Фан Клуб: Тетекс - Тетово

• Креатор на темата Креатор на темата sasence19
  • Време на започнување Време на започнување
Браво ВОЈВОДИ,браво ТЕТКС :) Мило ми е поради oсвојувањето на купот :) Честитки ;)

Ајде нека ви е честито купот :)

Сега доаѓам дома и можам да кажам само перверзиииии

:drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk:

Честитки за освојувањето на купот и да се надеваме дека Тетекс добро ќе се прикаже во Европа.

24nqnip.jpg
:vozbud:

Aј откога се подсобрав малце да кажем некој збор за денеска.
И покрај работен ден, сепак имаше голем број на публика, од кои 70% беа сигурно од Тетово. Навивањето, кажав, беше солидно у прво полувреме, у второ малу опадна. На почетокот имаше едно фино корео, шеталица во вид на пехарот на купот и од страна плави целофани.
Играта, у прво полувреме беше благ очај, без некоја посериозна шанса, освен онаа кога Генц излезе сам на сам со голманот и направи потег повеќе, и еден шут на Работнички кон нашиот гол, но за среќа Марко беше на место. Тоа беше све од прво полувреме. Второто полувреме почна со иницијатива на Тетекс и досуден пенал у 46 минута, кој го реализираше Срѓан Захариевски. Две минуте покасно, Генц го постигнуе вториот гол и ерупција на трибина. Потоа се играше претежно на средината на теренот, а у 63 минута по една одбиена топка натрча Аце Стојаноски и го даде третиот гол за Тетекс, за уште поголема радост на трибина. После трите гола, Тетекс се повлече и играше на своја половина а Работнички притисна неколку минути пред крај Работнички намали на 3:1, а на 3:2 намали Петкоски у 82-3 минута. Тоа беше све од играта, а најважното е што Тетекс го освои купот и ќе игра у Европа.
teteks_finale.jpg

Тија погоре под сенка врска немаат со војводи дојдоја само да неплатат карта и да земат мајци. А поради нив имаше некои деца што не зедоја а цело време пееја. Преку такво ми е од такви мајмуни. Тија што беа на страна и горе првпат доаѓаат на стадион. Еден спомна подобро 50 што пеат отколку 500 што позираат. И во право е.

Како и да е супер си поминав тој што дремеше го жалим што неможе да ја почуствуа атмосферата.

Тија погоре под сенка врска немаат со војводи дојдоја само да неплатат карта и да земат мајци. А поради нив имаше некои деца што не зедоја а цело време пееја. Преку такво ми е од такви мајмуни. Тија што беа на страна и горе првпат доаѓаат на стадион. Еден спомна подобро 50 што пеат отколку 500 што позираат. И во право е.

Како и да е супер си поминав тој што дремеше го жалим што неможе да ја почуствуа атмосферата.

toa e Navivanjeto kolku poveke da bidete tolku po slabo ke navivate... i so nas ide istoto ... podobro 300 da navivat site od kolku 1.000 i da navivat samo 100

ajde uste ednas cestitato i Uspeh vo Europa League !!

:):)

Честито титулата момци,не ме сфакајте погрешно како да ја омаловажум победата на Тетекс,но денешнава утакмица беше чиста намештајка !

Како и да е честито победата и Купот,па достојно да не претставите во Европа.

Честитки момци. И јас сега дојдов од утакмица :)
Одлична бројка на Војводи денеска. Цел сектор го напунивте таму. Само мора да признаам дека со бројката што ја имавте мораше да имате подобро издание. Искрено навивањето денес ви беше слабо. Дали дека седев најгоре во вашиот сектор, па тие сите што беа таму и десетина реда подоле уста не отворија освен кога имаше некои скандирања, ама ми се виде дека не ви штима баш организацијата. Во прв дел се навиваше поубаво, т.е. убаво си навиваа тие првите редови кои беа правите навивачи, ама и другиве од горе знае да подвикнат некогаш. И јас се вклопив тука на неколку наврати а во втор дел може бев и меѓу погласните од тој дел на трибината :)
Убава кореографија имавте на почетокот со фолиите (ваљда беа фолии :)) ама пак ви забушаваа голем дел од гледачите па и не беше нешто најсјајно изведено. Сепак за работен број одлична бројка, а тие што си навиваат секогаш си навиваа и сега :)
Видов доста од Војводите со кои имам идено заедно на Македонија, и како што видов навиваа 90 минути :)
На головите се радував како да игра Вардар :)
Шала на страна, ако не беше наместена утакмицава, а искрено ми иде накај тоа, Тетекс беше подобар противник. Го добивте скоро цело прво полувреме и да не се правеше манга тој кога излезе сам пред гол, сигурно ќе водевте со 1-0. Вториот дел почна чудно и фуриозно од страна на Тетекс. Кардинална грешка на работнички, при вториот гол, голманот паѓаше уште пред време, а за третиот скоро и никој не се мрдна од одбраната на работнички. Е тогаш ве натиснаа, и имавте среќа што тој се сплетка на крајот инаку црно му се пишуваше на Тетекс.
Да не преудицирам, сакам само уште еднаш да честитам на титулата, која си ја осеќам како и Вардар да ја освоил, а денес нашето братство беше докажано со тоа што присуствуваа околу 80-тина Комити, од кои поголем дел седеа одма до војводи, а некои бевме на самото место и често се вклучувавме во навивањето. Мал пропуст ви беше што не пеевте некои подолги песни туку главно се се сведуваше на скандирање. И плус тие воџите ви беа мртви пијани, па дури и мислам дека не беа способни да го водат навивањето. Ај премногу ве искритикував иако и самиот знам дека во Македонија скоро ниедна навивачка група нема некои убедливи изданија кога бројката е огромна пошто најчесто 70% од нив не ги знаат ни песните :kesa:
Да не заборавам да ја спомнам и идиотштината на џандарите. Прбувам да си идам од другава страна а не со Војводи и ми вика нема шанси да пминеш. Викам wtf, (немав обележја на мене), обичен фан сум од Скопје, дај да си идам накај дома. Ми вика ме боли кур ќе си чекаш :tapp: И на врата доле пак ми вика неможеш да искочиш :tapp: Плус на стари луѓе што беа дојдени со Војводи не им даваа да отидат на другиот дел од трибината. Да не ќе праат инциденти ебате...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom