Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Не заборавај дека притисокот во Рома е мн. голем. Какви играчи не се претераа, а малку се снајдоа.
Тонели/Глик/Запакоста/Вршаљко сигурно се подобар 'ризик' него Шарави моментално и Адријано :)

Тонели/Глик/Запакоста/Вршаљко сигурно се подобар 'ризик' него Шарави моментално и Адријано :)

Ел шугави не го сакам ама Адриано можеби ќе биде корисен, иако тешко да дојде зимава.

Туку другари вечерва Санабриа пак хет трик стегна, а кај виолинистот место не можеше да фати од оние хобитите.

Неможев да копирам официјален твит од Кастан кој инаку гласи : цццццц Кастан одлучи да ја напушти Рома и да се врати дома. Прочитајте сите за човекот кој имаше рак. Потоа иде линк од пишаната статија на италијански за неговото заминување. :(

FORZA ROMA
FORZA SPALETI
:)

Се збореше за Бенатиа, наводно и тој сакал да се врати во Италија, тука е и Маркињос кој не крие дека е голем фан на Рома и Рим како град.Ако овие ги донесат, а продадат некој од оние вишок играчи, Рома ќе биде гром екипа.Штета за Шчесни која глупа позајмица без откуп па го купивме тој бразилецот, за Бразил феноменален голман, али за Серија А, допрва ќе видиме.Врти суки, судено е Бразилец да е голман на Рома.

Последно уредено:
Се збореше за Бенатиа, наводно и тој сакал да се врати во Италија, тука е и Маркињос кој не крие дека е голем фан на Рома и Рим како град.Ако овие ги донесат, а продадат некој од оние вишок играчи, Рома ќе биде гром екипа.Штета за Шчесни која глупа позајмица без откуп па го купивме тој бразилецот, за Бразил феноменален голман, али за Серија А, допрва ќе видиме.Врти суки, судено е Бразилец да е голман на Рома.
Kamo da se vrati Benatia a za Markinjos nemam zborovi.

FORZA ROMA
FORZA SPALETI
:)

АЈДЕ СЕГА ДА ГИ ЕБЕМЕ
12513595_10153487803895852_364808405735047539_o.jpg

Steta kolku Djeko e spor i van forma.
Dobro se drzat prvo zasega.Fali napad!
Forza Roma

Џеко е спор и плус многу назад се враќа. Флоренци ја зафркна онаа акцијата, требаше да подава. Назад не се лоши, средината така-така. Диње ми боди очи и Пјаниќ некако не е заинтересиран.
Леле онај МанЏУКИЧ (џукела)колку гнасно дете е да му е*ам сѐ женско.
Одма се навлажнија газињава за пенал да им се свири.

Mene ova ne mi se sviga, sredniot red mnogu povlecen i ne e povrzan so napadot, Naingolan nema nikakva pozicija, totalno neupotrebliv.. Rudiger bez mozok, vo rok od dve minuti napravi dva nepotrebni faula, marsh u Studgard na kraj na sezona!!

Mene ova ne mi se sviga, sredniot red mnogu povlecen i ne e povrzan so napadot, Naingolan nema nikakva pozicija, totalno neupotrebliv.. Rudiger bez mozok, vo rok od dve minuti napravi dva nepotrebni faula, marsh u Studgard na kraj na sezona!!

Сега Боро ќе ти се развика дека му го бркаш играчот.

Дибала 1:0 Рома.
Ова Аргентинецот играчина, ваков добар играч, секој допир со топка му е опасен, секоја чест.Со овие играчи Спалети го извади максимумот, имаше идеја, немаше паника, имаше стабилност, но немаше напад.Џеко и Салах беа како да играме некој од форумов у напад.Како и да е , напагач ќе се зима и тоа мора.Тоа е максимумот од овие играчи против Јуве, само може да им честитаме и тоа.На таква одбрана без напад, небива.

Денес да изигравме похрабро можеби можевме да се надеваме на поволен резултат. Не знам со колку сила изиграа јувентус, ама и тие не ме импресионираа со играта, како да беа згрчени.
Кај нас некако поинаку требаше да се организира формацијата. 4-2-3-1 би било најидеално.
Не можам да издвојам некој кој ми остави добар впечаток, но денес секако Диње мн слабо во напад.
Флоренци себичи и нема храброст за да направи продор. Џеко индиспонирано и бескорисно.
Пјанич со втора. Салах не е вратен со умот назад. И сл.
Нема што да се каже. Се виде колку тактички се слаби фудбалериве. Значи со Гарсија никаква тактика не се спремало, туку игра по крила.
Не знам првата со Спалите како ја изигравме, не бев во можност да ја гледам, но и покрај тоа што имам еден куп работа, а за 3-4 часа треба да одам на работа се одлучив да ја гледам и да бидам искрен не ме бендисаа замислите на Спалети. Требаше да ги мотивира повеќе.
Како и да е ќе има промени.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom