i finansiski (za poslednovo da ne ni zboruvame, tamu ima kup igraci sto dobivaat i po pola milion evra godisno, durite klubovite koi se borat za opstanok imaat fudbaleri koi dobivaat po 150.000€ godisno). sekako sportski gledano ke bese za nego popametno da potpisese vo polska.

Уште не е официјално за Миле Тодоров може да го соберат ако сакат.
tocno, se uste ne e oficijalno, a sto e momentalno kaj klub od 2. hrvatska liga e verojatno i za da se izbegne visoka trening kompenzacija za prviot internacionalen transfer (taja zavisi i od ligata, pomala e koga ke potpise na primer vo 2. hrvatska liga, pa posle bi mozel da potpise na podobro mesto). ubeden sum deka bi potpisal za vardar vo slucaj da mu ponudat dogovor, ama tesko mi e za veruvanje deka nekoj od vardar go ima na fokusot. tie momentalno ne znaat sto se desava kaj niv, pa tesko mi se veruva deka dobro go poznavaat todorov.

PS
mislam deka kamerunecot moze pozitivno da iznenadi. toa sto e aktuelen clen na kamerunskata reprezentacija e pozitiven znak, a i prilicno mlad e. sekako i kaj niv se butaat nekoi igraci preku vrski, ama valjda ne e skros otepan koga go pokanile duri na turnir i ednas duri bil starter. da bil povikan samo zaradi vrski valjda ke dremel na klupa.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom