Фан Клуб: Тиквеш Кавадарци

• Креатор на темата Креатор на темата nzs
  • Време на започнување Време на започнување
Леее стварно тоа ќе биде интересно одгодина ако ништо друго во трета лига хахаха се надевам ќе си ги тепаме ахха

ЛЕЕЕЕЕЕЕ ВАА ГОДИНА ЦЕ ПЛЕСКАМЕ СО НИГОТИНЦИ :pos2::pos2::pos2:

Да не знае некој шо направија кадетите денеска со Вардар?

Го тепаме и Силекс, ќе играат сеа финале со Македонија Ѓорче Петров :vozbud:

koga imaa sansi tikves da me kupat mene za mnogu malku pari tie ne sakaa,epa sega neka igraat vo 3 liga

Викендов во Скопје, Кичево и Дојран се одиграа полуфиналните плеј-оф дуели во пионерска, кадетска и младинска конкуренција

Во кадетското финале ќе играат Македонија ЃП и Тиквеш Национал. Ѓорчепетровци беа подобри од Силекс и го совладаа со убедливи 5:1, додека Тиквеш Национал во завршницата се најде по пенал рулетот со Шкендија. Во регуларниот дел натпреварот заврши 2:2, а екипата на Тиквеш Национал по изведувањето на ударите од белата точка беше подобар за еден гол и славеше со 5:4.

Во младинска конкуренција за шампионскиот пехар ќе се борат екипите на Македонија ЃП и Вардар. Во Кичево младата екипа на Ѓорчепетровци им одржаа лекција по фудбал на младиот погон на Работнички. Во текот на целиот меч Македонија ЃП беше подобар противник и оствари убедлив триум од 5:0. Во второто полуфинале што се одигра во Дојран, Вардар со минимални 3:2 ја совлада Ренова.

ФИНАЛНИТЕ СРЕДБИ ЗА ШАМПИОНСКАТА ТИТУЛА

КАДЕТИ

Македонија ЃП - Тиквеш Национал
Скопје ( утре) 16. 06. 2009 во 15h 30 min (Арена Филип II)

МЛАДИНЦИ

Македонија ЃП - Вардар
Скопје ( утре) 16.06.2009 во 17h 30 min (Арена Филип II)

Тиквеш сега е ГФК Тиквеш т.е. Градски Фудбалски Клуб
за 2 години прва лига сме :)

Имате ли добри засилувања? Играте пријателски?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom