Фан Клуб: Вардар

WESLEY 10

В А Р Д А Р Е Ц !!!
Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.925
Поени од реакции
332
Ај да паднат и овие Ренова веќе еднаш !!! :D

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
Еј конечно да ги победиме утепаниве. Годинава очекувам максимален скор против нив во првенството, т.е 3 победи :)
И кој би рекол дека после 4 кола Турново ќе биде лидер на табелата :eek:

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.278
Поени од реакции
8.443
Наредно коло Вардар- Турново, Шкендија- Работнички, Металург- Брегалница

Што убаво коло да направиме предност....

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.722
Поени од реакции
3.095
Jove e igraciste spored mene so Evropsko iskustvo, steta ne igrase edna polusezona(lani) pa dojde kaj nas vtora polusezona. Ocekuvam da bide prv golgeter kaj nas, mislam deka najgolemo zasiluzvanje ni e sezonava

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
Читам у Спорт денеска, нашиве одбивале да даваат изјави поради нееобјективно известување на новинарите, така нешто беше Знае некој што е работата ?

Вардар подобар од Ренова во Тетово

Конечно по неколку одиграни натпревари меѓу Вардар и Ренова имаше победник по завршувањето на натпреварот.
Откако минатата година играа 5 пати од кои 3 првенствени средби без победник, во првата средба од оваа сезона во Тетово, Вардар славеше со 2:0. Благодарение на стрпливата игра која ја имаа фудбалерите на Вардар кои ја чекаа својата шанса во второто полувреме стигнаа до нови 3 бода во шампионатот.
Головите за Вардар беа постигнати во второто полувреме и тоа преку Драган Ѓоргиев во 61-та минута откако доби одлична топка од Илиевски, ја смири на гради и биеше под пречката на голот на Ренова. По неколку полушанси во 78-та минута повторно Илиевски центрираше од десно, но овој пат на главата на Костовски кој со одличен удар од 7-8 метри го совлада противничкиот голман.
До крајот на натпреварот Вардар имаше уште една шанса, но не се снајдоа пред голо Ѓоргиев и Маневски. Ова се значајни бодови за Вардар од ова гостување кај Ренова во Тетово, затоа што традиционално ова е тежок и незгоден противник за Вардар.
http://www.fkvardar.mk/vesti/312-2012-08-29-16-57-23

Член од
30 јануари 2009
Мислења
489
Поени од реакции
434
Читам у Спорт денеска, нашиве одбивале да даваат изјави поради нееобјективно известување на новинарите, така нешто беше Знае некој што е работата ?
За натпреварот со Напредок известија дека имале напредок многу шанси и биле подобри од Вардар а тоа веза немало од еден шут на гол победиле.

Член од
14 април 2010
Мислења
4.694
Поени од реакции
6.045
Ги здрвивме Ренова денс можевме уше некој гол да дадеме ама и вака е супер.
Реков јас Драган да даде само гол треба да се врати психолошки и ќе гази и ете го псоле погодокот против Тетекс денес меѓу најдопбрите беше што им правеше на тие од Ренова како само лесно ги поминуваше и ги претрчуваше имаше покрај голот и уште две шанси едната скоро при крај и помина покрај статива ,а првата му беше одма одкога поведовме со 0-1 ја прими убаво беше сам ама свртен со грб кон голот и некој од шпоните сврина со свирче од трибина и он застана и почна да се враќа и им ја даде топката мислеше му свирнаа офсјад.Петров исто имаше шанса можеше што сака да прави да подава или да шутира он зпана да влегува со се топка у гол и со клизачи еден му ја исфрли во корна.Се на се бевме каде каде подобри од Ренвоа они имаа на 1-0 една сварно 100% шанса кога еден играч очи во очи со Симов шутна над гол од 10тина мери може и поблиску и во прво полувреме што лгедавме тие 10тина минути имаа само еден убав обид од далеку помина покрај статива топката.

В

Ваздух

Гостин
После лошата традиција во Тетово, конечно да падне и Ренова. Која и во Скопје правеше некад проблеми.
Се надевам дека ќе продолжат вака и дека утакмицата со Напредок беше само лош ден.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.934
Поени од реакции
73.464
После лошата традиција во Тетово, конечно да падне и Ренова. Која и во Скопје правеше некад проблеми.
Се надевам дека ќе продолжат вака и дека утакмицата со Напредок беше само лош ден.
Утакмица како таа во кичево еднаш се дешава. Место да заминеме со 1-5 ние изгубивме од еден удар... Алелуја падна и Ренова :D во недела дерби за врвот со Турново. Кој ќе речеше :D

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.722
Поени од реакции
3.095
Утакмица како таа во кичево еднаш се дешава. Место да заминеме со 1-5 ние изгубивме од еден удар... Алелуја падна и Ренова :D во недела дерби за врвот со Турново. Кој ќе речеше :D
Zaso be pa Turnovo nema loso timce baska dobar raspored imase a pa Metalurg so se jaki zimi takvoto , u nedela 1 ko planina e , samo da dadat ubav koef ne da mi daat 1.2 :D

З

Забавата е во Кругот

Гостин
Мешаш баби и жаби... Бате и Тетекс.

Ако те интересира македонски фудбал и не онанираш на Барса Реал Манчестер Челзи Арсенал Милан Интер Јуве ... ќе си знаел дека има утакмица.

Искрајно оние што идат на уткамица се оние редовните и знаат се поврзано со клубот. И за куп и кој има црвен жут... а не па за кога има уткмица. Ти чим толку те засега ќе фатиш телефонот ќе договориш другари и наместо да идеш на кафе ќе си дојдеш на уткамица.

Сите ве засега Вардар, мак. првенство а никој не доаѓа. Епа дојдете на стадион доста со стартусите на фејсбук !
Навивам за МЗТ, но би сакал некогаш да изгледам добар фудбал на стадион.
Не свршавам на ниту еден странски тим!
Зборот ми беше дека не е реално да има 1000 луѓе на стадион од кој пола и повеќе се навивачи.
Не се сеќавам кога последен пат во Јане Сандански имало помалце од 1000 луѓе... Салата собира највеќе 1800 луѓе.
Ништо не е реално во нашава држава, но фудбалсково првенство е ужас.

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.722
Поени од реакции
3.095
Навивам за МЗТ, но би сакал некогаш да изгледам добар фудбал на стадион.
Не свршавам на ниту еден странски тим!
Зборот ми беше дека не е реално да има 1000 луѓе на стадион од кој пола и повеќе се навивачи.
Не се сеќавам кога последен пат во Јане Сандански имало помалце од 1000 луѓе... Салата собира највеќе 1800 луѓе.
Ништо не е реално во нашава држава, но фудбалсково првенство е ужас.
Kosarkata i Fudbalot kaj nas se sosema dva razlicni poimi, ednoto e poim za Kvalitet a drugovo poim za Nekvalitet.
E sea vo kosarkata ima 6 jaki tima vo fudbalot ima eden i metalurg dva (aj za da ne bide epten krs inace ni toj ne e kvaliteten). Nikoj od Skopjanite ne e naucen da glea vakava mizerija, da se opravi rabotata druga pesna ke bide, a toa se nadevam deka ke bide vo brzo so novovo rakovotstvo (daj boze)

Kajgana Shop

На врв Bottom