Фан Клуб: Шалке 04

Освен Курањи изгубивме уште неколку фудбалери. Легендарниот Џералд Асамоа замина во Сент Паули, ама потпишан е договор повторно да се врати во Шалке, за година или две :) Истотака и Зе Роберто замина во Васко Де Гама. Ново засилување е Јапонската ѕвезда Ацуто Учида кој доаѓа на три години од Кашима.
Кој е тој бе жити се?:pos2:Првпат слушам за него а не па дека е звезда....Курањи и Асамоа да не знаеш што пари земавме од нив?

Кој е тој бе жити се?:pos2:Првпат слушам за него а не па дека е звезда....Курањи и Асамоа да не знаеш што пари земавме од нив?
Врска немам ни јас, ама така го највиле, игра десен бек иначе :)
Се на се ова им било пето засилување. Дојде Метселдер од Реал, Тим Хугланд од Мајнц, Јендришек од Кајзерслаутерн и Ларс Унерстал кој доаѓа од втората екипа на Шалке.
И незнам колку пари земаа за овие, ама мислам дека се заминати како слободни играчи...

24321rc.jpg

:smir::bravo:

Значително ослабен тимот на Шалке мислам дека ќе биде по продажбите...
А секако честитки за хет трикот на Ибраими!!!
Само нека продолжи со добрите игри и ќе го гледаме во првиот тим наскоро се надевам!

Уште еден гол за Ибраими на пријателските. Шалке победил со 11-0 против некој шестолигаш, а Ибраими одиграл цело прво полувреме по што целата постава била заменета. Првиот гол во својот деби меч го постигнал и Метселдер и тоа во соло акција :)

Добро дали тоа сонувам или читам на сериозни германски портали дека Шалке е во напредни преговори со Раул? Тхе Раул. Раул Гонзалес. Тој од Реал Мадрид....

Добро дали тоа сонувам или читам на сериозни германски портали дека Шалке е во напредни преговори со Раул? Тхе Раул. Раул Гонзалес. Тој од Реал Мадрид....
Нема ништо на официјалната на Шалке.
Инаку истотака ново засилување е играчот од одбраната на Олимпијакос 18-годишниот Пападопулос.

:toe: И мене не ми е јасно.

^ништо не сонуваш...точно е дека се во преговори со Раул,дозволено му е без оштета да го напушти Реал но неговата побарувачка ќе биде најголемата пречка за овој трансфер,4 милиони евра...

^ништо не сонуваш...точно е дека се во преговори со Раул,дозволено му е без оштета да го напушти Реал но неговата побарувачка ќе биде најголемата пречка за овој трансфер,4 милиони евра...
Колку и да е добар не се исплати 4 мил за него...1-2 сезони му остануваат нема корист....

4 милиони евра годиш за Раул?

Шалке нека пробаат да ги земат, Марко Ројс или Кевин Гроскројц, најтелентираните млади напаѓачи во Германија.

Исто можат и со Феликс Крос, помладиот брат на Тони.

Нека не се глупираат како ХСВ со Руд ван Нистелрој.

--- надополнето ---

Нека не се глупира Раул, Магат ги тера играчите по рудници да работаат. Ќе му излезат низ нос тие 4 милиони.

И изгледа никогаш нема бидено Раул во Гелзенкирхен. :)

како спортски директор во наредните 3 години ќе работи Horst Heldt,кој доаѓа од VFB Suttgart

Од скоро сигурни извори, Раул веќе е договорен со Шалке. Феликс Магат решил да го доведе и успеал. Договорот е за две сезони и ќе зема 4 милиони евра по сезона :)

Taпчо Раул, сигурно "многу ќе му се допадне" во Гелзенкирхен, боље у Грчка и Турција да си одеше.

--- надополнето ---

Како ќе живее у Гелзенкирхен не ми е јасно. :pos:

Боби[Мкд];3657567 напиша:
Taпчо Раул, сигурно "многу ќе му се допадне" во Гелзенкирхен, боље у Грчка и Турција да си одеше.

--- надополнето ---

Како ќе живее у Гелзенкирхен не ми е јасно. :pos:

Ма за пари и во Вардар ќе игра ако треба. И така не е во којзнае каква форма во минативе сезони. Т.е. не го ни играа многу иако очекувам да покаже нешто ако дојде во Шалке :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom