Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Ste se fatile za edna utakmica....
Alo bre ni doagja prviot golman na Mak reprezentacija so godini nanazad. Sto znaci najdobriot sto go imame i vas ne vi cini ?! Ste se zapnale za Efremov ko kojznae kakov talent da e, ne me terajte da vi baram klipovi od nego. Pa setete se samo kakov gol mu dade Grne u Gjorce so glava. Topkata 2 na saat se trkalase. Postar e Paca tocno, ali stvarno mislite da se oslonime na Efremov u Evropa ?! Pa on rezerva mu bese na Pavlovic u Metalurg...
Mojsov isto ne vi cinel, Tanevski poaren da ne e kolku kiksovi imase sezonava, posebno na pocetokot... Baska Mojsov e pomlad.
A Blazevski se vkupno izigral 4 utakmici sezonava i on dobro zasiluvanje e po vas.... Se nadevam gresam, ama ocekuvam da bide Filip Ivanovski 2 del od koga se vrati od Kazakstan...
Mirko Ivanovski mislam deka bi bil poln pogodok, igra redovno gledam i golovi dava. Samo sto ne veruvam deka bi dosol

Ненам зашто хејтате кога Пачовски моментално си е најдобар мак голман. Да не се лажеме останатото се се деца недокавакани. Вадите утакмици од нафтелин кога немавме никаква одбрана, по со милано горе утакмицата освен грешката при дегажирање што друго сјебал? Слободниот не се бранеше а другите 2 гола кај ни беше одбраната? Дај не заебавајте сакаме европски Вардар, имаме репрезентација на делба на 100тото место па и цела репка да ни игра за Вардар ќе биде тешко. Она што е најдобро треба да се собере и да се остави простор за квалитетни странци да направат разлика. Нема што да држиме 2ца голмани странци кога имаме подобри наши кој може да ги донесеме. Рим не беше изграден преку ноќ секој преоден рок зимаме 5-6 квалитетни играчи од кој 3-4 се погаѓаат за брзо време ќе имаме добар тим.[DOUBLEPOST=1419338928][/DOUBLEPOST]Мирко + Ѓуровски би било супер. На Марио му завршува договорот на крајот на месецот.

Треба да се направи напор ако е можено да се земе и од Работнички еден од Стојков или брацо јуниор ем да се засилиме ем да ги ослабиме малку комшиките.

Стварно што се фатиле толку за тој период?! Па тогаш цела екипа беше циркус невиден на чело со кловнот Милко Ѓуровски за тренер. Нешто слично на денешниот што го имаме на клупа...
@DracevoTheCity Мојсов е ужас во моментов. Таневски е многу позрел и башка не иде некој ропак дојден од испадната екипа да му го завземе местото на капитенот!
Блажевски верувај ќе се врати во ритам, не зависи толку од останатите. Филип Ивановски е старомоден тип на играч и ако екипата не е подредена на него...многу тешко влегува во ритам.[DOUBLEPOST=1419339643][/DOUBLEPOST]
Треба да се направи напор ако е можено да се земе и од Работнички еден од Стојков или брацо јуниор ем да се засилиме ем да ги ослабиме малку комшиките.
Па го потценуваа Стојков летоска како да е некој пилиштарец и му нудеа смешна сума, а од друга страна се расфрлаат со пари на секакви недоквакани играчи. Не верувам дека после тоа, Стојков би прифатил да се врати во Вардар со ова раководство...

Последно уредено:
Аха ќе се врати шиле... во ССК во Драчево. Ќе го вратат цигарите и флашите што ги пие сигурно .
Колку години договор ќе потпише?

Стварно што се фатиле толку за тој период?! Па тогаш цела екипа беше циркус невиден на чело со кловнот Милко Ѓуровски за тренер. Нешто слично на денешниот што го имаме на клупа...
@DracevoTheCity Мојсов е ужас во моментов. Таневски е многу позрел и башка не иде некој ропак дојден од испадната екипа да му го завземе местото на капитенот!
Блажевски верувај ќе се врати во ритам, не зависи толку од останатите. Филип Ивановски е старомоден тип на играч и ако екипата не е подредена на него...многу тешко влегува во ритам.[DOUBLEPOST=1419339643][/DOUBLEPOST]
Па го потценуваа Стојков летоска како да е некој пилиштарец и му нудеа смешна сума, а од друга страна се расфрлаат со пари на секакви недоквакани играчи. Не верувам дека после тоа, Стојков би прифатил да се врати во Вардар со ова раководство...

Напротив Стојков си кидна прво за Хонг Конг, неќеше да почека до понеделник Самс да го преземе Вардар иако веќе имаше преговори. Да останеше ќе бевме во Европа. Ајде тој дел сфаќам, се одуговлечи цела процедура ама потоа неќеше да дојде во Скопје да преговара и бараше да сме се нашле на пола пат у штип по што на Самс му пукнал филмот. Искрено ептен ќе ми се направи мерак да дојде Стојков во Вардар зашто вреди како играч ама преку кур ми е од такви циркузанти за кој сме станица ако не нашле ангажман во европа. На крај крајева кажи колку требаше да му се понуди на играч кој неможе да си најде ангажман во странство? Колку мислиш зима сега во Работнички и зошто сме должни да му дадеме 3-4 пати повеќе, истите играчи во Вардар бараат една сума а после виткаат опаш кога преговараат со друг клуб.

Аха ќе се врати шиле... во ССК во Драчево. Ќе го вратат цигарите и флашите што ги пие сигурно .
Колку години договор ќе потпише?
Ако му акните договор на Шиле на 3-4 години , сигурно ќе се врати и тоа по меани :pivo2::pivo2::pivo2:

Alo bre ni doagja prviot golman na Mak reprezentacija so godini nanazad. Sto znaci najdobriot sto go imame i vas ne vi cini ?! Ste se zapnale za Efremov ko kojznae kakov talent da e, ne me terajte da vi baram klipovi od nego. Pa setete se samo kakov gol mu dade Grne u Gjorce so glava. Topkata 2 na saat se trkalase. Postar e Paca tocno, ali stvarno mislite da se oslonime na Efremov u Evropa ?! Pa on rezerva mu bese na Pavlovic u Metalurg...
Mojsov isto ne vi cinel, Tanevski poaren da ne e kolku kiksovi imase sezonava, posebno na pocetokot... Baska Mojsov e pomlad.
A Blazevski se vkupno izigral 4 utakmici sezonava i on dobro zasiluvanje e po vas.... Se nadevam gresam, ama ocekuvam da bide Filip Ivanovski 2 del od koga se vrati od Kazakstan...
Mirko Ivanovski mislam deka bi bil poln pogodok, igra redovno gledam i golovi dava. Samo sto ne veruvam deka bi dosol
Каков Ефремов какви бакрачи :icon_mrgr:
Го нема во Македонија квалитетот кој го барам за голманска позиција. Столе, Шишковски, Ефремов се се тоа пренапумпани таленти, ни од далеку не се некои на кои можеш да се порптеш.
Павловиќ за мене си е одличен голман, требаше само да најдат соодветна замена.
Којзнае колку пари ќе фрлат на Пачовски, пари кои можеа многу подобро да ги искористат со оглед на тоа што немаме ниту крила, ниту напаѓачи, па ни фалат и играчи од средината.
Они засилуваат голман и одбрана :cuc:

И за Мојсов и за Пачовски важи дека квалитетот им е паднат и што е најлошо само оди во надолна линија. Не гледам никаква шанса да "воскреснат" одново. Мојсов си ја заеба кариерата уште додека беше дел од Војводина, кога беше суспендиран на подолго време. На крај краева, што ќе им прават на Грне, Таневски и Мојсов во екипата? Нас ни треба некој млад понадежен играч за да се развива покрај Злате и Грне.

Во екипата нема играч кој би те натерал со милина да ги гледаш натпреварите. Играч од кој се очекува напредок во иднина, играч кој треба да биде иднината на клубот. Никакви младинци немаме што би се развивале кај поискусните, единствено Асани ама и тој нема да биде којзнае како квалитет.
За Блажевски добро рече Скопје Росоњера, тој не е играч кој зависи од другите, повеќе е индивидуалец. Ни јас не верувам дека ќе игра во формата како во Турново, ама сигурно нема да биде пропаст како Фичо...

Конјаниче за тоа што го бараш бар такви младинци ќе фати време да се изделкаат од НАШАТА ШКОЛА. Јас не видов ниту еден асален младинец што ете може да го укомпонираш во европски Вардар сеедно дали кај нас дали во друга МК екипа. Самиот факт што немаме успех на младинско репрезентативно ниво ти кажува тоа. Тие поасалните се недопирливи, веќе во странство и тоа во подбри клубови а и углавно се продукти на странски клубови. Ова што е во МКД е боранија, углавно зашто нема инфрастуктура, па еве дај кажи кој МАК играч успеал овие 20 години што ете бил целосно направен во Македонија? За успех ќе мора да се собеат најдобрите мак играчи плус асални странци кој ќе прават разлика. Исто ко и во ракомет, стратегијата ќе биде да не се плаќа оштета а како ќе се ослободуваат да им се нудат добри договори. За жал ете трупаме одбрана иако сме солидни таму ама ете се виде со повредите на Глишиќ и Љамчевски како на крај ја истуркавме полусезоната. Факт е дека играме по ниви, дека тренираме на ораници и дека ќе се повредуваат играчи... Од тој аспект добро е најавеното подобрување на ифраструктурата на некој стадиони во МКД да се надеваме дека полека и се друго ќе се среди. Сега за сега не треба нервози, собираме солидни играчи за македонски услови и тоа треба да продолжи. Со 2-3 поквалитетни странски засилувања ќе имаме солиден тим за во европа. Имај на ум дека тим се гради на подолги стази ова што сега се прави е ОК не гледам зашто толку се критикува кога реално и нема подобри мак играчи од ова што се носи.

Каков Ефремов какви бакрачи :icon_mrgr:
Го нема во Македонија квалитетот кој го барам за голманска позиција. Столе, Шишковски, Ефремов се се тоа пренапумпани таленти, ни од далеку не се некои на кои можеш да се порптеш.
Павловиќ за мене си е одличен голман, требаше само да најдат соодветна замена.
Којзнае колку пари ќе фрлат на Пачовски, пари кои можеа многу подобро да ги искористат со оглед на тоа што немаме ниту крила, ниту напаѓачи, па ни фалат и играчи од средината.
Они засилуваат голман и одбрана :cuc:

И за Мојсов и за Пачовски важи дека квалитетот им е паднат и што е најлошо само оди во надолна линија. Не гледам никаква шанса да "воскреснат" одново. Мојсов си ја заеба кариерата уште додека беше дел од Војводина, кога беше суспендиран на подолго време. На крај краева, што ќе им прават на Грне, Таневски и Мојсов во екипата? Нас ни треба некој млад понадежен играч за да се развива покрај Злате и Грне.

.
A so praime ako se povredi nekoj od Tanevski ili Grne ? Dino li ke pokriva? :D
Nema da ni steti da imame podolga klupa. Baska i ne zaboravajte deka pari se dobivaat od UEFA za sekoj igrac od klubot so igra za reprezentacija :D
Za Pacovski delumno se soglasuvam, ako dojde on mnogu verojatno Pavlovic ke leta. Se nadevam i onoj jebacon Kobetic ke go izbacat.
Za boldot : Primer ? :)

A so praime ako se povredi nekoj od Tanevski ili Grne ? Dino li ke pokriva? :D
Nema da ni steti da imame podolga klupa. Baska i ne zaboravajte deka pari se dobivaat od UEFA za sekoj igrac od klubot so igra za reprezentacija :D
Za Pacovski delumno se soglasuvam, ako dojde on mnogu verojatno Pavlovic ke leta. Se nadevam i onoj jebacon Kobetic ke go izbacat.
Za boldot : Primer ? :)

Дино :facepalm:

А на тебе репер ти е македонска репрезентација каде играат нефудбалери како Цуцули?
Јаката муда ни доаѓал првиот голман на македонска репрезентација, нормално дека ќе е прв кога конкуренција му се Богатинов и Наумовски.

Заслугата што сме први на табела е на Тане, Грне, Глигоров и Ерменците. И ако ги растураат Тане и Грне и го донесат копитоно неталентирано нека се ебат у гз.

Мое мислење е дека Мојсов е за нијанса подобар од Злате, а плус му се годините и тоа што е помлад за 5(мислам дека се 5), меѓутоа Злате и Грне одлично се вклопија, Грне да го седнеш на клупа нема никаква логика, така да ако дојде Мојсов би настрадал Златко, што е по мене глуп потег бидејки е веќе добро уигран и плус ни е капитен, и такво поместување во составот може да донесе само незадоволство и да наруши тимски дух. Плус што го имаме и Попов сега, кој според мене може одлично да покрие како штопер, сигурно не е во најдобра форма и има изгубено од брзината, а со тоа искуство што го има и со таа конституција одлично би се снашол и како штопер по мене. Така да од Мојсов дефинитивно немаме потреба.
Околу Пачовски, дефинитивно најдобар македоснки голман во моментов, ама и од него немавме некоја потреба. Го имаме Павловиќ кој е на исти години со Томе, двајцата се искусни и солидни голмани, она што ни треба е некој помлад голман кој ќе се развива и за некоја година ќе стане наш прв голман, ама ајде, веќе го земаа, добро ќе ни дојде, мислам дека е за нијанса поквалитетен од Игор, ама нема некоја голема разлика.
Добри засилувања се споменуваат, ако дојде и Мирко Ивановски ќе изгазиме све на пролет и без проблем ќе стигнеме до титулата, треба сега да пробаат да украдат некој талент од другиве екипи, ама па и нема некој квалитетен македонски играч до 20-21 година, што би бил на потребното ниво.. Едино Велковски и Радески, друг потенцијал не гледам што би дошол во Вардар, а и за Велковски тешко е да се земе

А на тебе репер ти е македонска репрезентација каде играат нефудбалери како Цуцули?
Јаката муда ни доаѓал првиот голман на македонска репрезентација, нормално дека ќе е прв кога конкуренција му се Богатинов и Наумовски.

Заслугата што сме први на табела е на Тане, Грне, Глигоров и Ерменците. И ако ги растураат Тане и Грне и го донесат копитоно неталентирано нека се ебат у гз.
Glupa ti e sporedbata i spomnuvanjeto na Cuculi. I kaj nas normalno deka Pavlovic ke bide prv golman, koga konkurencija mu se Kobetic i Jovanovski. Ova po tvojata logika....
A Mojsov ako e netalentiran, togas Dino i Bojovic sto se ? :D
Za sve digate galama bezpotrebna, igraci ko Mojsov, Pacovski se limitot na kvalitet sto mozeme da si go dozvolime da go zememe. Bilokoj kvaliteten stranec tesko deka ke dojde u ovaa vukojebina da igra, osven ako ne e siguren deka ke moze da igra u Evropa i ne mu ponudime astronomska plata. So mladi igraci limitirani sme, site sto vredat nesto igraat na strana, ili pak se u ekipa kako Rabotnicki koja im ovozmozuva da si idat koga ke posakaat bez nikakva osteta. Kakva korist ke imame nie od tie igraci ?

I druga rabota, ke se rasturel tandemot Tane i Grne :pos:
Ko da zborime za Vidic i Ferdinand u najbolji godini koga bea. xD

Ако некој од управа чита еден предлог. Свртете на тоа руската мафија да товараат еден брод со црнци од Африка, сигурно ќе се најдат поталентирани него ли овие што ги имаме. :Кезец:

Никаде не споменав дека талентираните млади играчи треба да се од Македонија :)
Ќе го земам за пример Ранѓеловиќ во моментот кога потпиша за Вардар. Се работеше за млад и надежен играч кој играше се подобро и подобро и на таа возраст беше носител на играта во екипата. За жал, си отиде за пари (а немаа ни желба да го задржат) и отиде неговата кариера во неповрат.
За играчи од таков тип вреди да фрлиш некој денар повеќе за да ги задржиш на подолг период, па истите да напредуваат.
На Балканов има еден куп такви играчи кои се понадежни. Ако најдобрите од школите на Партизан, Ѕвезда, Динамо итн. имаат потенцијал да играат во најсилните клубови, оние кои ги сметаат за малце полоши имаат потенцијал да играат за екипи кои истотака се од најдобрите Европски првенства. Е на таквите ваљда можеме да им понудиме некаков договор, особено откако ги отпуштаат од младинските тимови кога ќе ја надминат старосната граница.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom