Фан клуб: Струмица

• Креатор на темата Креатор на темата Billa Bong
  • Време на започнување Време на започнување
КОШАРКА - СТРУМИЦА
Богоев и Тасовски заминуваат
959B6CAFE6608A42A1902548372F6EF8.jpg

Има уште една година договор со шампионот: Диме Тасовски
Ефтим Богоев, капитенот на екипата на Струмица 2005 и член на македонската репрезентација, најверојатно заминува од редовите од вицешампионот. Плејмејкерот го одработи двегодишниот договор со клубот и според последните информации, мала е веројатноста тој и понатаму да продолжи да игра во Струмица. Неофицијално, раководството на клубот не може да му ги исполни условите на репрезентативецот, па тоа е причината што во овој преодниот рок ќе си побара нов клуб.По неговите стапки се очекува да тргне и репрезентативното крило Диме Тасовски. Но, тој има за одработување уште една година од договорот и доколку се одлучи да замине тогаш ќе треба неговиот нов клуб да плати отштета.Се' поизвесно е дека во новата сезона на кормилото на тимот ќе застане грчкиот тренер Власос Влаикидис, кој ја водеше шампионската екипа на Струмица во ланското првенство. Покрај него, се' почесто се спомнува и враќање на уште еден Грк, Василис Кицулис, кој исто така беше дел од шампионскиот тим на „чушкарите“.

Василис Кицулис би требало да биде новото, поточно старо засилување за екипата на Струмица во наредната сезона.

Одличното крило од Грција, кој даде голем придонес во освојувањето на првата шампионска титула на Струмица, би можел да се врати во составот на "зелено-белите" и да ја пополни крилната позиција.

Тој е една од варијантите на кои размислува раководството на македонскиот вицепрвак, иако струмичани се во средина на преодниот рок за домашни играчи.

"Да, има некои разговори на таа тема. Но засега нема и конкретни решенија. Во преден план ни е да го затвориме списокот на домашни играчи, па дури потоа ќе преговараме за ангажман на странски кошаркари"- велат од раководството на струмичани.

Веројатно е дека првиот дел од прашањата како ќе изгледа Струмица ќе биде познат за три-четири дена, кога струмичани планираат да направат и една прес-конференција.

Според најавите, прво ќе се разговара со Тасовски и Соколов, а потоа и со триото кое ова лето ужива статус на слободни играчи. Значи капитенот Богоев, Грнчаров и Крстевски. Играчи на кои Струмица ќе смета и во следниот период.

Засега останува отворено и тренерското прашање. По заминувањето на Миодраг Кадија, Струмица не излез со официјален став дали ќе следат промени на оваа позиција.

Некако срамежливо се најавува(ше) враќање на Власис Влаикидис на кормилото, уште еден од најзаслужните за шампионската титула, единствена во витрините на струмичани.
Ја ви утеха и не тресејте зелени..
MIslam nemora nekoj raboti da gi prostirate po 100 pati taj tekst od mak.sport bese prostiran pred 3 dena taka da nem samo prevajte kak nesto da se pise
pozzzz

Абе е денешен спорт е тава цц.. Постирах го тава пред 2 дена, тава е ново.. Чити малце не само на мообет да се нааш..

Абе е денешен спорт е тава цц.. Постирах го тава пред 2 дена, тава е ново.. Чити малце не само на мообет да се нааш..
Postot ti bese od vcerasniot broj na mak sport a toa so se pisuva po vesnicite e najverovatno kako sto kaza nekoj pogore samo da se pokaze dobra slika na eventualniot sponzor ili pak da ne se razotidat kosarkarite i da dobiat eventualna osteta za niv.Zatoa so ako klubot se raspadne Tasovski i pokraj dogovorot ke si zamine bezpari.Toa e nekakva taktika no ne mora i da znaci.Ce vidime ima vreme

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]КОШАРКА - СТРУМИЦА ГО РЕШАВА ФИНАНСИСКОТО ПРАШАЊЕ[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Странски фирми влегуваат во клубот[/FONT]

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Струмица. - Тоа што го најавивме пред извесно време дека Струмица, и покрај финансиската неизвесност, е амбициозна и дека планира да ја обнови шампионската екипа, најверојатно, ќе се оствари. Од редовите на ексшампионот доаѓаат пријатни вести дека финансирањето на клубот ќе биде решено и тоа на долги патеки. [/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]И покрај тоа што управата не ги открива деталите околу тоа прашање, сепак, неофицијално дознаваме дека се работи за две реномирани странски фирми кои во иднина ќе го спонзорираат струмичкиот клуб. В четврток е најавена прес-конференција на која челниците на "зелено-белите" детаљно ќе ја запознаат јавноста за сите случувања во клубот. Но, и пред да биде соопштено името на новиот спонзор, управата веќе забрзано преговара првин со домашните кошаркари, а потоа ќе разговара и со играчи од странство. [/FONT]

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Ova e prevzemeno od denesniot broj na vest i veke stvarno da neznaes na koj da veruvas c c c , igracka si igrat so javnosta vo sto e problemot stvarno neznam , da se nadevame deka e tocno. i ajde so dusa ja cekame veke ovaa pres konferencija.[/FONT]

Абе реков дека у четврток, поточно утре ќе се знае..

za dobroto na makedonskiot sport i makedonskata posakuvam da najdete sponzor, so sto ke dobieme uste edna neizvesna sezona i interesna za site nas. nikoj nema kjar od propagjanje na nekoj klub, od bilo koj grad da e. tiveriopol dobro e sto imase doblest da se izvinis, go cenam toa

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]КОШАРКА - СТРУМИЦА ГО РЕШАВА ФИНАНСИСКОТО ПРАШАЊЕ[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Странски фирми влегуваат во клубот[/FONT]

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Струмица. - Тоа што го најавивме пред извесно време дека Струмица, и покрај финансиската неизвесност, е амбициозна и дека планира да ја обнови шампионската екипа, најверојатно, ќе се оствари. Од редовите на ексшампионот доаѓаат пријатни вести дека финансирањето на клубот ќе биде решено и тоа на долги патеки. [/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]И покрај тоа што управата не ги открива деталите околу тоа прашање, сепак, неофицијално дознаваме дека се работи за две реномирани странски фирми кои во иднина ќе го спонзорираат струмичкиот клуб. В четврток е најавена прес-конференција на која челниците на "зелено-белите" детаљно ќе ја запознаат јавноста за сите случувања во клубот. Но, и пред да биде соопштено името на новиот спонзор, управата веќе забрзано преговара првин со домашните кошаркари, а потоа ќе разговара и со играчи од странство. [/FONT]

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Ova e prevzemeno od denesniot broj na vest i veke stvarno da neznaes na koj da veruvas c c c , igracka si igrat so javnosta vo sto e problemot stvarno neznam , da se nadevame deka e tocno. i ajde so dusa ja cekame veke ovaa pres konferencija.[/FONT]

Од Струмица на улица...
"Тоа е, нема веќе, не можеме да издржиме, и подобро е да кажеме јавно за да ја знаат сите судбината на клубот" - вели Панајотис Карапиперис.
Од Струмица, онаа народната вели, на улица. Е токму по таа убава песна како да се пишува сценариото за иднината на екипата на Струмица. Онаа која пред само едно лето ја славеше шампионската титула, а ова се бореше да ја одбрани, и не успеа во тоа.

Исто како што актуелното раководство на клубот не успеа во обидот да обезбеди генерален спонзор кој би ја направил Струмица посилна од кога било.

Наместо тоа, очај во редовите на "зелено-белите". Им се заканува тотален распад на системот. Тоа неволно го признава и претседателот на клубот, Панајотис Карапиперис.

"Тоа е, нема веќе, не можеме да издржиме, и подобро е да кажеме јавно за да ја знаат сите судбината на клубот" - вели Карапиперис."Пробавме да најдеме некоја реномирана фирма која би застанала зад клубот, но тоа тешко оди во овие времиња. Тоа беше и препораката на Собранието на клубот. Но и по недела дена нема напредок на тоа поле. А ако се знае распоредот на силите во и околу финансирањето, мораме да признаеме дека тоа не можеме да го поднесеме".

Согласно со ова с$ понеизвесна станува и судбината на играчите кои се под договорна обврска со струмичани.

"Ние веќе разговаравме со добар дел од нив. Имаме договор со Тасовски и со Соколов. И тие се слободни во обид да ја сменат средината, секако со соодветна отштета. Разговаравме и со капитенот Богоев, тој кажа што имаше да каже. Истото важи и за Грнчаров и за Крстевски, ќе ги сослушаме и нив"- додава Карапиперис.

Јасно е дека по една ваква слика, тешко дека Струмица ќе избега од најлошото, да ја снема од кошаркарската мапа на мак-баскетот.

"Ќе се обидеме да опстанеме, на ваков или онаков начин. Факт е дека ќе оди тешко, но ќе се обидеме. Можеби ќе го прескокнеме преодниот рок, но има опција да се продолжи со домашните играчи и некој странец, секако под услов да се обезбеди некој екстра приход во клубот, но се плашам дека може да ни се случи и она најлошото. Ќе видиме, уште ден-два. Можеби ќе се случи нешто до крајот на преодниот рок, во кој и да било случај, не се предаваме. Но добро е јавноста да знае со какви проблеми се соочуваме".

Индиректно тоа значи дека Струмица испаѓа од од БИБЛ лигата?

"Има време до почетокот на лигата. Разговаравме со луѓето од БИБЛ и се обидовме да им ја објасниме нашата ситуација. Свесни сме за актуелниот момент и од нив побаравме дополнително време за консултации. Никој од нас не сака да 'избега' од обврските, од учество во оваа лига за кое толку многу се боревме и ние и луѓето од КФМ. Но, ова е еден сосема нов, тотално неочекуван момент за сите нас во клубот. Затоа и побаравме малку трпение од нивна страна. Ако видиме дека нема напредок, тогаш ќе кренеме раце во знак на предавање" - заклучува разочарано Карапиперис.

Б. Радуловиќ

Тасовски сака "надвор"...

И при последните преговори околу евентуалното продолжување на соработката Карапиперс добил впечаток дека оние кои имаат договори сакаат да "излезат" надвор.

"Нема што веќе да се крие, Тасовски побара да го ослободиме затоа што наводно бил во завршна фаза од преговорите со една екипа од странство. Знае дека има договор со клубот и доколку сака да си замине, верувам дека ќе најдеме заеднички јазик и по тоа прашање".

Дарко Соколов е вториот играч под договорна обврска со струмичани. И за младиот бек има странски, но и интерес од неколку домашни екипи.

"Ќе видиме, доколку дојде некоја официјална понуда, пред с$ од некој клуб од надвор, ќе ја разгледаме, па потоа ќе видиме што е најдобро за двете страни"- дообјаснува Карапиперис.
lenta-r.gif
Copyright © 2004 Македонски Спорт 2004

Момци ај да проверите една информација. Сега зборував со тип од КФМ и ми рече дека Струмица ја повлекле и пријавата за прва лига и дека тимот целосно се расформира и прекинува со постоење. Имал друга работа и не го запазил муабетот до крај и незнаеше да каже со сигурност што е целата работа...Маркус нешто поврзано со ова имаш?
Имам...ама незнам и јас колку е точно..истиот муабет го знам и јас..Фајрон

:icon_frow:shok: Тоа е тоа ... незнам зошто така ... имајќи да одиме напред ние се распаѓаме ... од година веќе кошерка нема гледање во струмица ... Барем во 2 лига да сме ако не друго ...:shok::icon_frow

Od samiot moment koga ja izgubivme sampionskata titula ne mi bese zal tolku mnogu oti izgubivme, tuku poradi toa sto stravuvav tokmu od ova-RASPAD !!!:nesum:

Ti mozas da ga skapas lambata ak prevzemas nesto u Strumica ima milion gazdi so ne mozat da davat pari a jas da prevzemam so mozam jas da prevzemam i site ostanati, zalno e stvarno, inace Strumica se nema povleceno od BIBL nitu pak od prva liga Prviot covek Panajot cera kazal mu na bogojo pocekajte use 3 dena i posle ste slobodni ili ke najdam spoznor od Grcija ili ke ve ostavam oti iskreno raka mu davam na coveko da go imaa site tva srce kak panajot i zaev isto ama nistyo jbg da se nadevame deka ke izleze nesto u presret

Од маркус чекам инфо.. да каже нешто он е најупатан..

Кажав се што имаше да се каже...и вчера и во постот денес..

Aj da se nadevame deka barem ke imame ekipa ne za drugo bitno e da se ima i ekipa da se igre da ne izumre kako so bese nemetali

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom