Г
Грејвдигер
Гостин
ragazza напиша:Честитооо!
И се пиеше млеко на плоштад или? ххихихиих ова де пиво
на плоштадот како што знам не славеа многу... таму се собраа и отидоа во една кафана :basket:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ragazza напиша:Честитооо!
И се пиеше млеко на плоштад или? ххихихиих ова де пиво
Дефинитивно заслуживте да бидете шампиони....A*1*T*E*A*M напиша:Утре ке се слава на Центарот:basket:
------------------------
ВЛАСОС ВЛАИКИДИС Е ТРЕНЕРОТ КОЈ ГО ДОНЕСЕ ИСТОРИСКИОТ УСПЕХ ЗА СТРУМИЦА 2005
Сега Струмица е кошаркарски и шампионски град!
Многумина вртеа со главите кога раководството на Струмица 2005 одлучи по Стратос Кукулекидис, на клупата, онаа тренерската, да седне малку познатиот Власос Влаикидс.
Многумина беа полни со прашалници кога ќе се споменеше ова име и презиме, а малкумина дека токму "тој е тој" човекот кој може да продолжи онаму каде застана Кукулекидис.
По осум натпревари, сега е с$ поинаку. Само осум натпревари седеше Влаикидис на клупата на Струмица 2005. Три против Свисллион Пелистер и уште пет во дуелите со Фершпед Работнички. Со скор од шест ппобеди и два порази, Власос Валикидис дојде до она за што беше донесен, да ја освои шампионската титула.![]()
"Мислам дека ја заслуживме титулата бидејќи бевме подобри од Фершпед Работнички во сите сегменти во финалето. Како во одбраната така и во нападот, и тоа на сите пет натпревари, освен на оној втор одигран во Скопје. Момците се покажаа во вистинско светло, а морам да кажам дека е многу тешко по три победи да се мотивира екипита. Најмногу поради тоа во Скопје бевме поразени. Вечерва имавме можност, особено пред оваа навистина сјајна публика во "Парк". Овој град живее за кошарката и нека го сфати тоа, нека знае цела Македонија дека е кошаркарски град. А ако била сега е уште повеќе. Пардон, од вечерва тоа е и шампионски град"- коментираше тренерот на струмичани по добивањето на златните медали за шампионската титула, прва за Струмица 2005.
Alien_sr напиша:Opaaa TASOVSKI![]()