Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Ако го направат стадионот како во цела европа, да не биде само стадион, туку секојдневно да се оди таму за разни работи, и клубот да добива пари за тоа, сигурно ќе биде добра инвестиција. Можеби стварно малку се 10к гледачи, ама моментално и тие изгледаат многу за нашава лига.

Јас како што разбрав ќе бил со 10 000 капацитет.
Е зашто не го подржувам овој проект има повеќе причини прво и основно е нефункционалноста на тој стадион, ќе се гради за домашна пренство а за Европски утакмици на Градски, поглуп потег амин. Второто е капацитето, од најголемиот стадион во МАкедонија логично е да игра најголемиот клуб во Македонија, впрочем кај што играл 70 години, од самото оснивање Вардар играл на истот место нити сантиметар подесно ни полево, и одеднаш доаѓаат овие ДПМНЕ-ОВЦИВЕ и им паѓа на памет дека Вардар требало да игра во Аеродром на сопствено стадионче со мизерен капацитет од 10 000 гледачи. И како последна причина дали на Градски дали на сопствен стадион како што работат повотрно ќе има по едвај 1000 гледачи на трибина. Тоа што не заебаваат ФФМ е намерно, како баш се за дерби утакмиците се дешеваа такви работи, уште не ми е јасно.
Не можам да прифатам да на стадион кој е Граден за потребите на Вардар, сега си го присвојвуа некоја банана држава која не ни постоела до пред 20 години. А истата таа држава на други клубови им доделува гратис стадиончиња на користење како што ќе биде во Тетово на клубови кој се создадени дури по осамостојувањето на оваа банана држава.[DOUBLEPOST=1437310069][/DOUBLEPOST]
За да направиш добредојде треба да отидеш и ти и да видиш они какво добредојде ќе ти направат, а вака лингурски потег, налик оној на Стеауа навивачите кога напданале на ркаометот, а во СКопје кога требало да дојдат не дошле, па си боиле ремет од ривалите нивни.

Ако нешто не е сменето капацитетот треба да е 16 000. Јас би рекол дека баш е функционален таков стадион, реално утре и да се направи некаквна балканска лига или да останеме на оваа мизерија ние за повеќето утакмици ќе брка работа. Грешката се направи што воопшто го средуваа градски место да изградат нов а градски да ни дадат да си го средиме како сакаме. Сеедно сега се е направено, може најпаметна варијанта е да ни го продадат за некоја сменшна цена а тие пари да ги искористат да ги средат другите стадиони место да градиме ние нов. Ситуацијата си е таква каква што е, јас порадо би имал наш стадион него да ги играме утакмците час во ѓорче, час во маџари, час во охрид ко предминатата сезона. Се лутиме на штипјани ама ако не игравме во охрид преклани него тие 7-8 уткамици си ги изигравме на градски сигурно ќе игравме куп уефа ако ништо друго и ќе бевме сега чекор понапред.

Јас како што разбрав ќе бил со 10 000 капацитет.
Е зашто не го подржувам овој проект има повеќе причини прво и основно е нефункционалноста на тој стадион, ќе се гради за домашна пренство а за Европски утакмици на Градски, поглуп потег амин. Второто е капацитето, од најголемиот стадион во МАкедонија логично е да игра најголемиот клуб во Македонија, впрочем кај што играл 70 години, од самото оснивање Вардар играл на истот место нити сантиметар подесно ни полево, и одеднаш доаѓаат овие ДПМНЕ-ОВЦИВЕ и им паѓа на памет дека Вардар требало да игра во Аеродром на сопствено стадионче со мизерен капацитет од 10 000 гледачи. И како последна причина дали на Градски дали на сопствен стадион како што работат повотрно ќе има по едвај 1000 гледачи на трибина. Тоа што не заебаваат ФФМ е намерно, како баш се за дерби утакмиците се дешеваа такви работи, уште не ми е јасно.
Не можам да прифатам да на стадион кој е Граден за потребите на Вардар, сега си го присвојвуа некоја банана држава која не ни постоела до пред 20 години. А истата таа држава на други клубови им доделува гратис стадиончиња на користење како што ќе биде во Тетово на клубови кој се создадени дури по осамостојувањето на оваа банана држава.[DOUBLEPOST=1437310069][/DOUBLEPOST]
За да направиш добредојде треба да отидеш и ти и да видиш они какво добредојде ќе ти направат, а вака лингурски потег, налик оној на Стеауа навивачите кога напданале на ркаометот, а во СКопје кога требало да дојдат не дошле, па си боиле ремет од ривалите нивни.
A poubo spored tebe e na 36 000 kapacitet vo Filip Vtori 100 komiti na sekoja utakmica da ima i taka da zjae prazen?

Банана држава која не постоела пред 20 години, дпмнеовци градат стадион, мизерен капацитет (10 или 15.000 за мак првенство), стадион граден за вардар (збори за Филип Втори) и тн. И после ја сум политички оптоварен.[DOUBLEPOST=1437323145][/DOUBLEPOST]
A poubo spored tebe e na 36 000 kapacitet vo Filip Vtori 100 komiti na sekoja utakmica da ima i taka da zjae prazen?
Да. И клубот да го земе некој милијардер кој чесно ги заработил парите во странство и туку-така му текнало да вложи во Вардар при што само ќе пушта пари за клубот (друго ништо) а тие 100 што одат на Вардар и неколку форумџии ќе одредуваат состав, формации, тренери и тн.

Последно уредено:
Каде точно може да се земат карти за вардар - апоел пред стадион, бидејќи билетарата више не постои ?

Каде точно може да се земат карти за вардар - апоел пред стадион, бидејќи билетарата више не постои ?
Меѓу источната и северната трибина таму е новата билетара.

Билетарите се наоѓаат помеѓу јужната и источната трибина на стадионот, а работното време е од 12 до 20 часот во понеделник, и во вторник истите ќе работат од 10 до 20 часот. Цената е многу популарна, и чини само 100 денари.
Ова го пишува на официјалната веб страна, иако и јас како што знам измеѓу северна и источна трибина е.. Како и да е, провери, таму негде е, под источна трибина

Банана држава која не постоела пред 20 години, дпмнеовци градат стадион, мизерен капацитет (10 или 15.000 за мак првенство), стадион граден за вардар (збори за Филип Втори) и тн. И после ја сум политички оптоварен.[DOUBLEPOST=1437323145][/DOUBLEPOST]
Да. И клубот да го земе некој милијардер кој чесно ги заработил парите во странство и туку-така му текнало да вложи во Вардар при што само ќе пушта пари за клубот (друго ништо) а тие 100 што одат на Вардар и неколку форумџии ќе одредуваат состав, формации, тренери и тн.
:pusigo:
Па за тоа има две причини зашто е тоа така.
Првата е каурскиот менталитет, мивки невидени сме.
Втората е не работењето на оваа управа како што треба за да привлече публика како да не се заинтерсирани.
Е сеа првата причина лесно би се решила кога би ја немале како проблем и втората причина т.е еработењето на управата да привлече публика.
Зашто првата причина лесн се решава е поради тоа што ние буквално сме прави мивки ама и алчни буквално што се вика и роден брат би си продале само нешто плус да се земе. Па така управата јас сум сигурен да направеа беспалтен влез плус 4 ролни гратис тоалетна хартија дека и против ТУрново ќе има минимум 5000 луѓе, за ова доказ е Керфур коа се отври и што највеќе купуваа луѓето.[DOUBLEPOST=1437327405][/DOUBLEPOST]
Билетарите се наоѓаат помеѓу јужната и источната трибина на стадионот, а работното време е од 12 до 20 часот во понеделник, и во вторник истите ќе работат од 10 до 20 часот. Цената е многу популарна, и чини само 100 денари.
Ова го пишува на официјалната веб страна, иако и јас како што знам измеѓу северна и источна трибина е.. Како и да е, провери, таму негде е, под источна трибина
Најточно билетарите се наоѓаат во Источната трибина, во тие делвони простории што се создадоа со поставување на фасадата, па тука и билетари се направија и тие се повеќе од кај јужна него од кај север. Вие се буните со тоа канцелариичето што ги продаваа за првенствените утакмици картите, меѓутоа овие се прави билетари сеа тип топ уредени така да за ЛШ тие ќе ги користат.

Иначе да се придодадам на муабетот за стадион, каква само глупост би било стадион со капацитет испод 20илјади, ако се прави нов, нека се направи стадион кој ќе се користи за сите утакмици, а не во лига на еден, европски утакмици на друг.. Не би била лоша опција стадион од 20-25 илјади, трибини блиску до терен, со фан-шоп и остали ствари, кој ќе биде исклучиво наш, Аеродром и не е лоша локација, иако повеќе би сакал да останеме на Градски, ама стадион кој ќе биде доволен само за лигашки утакмици е глупост.
Кога веќе се спомнува слабата посетеност, тргнете го на страна тоа што на запад имаше едвај по 100 души. Колку имаше на север? Колку управата помогна да се привлечат гледачи? Колку играчите пружија партии кои ќе придонесат да се привлече публика? Малце повеќе работа од управа и лесно ќе се покачи бројката, ама..

1.25 дека Брутус е уствари оној Лионот. Тој беше исто партиски дегенерик, не ќе да е коиниденција. Истата амеба од личност е.

Едно помошно игралиште не знаат да го направат како што треба стадион ќе правеле, свашта. До пред година две Градски го немаа исплатено на Минчо, којзнае дали и сега го имаат расистено, они нов ќе почнувале.
Ќе биде Вардар колатерална штета така ми мириса.

1.25 дека Брутус е уствари оној Лионот. Тој беше исто партиски дегенерик, не ќе да е коиниденција. Истата амеба од личност е.

Едно помошно игралиште не знаат да го направат како што треба стадион ќе правеле, свашта. До пред година две Градски го немаа исплатено на Минчо, којзнае дали и сега го имаат расистено, они нов ќе почнувале.
Ќе биде Вардар колатерална штета така ми мириса.
јас сум и битушанец и инглориус и уште 500.000 минимум. Збори за фудбалот не се занимавај со висока политика жити се. Се засекирал за Минчо. Све експерти у пм. Кажувај тактики не се сеирај за стадионот. кој треба напред кој позади пошто 90% од вас навијачиве форумски предвидувавте дебакл во кипар. кемалот мемалот овој дрво тој камен и оп 0-0 на 1.25 (да 1.25 коеф.).
P.S. салава во аеродром макета да не е?

http://sportmedia.mk/fudbal/domashn...etvorica-defanzivci-velkovski-vo-sreden-red-i

Ова веќе ми се свиѓа, ако е вистина нели :) Мора многу претпазливо, ама и малце похрабро и подрско. Дефинитивно подобро е со Даре во среден ред, ќе видиме само офанзивниот дел како ќе го склопи.

Даре нема играно во средина година ипол, тромав е, самоубиство ќе биде за нас. Не е подвижен ко пред некоја година кога го качуваше Оса на ушка и од гол до гол го пренесуваше фудбалот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom