Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Ај да паднат и овие Ренова веќе еднаш !!! :D

Еј конечно да ги победиме утепаниве. Годинава очекувам максимален скор против нив во првенството, т.е 3 победи :)
И кој би рекол дека после 4 кола Турново ќе биде лидер на табелата :eek:

Наредно коло Вардар- Турново, Шкендија- Работнички, Металург- Брегалница

Што убаво коло да направиме предност....

Jove e igraciste spored mene so Evropsko iskustvo, steta ne igrase edna polusezona(lani) pa dojde kaj nas vtora polusezona. Ocekuvam da bide prv golgeter kaj nas, mislam deka najgolemo zasiluzvanje ni e sezonava

Читам у Спорт денеска, нашиве одбивале да даваат изјави поради нееобјективно известување на новинарите, така нешто беше Знае некој што е работата ?

Вардар подобар од Ренова во Тетово

Конечно по неколку одиграни натпревари меѓу Вардар и Ренова имаше победник по завршувањето на натпреварот.
Откако минатата година играа 5 пати од кои 3 првенствени средби без победник, во првата средба од оваа сезона во Тетово, Вардар славеше со 2:0. Благодарение на стрпливата игра која ја имаа фудбалерите на Вардар кои ја чекаа својата шанса во второто полувреме стигнаа до нови 3 бода во шампионатот.
Головите за Вардар беа постигнати во второто полувреме и тоа преку Драган Ѓоргиев во 61-та минута откако доби одлична топка од Илиевски, ја смири на гради и биеше под пречката на голот на Ренова. По неколку полушанси во 78-та минута повторно Илиевски центрираше од десно, но овој пат на главата на Костовски кој со одличен удар од 7-8 метри го совлада противничкиот голман.
До крајот на натпреварот Вардар имаше уште една шанса, но не се снајдоа пред голо Ѓоргиев и Маневски. Ова се значајни бодови за Вардар од ова гостување кај Ренова во Тетово, затоа што традиционално ова е тежок и незгоден противник за Вардар.
http://www.fkvardar.mk/vesti/312-2012-08-29-16-57-23

Читам у Спорт денеска, нашиве одбивале да даваат изјави поради нееобјективно известување на новинарите, така нешто беше Знае некој што е работата ?

За натпреварот со Напредок известија дека имале напредок многу шанси и биле подобри од Вардар а тоа веза немало од еден шут на гол победиле.

Ги здрвивме Ренова денс можевме уше некој гол да дадеме ама и вака е супер.
Реков јас Драган да даде само гол треба да се врати психолошки и ќе гази и ете го псоле погодокот против Тетекс денес меѓу најдопбрите беше што им правеше на тие од Ренова како само лесно ги поминуваше и ги претрчуваше имаше покрај голот и уште две шанси едната скоро при крај и помина покрај статива ,а првата му беше одма одкога поведовме со 0-1 ја прими убаво беше сам ама свртен со грб кон голот и некој од шпоните сврина со свирче од трибина и он застана и почна да се враќа и им ја даде топката мислеше му свирнаа офсјад.Петров исто имаше шанса можеше што сака да прави да подава или да шутира он зпана да влегува со се топка у гол и со клизачи еден му ја исфрли во корна.Се на се бевме каде каде подобри од Ренвоа они имаа на 1-0 една сварно 100% шанса кога еден играч очи во очи со Симов шутна над гол од 10тина мери може и поблиску и во прво полувреме што лгедавме тие 10тина минути имаа само еден убав обид од далеку помина покрај статива топката.

После лошата традиција во Тетово, конечно да падне и Ренова. Која и во Скопје правеше некад проблеми.
Се надевам дека ќе продолжат вака и дека утакмицата со Напредок беше само лош ден.

После лошата традиција во Тетово, конечно да падне и Ренова. Која и во Скопје правеше некад проблеми.
Се надевам дека ќе продолжат вака и дека утакмицата со Напредок беше само лош ден.
Утакмица како таа во кичево еднаш се дешава. Место да заминеме со 1-5 ние изгубивме од еден удар... Алелуја падна и Ренова :D во недела дерби за врвот со Турново. Кој ќе речеше :D

Утакмица како таа во кичево еднаш се дешава. Место да заминеме со 1-5 ние изгубивме од еден удар... Алелуја падна и Ренова :D во недела дерби за врвот со Турново. Кој ќе речеше :D

Zaso be pa Turnovo nema loso timce baska dobar raspored imase a pa Metalurg so se jaki zimi takvoto , u nedela 1 ko planina e , samo da dadat ubav koef ne da mi daat 1.2 :D

Мешаш баби и жаби... Бате и Тетекс.

Ако те интересира македонски фудбал и не онанираш на Барса Реал Манчестер Челзи Арсенал Милан Интер Јуве ... ќе си знаел дека има утакмица.

Искрајно оние што идат на уткамица се оние редовните и знаат се поврзано со клубот. И за куп и кој има црвен жут... а не па за кога има уткмица. Ти чим толку те засега ќе фатиш телефонот ќе договориш другари и наместо да идеш на кафе ќе си дојдеш на уткамица.

Сите ве засега Вардар, мак. првенство а никој не доаѓа. Епа дојдете на стадион доста со стартусите на фејсбук !

Навивам за МЗТ, но би сакал некогаш да изгледам добар фудбал на стадион.
Не свршавам на ниту еден странски тим!
Зборот ми беше дека не е реално да има 1000 луѓе на стадион од кој пола и повеќе се навивачи.
Не се сеќавам кога последен пат во Јане Сандански имало помалце од 1000 луѓе... Салата собира највеќе 1800 луѓе.
Ништо не е реално во нашава држава, но фудбалсково првенство е ужас.

Навивам за МЗТ, но би сакал некогаш да изгледам добар фудбал на стадион.
Не свршавам на ниту еден странски тим!
Зборот ми беше дека не е реално да има 1000 луѓе на стадион од кој пола и повеќе се навивачи.
Не се сеќавам кога последен пат во Јане Сандански имало помалце од 1000 луѓе... Салата собира највеќе 1800 луѓе.
Ништо не е реално во нашава држава, но фудбалсково првенство е ужас.

Kosarkata i Fudbalot kaj nas se sosema dva razlicni poimi, ednoto e poim za Kvalitet a drugovo poim za Nekvalitet.
E sea vo kosarkata ima 6 jaki tima vo fudbalot ima eden i metalurg dva (aj za da ne bide epten krs inace ni toj ne e kvaliteten). Nikoj od Skopjanite ne e naucen da glea vakava mizerija, da se opravi rabotata druga pesna ke bide, a toa se nadevam deka ke bide vo brzo so novovo rakovotstvo (daj boze)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom