Фан Клуб: Шалке 04

Боби[Мкд];3390353 напиша:
Да ама Шалке и Леверкузен не играат натпревари во вторник, среда или четврток.:nenene:
Е сеа не мами не играте у четврток ни вие ... ЛШ сте не сте Европа лига :tv:

2:1 a? преспивате на врвот на табелата јебем ви!:nesvest:

Боби[Мкд];3390770 напиша:
2:1 a? преспивате на врвот на табелата јебем ви!:nesvest:
За 10 минути 3те гола паднаа...Стрелци за Шалке Еду и Курањи...УлтрасГелзенкирхен грмеа на стадион!!!Секоја чест за браќата!!!

Честито победа...:smir:

Иначе Пандер повреден е ?

Епа нека е честита победата :pipi:

Ибраими најверојатно следната година ќе плеска зашто може Курањи у Јуве да замине.

Schalke: Neuer - Rafinha, Höwedes, Bordon, Westermann - Matip (Baumjohann 46') - Kluge (Moritz 85'), Rakitic, Schmitz - Farfan (Edu 46'), Kuranyi
Stuttgart: Lehmann - Träsch, Niedermeier, Tasci, Molinaro - Kuzmanovic, Khedira - Gebhart (Rudy 73'), Hleb (Marica 81') - Cacau, Pogrebnjak
Referee: Wagner (Hofheim)
Goals: 1-0 Edu (46'), 1-1 Tasci (50'), 2-1 Kuranyi (55')
Attendance: 61,673 (sold out)
Yellow cards: Höwedes (2), Rafinha (5/2) - Niedermeier, Tasci
Сега следуваат решавачки мечеви на гости со Хамбургер и Леверкусен и дома со баерн. Ајмо титула :)

Мило ми е што победивте, сакам да има борба до крај, како и секогаш да се покажи дека Бундеслигата е најинтересна лига.:smir:

Мило ми е што победивте, сакам да има борба до крај, како и секогаш да се покажи дека Бундеслигата е најинтересна лига.:smir:
Искрено иако во Германско сум за Шалке сепак не ги следам нешто премногу, ама од тие неколку пати што сум ги гледал сезонава, не ми изглчедаат како екипа која ќе може да се држи до крајот. За жал очекувам некој пад во наредниве кола и завршување на второ или трето место. Ама затоа купот мора да се освои :)

Cestito pobeda isto taka i prvto mesto no samo za 20 casa
:smir:

Реално да гледаме ... Бундес лигата е четврта по ред ... најинтересна и најгледана како и најбогата е премиер лигата , потоа се Шпанската и Италијанската и тука тек доаѓа Бундес :toe:

Реално да гледаме ... Бундес лигата е четврта по ред ... најинтересна и најгледана како и најбогата е премиер лигата , потоа се Шпанската и Италијанската и тука тек доаѓа Бундес :toe:

Докажано е дека Бундес е најпосетувана на стадионите, отсекогаш било така. Мене лично ми е најинтересна, најмногу голови паѓаат, секогаш има неизвесност до крајот, секоја сезона се јавуваат тимови кои му парираат на Баерн, како ова година што се Шалке и Леверкузен. А дека е најгледана, тоа тврдам со сигурност, види малку побарај статистики ќе видиш дека сум во право. Е сеа тоа кај нас што не е комерцијализирана тоа е медиумска работа, не го разбирам тоа али јбг.

63 минута Шалке - Баерн уште 0-0.... Очекувам победа да се избори до крајот :pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom