Фан клуб: Струмица

• Креатор на темата Креатор на темата Billa Bong
  • Време на започнување Време на започнување
mite84 напиша:
Мислам ке биде супер доколку Струмица игра во ФИБА купот сум ги гледал Лукоил во тој куп играа со Арис Динамо Москва Црвена Ѕвезда но слусам дека и Работницки се заинтересирани па ако и таму тие играт ке биде многу нефер но и таква одлука не би ме изненадила нели тие се `име`

kako sto kaza radical si gledal uleb cup, a tamu igraat ekipi sto se za 1-2 klasi podobri od ekipite sto ke igraat vo fiba kupot :) uleb kupot e t.n. 2 liga na evroligata :) ja kolku sto znam makedonija mozno e da ima i 2 pretstavnika vo fiba kupot pa i da igra rabotnicki ja ne gledam nikakov problem vo toa :) znaci rabotnicki igra vo jadranskata liga i vo slucaj da ne igra vo prviot del od makedonskata liga togas sigurno ke se prijavi da igra vo ovoj fiba kup,a so toa makedonskata kosarka nisto ne gubi tuku moze samo da dobie :helou:

DoN DjElAtImUs напиша:
Во 19:30:helou:
Jaс им препорачувам на кошаркарите на Струмица 2005 да ја пуштат утакмицата во Скопје да биде 3-1 и овде во Струмица да гледаме како дигаат победнички :pehar:

да да се согласувам пошто задоволство би ми било да ги гледам во живо :vozbud: ама и да победат таму ќе биде супер оти ќе ги понижат скопјани со 4-0 :vozbud: :helou:

sea u strumica ke bide interesno koga igraat?:vozbud:

ке ги тепаме во Струмица на домашен терен ке го дигнат пехарот:salut:

ЈУНАК

Владимир Поповиќ

Српскиот интернационалец беше едне од најкритикуваните во оваа серија. Можеби и со право особено што од него се очекува да "повлече" кога не оди како што треба.

Силно мотивиран влее во овој натпревар. Го "поттурнаа" двете тројки во првиот период. Потоа имаше една мини серија од осум поени со која, се чини го дотолчи противникот.

И за него, но и за неговата екипа е што "се врати" во овој натпревар. Ќе биде потребен особено што не се знае дали и кога Стојановски ќе се врати во игра.

ТРАГИЧАР

Златко Гоцевски

Не му оди на Златко Гоцевски во "Градски парк" во оваа серија. Не толку со играта, колку што е некако на пик на судиите (читај Стојовски).

И овојпат беше исфрлен од "рамнотежа" крилниот центар на струмичани и првиот адут на Влаикидис.

Овојпат беше и подобро чуван од центарската линија на "шпедитерите". Првоот полувреме зачудувачки го заврши без поени. Во второто собра четири, но и 12. скока кои не се малку (најмногу кај гостите.

Но Гоцевски не беше тој што беше во овие две средби во Струмица, на пример.

И Кукулекидис во " Градски Парк"

Познато лице на трибините во "Градски парк". Стратос Кукулекидис дојде во Скопје да им даде подршка повеќе на своите поранешни играчи и новиот стручен штаб.

"Ме викнаа играчите, заедно да славиме. Жал ми е што не успеаја во овој прв обид. Се надевам дека ќе го сторат тоа во Струмица"- искоментира Кукулекидис.

bama напиша:
ке ги тепаме во Струмица на домашен терен ке го дигнат пехарот:salut:

е ак не га дигнат и тука... после судиите ке им помогнат на тии лунгурите и ќе оди чорба работата... :basket:

ајде малку оптимизам,секако дека ќе ја добијат титулата :smir:
иначе играат во Сабота во 19 часот (ако не се лажам) :helou:

a1team што ти кажав оти ке тепаме 4 : 1

bama напиша:
a1team што ти кажав оти ке тепаме 4 : 1

Чекај , не сме тепале оште има време.

iLe напиша:
Чекај , не сме тепале оште има време.

ИЛЕ нем така мора да тепаме и ке тепаме:toe:

ОДРЕДЕНА ТРОЈКАТА ЗА САБОТНИОТ ДУЕЛ ВО СТРУМИЦА

Конечно, без Стојовски

Комесарот за натреварување експресно ги одреди судиите за наредниот натпревар од финалната серија на плеј-офот.

Петиот по ред дуел од финалето е закажан за 19. мај (сабота) во струмички "Парк" со почеток во 19. часот. Истиот ќе биде директно пренесуван на МРТВ.

Чудно, но вистинито, ќе го нема Марјан Стојовски, кој ги судеше трите последни натпревари од серијата. Судиската тројка ќе ја предводи Зоран Златевски, а сем него правдата ќе ја делат и Александар Милојевиќ и Сашко Терзиевски.

Улогата на делегат му е доверена на Михаил Макрадули од Битола

Лет с Го Струмица

Еден од водечките македонски тренери, Марјан Лазовски, смета дека Струмица 2005 е голем фаворит викендов да се закити со својата прва шампионска титула во клупската историја. Лазовски ги искажа неговите видувања за синоќешниот дуел од финалната серија, како и прогнозите и очекувањата во пресрет на петтиот финален натпревар, помеѓу Струмица 2005 и Фершпед Работнички, закажан за сабота:

- На синоќешниот дуел против Струмица 2005 проработи инаетот кај играчите на Фершпед Работнички. Тие конечно одиграа натпревар на кој, покрај добрата игра, недвосмислено можеше да се види и нивната желба за победа, за разлика од претходните три средби од финалната серија. Се играше тимски, направени беа повеќе добри акции, што не беше својствено за претходните натпревари, кога најчесто се одеше на соло завршница. Доказ за ова мое тврдење се 11 асистенции на домашните играчи. За разлика од нив, кошаркарите на Струмица 2005 одиграа под своите реални можности. Гоцевски, кој беше прв играч на двете средби во Струмица, синоќа не одигра скоро ништо, многу слаб беше и Грнчаров. Единствено Богоев и Хаџивасилев беа на своето вообичаено ниво.
Фершпед Работнички на оваа средба покажа дека кога неговите бекови играат добро, целата игра функционира добро. - вели Лазовски.

И покрај тоа што Фершпед Работнички го подигнува нивото на својата игра од натпревар, сметам дека предноста на Струмица 2005 од 3.1 во победи се уште е голема. На натпреварот, предвиден да се одигра во сабота во Струмица, домашните кошаркари ќе бидат под еден психолошки притисок, бидејќи играат пред домашна публика. Но, јас сметам дека тие имаат сила да се носат со тој притисок, и очекувам нивен триумф. Со еден збор, сметам дека во сабота ќе имаме нов шампион. - завршува Лазовски.

Ajde ajde strumicaaaaaaaaaaaaaaa!!!

гуд лак tommorow шлапнете ги малце да се приземјат....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom