Фан Клуб: Шалке 04

Влезе во 77 мин. и бил прогласен за еден од најдобрите на теренот иако играл само 13 мин.

После поразот од Волвсбург со 2:1 Шалке е на третата позиција со 4 бода зад водечките Баерн и Баер а 5 бода пред Хамбургер :)

После поразот од Волвсбург со 2:1 Шалке е на третата позиција со 4 бода зад водечките Баерн и Баер а 5 бода пред Хамбургер :)
Да не си грешка ја како што видов пред некој ден тоест после утакмицава Шалке беа на 3 место и има 4 бода помалку од Леверкузен кој се први...Поправи ме ако грешам:toe:

По 49 бода Баерн и Баер
Шалке-45
Хамбург-40 :helou:

Да не си грешка ја како што видов пред некој ден тоест после утакмицава Шалке беа на 3 место и има 4 бода помалку од Леверкузен кој се први...Поправи ме ако грешам:toe:
истото и он го кажа :) :pos:

http://uk.eurosport.yahoo.com/football/germany/bundesliga/
еве ја тука табелата , прво се Леверкузен , само поради боље гол разлика :helou:

ДЕРБИ!!!Ќе биде јако:twisted::twisted:

Шалке-Дортмунд
bg.jpg

The Ruhr derby денес а?:vozbud::vozbud:Биче жустро на трибини а и на терен!

:vozbud::vozbud:Nеможат со од Дортмунд навивачите.

Komiti Skopje, UGE, brothers!

Мој тип 4-1:toe:
Иначе да не знае некој колку знамиња ке им земат УГЕ на пичките од дормунд?:bip::pos2:

Какви шупаци се дортмунд....Полувреме 0-0!Шалке имаше 6-7 добри шанси за разлика од дормунд кој едвај 2-3 кој само 1 удар заврши у рамките на голот....Ајде ајде 2ро полувреме се надеваме нап оинтересен дуел:drk:
Иначе кај можам да најдам банер од шалке за во потпис како што ми се овие два во потпис од ман утд и вардар??

Тоа бееееее. Браво Шалке :baklja:
Победа од 2-1 и тоа со пресврт. Госите поведоа со 0-1, израмни Шалке во 66 минута, а со голот на Ракитиќ во 83 беше победен локалниот ривал:helou:
Инаку полуфиналето од купот со баерн ќе биде на 24 март:helou:

Па нормално дека ќе има одлична атмосфера, стадионот е затворен, одлично изграден со многу стоечки седишта. Капацитетот за овие натпревари се зголемува на 65.000 гледачи, плус имаше една студија дека UGE се најгласните навивачи во светот, иако ја ги преферирам навивачите од Дортмунд кои се поверни кон клубот. Вестфален, секогаш е полн блиску до 90.000 и е распродан три години однапред.:vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom