Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Со чест на исклучоци, јас сум против носење на било какви легенди, дали наши или репрезентативни. Дел од нив доаѓаат заради парите кои веќе не им ги даваат во странство и тука да си ја привршат мирно кариерата, дел од нив доаѓаат за полусезона/сезона и бегаат...

Требаат фудбалери жедни за докажување и успех, не манекени, добро освен Тасевски :)

Со чест на исклучоци, јас сум против носење на било какви легенди, дали наши или репрезентативни. Дел од нив доаѓаат заради парите кои веќе не им ги даваат во странство и тука да си ја привршат мирно кариерата, дел од нив доаѓаат за полусезона/сезона и бегаат...

Требаат фудбалери жедни за докажување и успех, не манекени, добро освен Тасевски :)
Мене искрено не ми е јасно зошто воопшто се бараат тие легенди, еве гледам вчера Лико пак пишуваше нешто да ги собереле легендите во клубот бла бла...
Па тие легенди бре 90 посто од нив се надвор од фудбалот со години, што мислат луѓето, дека треба сега некој со 70 години дедовци да се соберат и они да го создаваат новиот и Европски Вардар?
Безвезни муабети, колку да се каже нешто.
Да, можда тие луѓе ќе работат почесно и ќе работат срце за клубот(и тоа е под знак прашање, ама ајде), ама треба бре луѓе со модерни разбирања и сфаќања, 21 век сме, фудбалот е голем бизнис, не е само земи шутни топка и толку е.
Успешни луѓе од сите сфери што се поврзани со фудбалот ти требаат.

Не викам дека не се катастрофални моменталниве кадри во ФК, па дури и во РК и ЖРК, ама дајте бе луѓе, легенди па легенди... :tapp:

Чест беше што се врати кај нас иако тоа не е ради љубовта према Вардар туку поради парите, али нек се гони, та преку кур од лицемерни створења кои немаат доблест да излезат у јавност и да дадат едно извинување ако ништо друго ради срамните резултати последниов месец.
И што е најтрагично покрај тоа што играчите увек се „навредени“ и трчаат да влезат во соблекувална место да покажат почит на тие малкумина што се со нив секаде, проаѓаат и приказните дека Грне ја откажал репрезентацијата поради конфликтот Вардар вс Илчо, а не поради расправијата за премии

За момент помислив дека се средија малце работите во ФК Вардар ама нажалост не..се е исто само сега со појше пари и со поголеми лаги..никад нема да се промени ситуацијата во ФКВ...на жалост :oops::toe::(:mad:

Игра како да има 20 години секоја чест го препороди и Работнички, вреден играч а го испуштивме тоа кажува само колку аматерски се работи во клубот..

Каков Стојков бе, го имаме Петров на таа позиција :ROFLMAO:

Абе Љамче не е толку лош трансфер, е сеа ако му даваат голема плата ондак се идиоти.. Не е лош за ротација во нашава лига, мора да имаме играчи на клупа, може да покрие во нашава лига и како бек и како крило, вакви играчи требаат, ама во никој случај не смее да го сметаме за првотимец и да очекуваме да прави разлика на терен

Во спорт пиши за бојовиќ да дојдел кај нас, па да ве прашам арен е овај бе ќе го биди за кај нас?
Ич не ми иди шо играч беше освен дека гарант е стуб некој висок играч

https://www.youtube.com/watch?v=Vqj8k2ISSss&app=desktop

Кој кур е па Стојков да ми даваат голема плата трк по германецон и дај му дупло
Свака част за Ацо. Изигра полусезона за паметење додека ние се мачиме со Петров, Петковски, Љамчевски и слични такозвани фудбалери. На погрешен човек најдоа да покажуваат сила и авторитет ропаците раководени од Самсоненко, ама од друга страна баш ми е мерак многу што Ацо им докажа дека е светлосни години напред во однос на 90 % од играчкиот кадар!

Не дека кај нас во Пелистер нема партиски луѓе и пропаднати бизнисмени како Шеровски, ама мислам дека во една работа е поарно од кај вас. Кај нас пример ете сега ако потпиши Маневски, почетната плата ќе му е пример 1.200 евра, по 3 или 6 месеци ако заслужи ако се покажи платата ќе му се крени на 1.600 евра пример. Е па кога веќе некој иди тука, за да заработи повеќе треба да се покажи и да си заслужи... Кај вас ќе му лупнат 5.000 евра плата на некој бос, а тој реално заслужва 2.500 евра и после сакаш да ти игра со срце ? А од друга страна договор си има му одговара и да не игра :rolleyes:
Кога сме кај легендите, нека има ама такви шо не се определени партиски и шо знајш дека нема да работат за овие сега шо се на власт СЕ ДА МУ ЕБАМ !
Иначе во Пелистер со помалце пари можи и помал буџет од кај вас, ама мислам дека подобро ќе се работи + со Хаџиевски многу се доби, а како шо слушнав од спортскиот директор и пионери, кадети и младинци ќе можат да одат на припреми шо е знак дека ќе се обрни внимание и на младинската школа. Во секој случај мислам дека ќе биди многуу подобар натпревар како иди на 8 Март Вардар - Пелистер од сите заедно во изминатите 3-4 години И ВРЕМЕ Е !

Последно уредено:
Во спорт пиши за бојовиќ да дојдел кај нас, па да ве прашам арен е овај бе ќе го биди за кај нас?
Ич не ми иди шо играч беше освен дека гарант е стуб некој висок играч

Pa da ti kazam iksreno mnogu ne mi se svigja kako igrac... Visok e 190cm negde ali e spor bajagi... Dobar e u duel so glava ni bese kapiten lani ali spored mene nisto posebno. Ima negde 33-4 godini negde i vo odnos na vasata odbrana ne otskoknuva mnogu

Не дека кај нас во Пелистер нема партиски луѓе и пропаднати бизнисмени како Шеровски, ама мислам дека во една работа е поарно од кај вас. Кај нас пример ете сега ако потпиши Маневски, почетната плата ќе му е пример 1.200 евра, по 3 или 6 месеци ако заслужи ако се покажи платата ќе му се крени на 1.600 евра пример. Е па кога веќе некој иди тука, за да заработи повеќе треба да се покажи и да си заслужи... Кај вас ќе му лупнат 5.000 евра плата на некој бос, а тој реално заслужва 2.500 евра и после сакаш да ти игра со срце ? А од друга страна договор си има му одговара и да не игра :rolleyes:
Кога сме кај легендите, нека има ама такви шо не се определени партиски и шо знајш дека нема да работат за овие сега шо се на власт СЕ ДА МУ ЕБАМ !
Иначе во Пелистер со помалце пари можи и помал буџет од кај вас, ама мислам дека подобро ќе се работи + со Хаџиевски многу се доби, а како шо слушнав од спортскиот директор и пионери, кадети и младинци ќе можат да одат на припреми шо е знак дека ќе се обрни внимание и на младинската школа. Во секој случај мислам дека ќе биди многуу подобар натпревар како иди на 8 Март Вардар - Пелистер од сите заедно во изминатите 3-4 години И ВРЕМЕ Е !
Па да, ама тоа е до менталитетот на народов општо. Видел пари и мисли готово се осигурал до крај на живот, цел живот толку ќе зима, не размислува дека после 2-3 години треба пак нов договор да потпише, со што ќе му понудат нов договор, што легачел по терен? Додека во другите западни лиги покачување на плата значи мотив плус за игра и за докажување, овде е обратно, смали му ја платата ќе ора ко коњ, покачи му ја, ко девојче некое кога игра ластик на улица.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom