Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
За среќа.

vWnq6TK.jpg

Свршуваме како да сме тепале ич тоа не ми се допаѓа едноставно освен победа се друго за мене во дербито не се признава.Радоста се должи пред се што ги тресна Тоти од земја не за друго.

абе се ми е јасно, и јас жалам за двата бода што ги изгубивме, ама тоа е, што ни останува .. Тоти:icon_lol:

:motorce:

84gaVlx.gif
[DOUBLEPOST=1421002428][/DOUBLEPOST]Маикон со загрижувачка игра последниве неколку утакмици. Многу топки згреши и слабо покриваше во одбрана во некои ситуации.

Последно уредено:
Првото многу бевме мртви, заспана работа. Ама второто нешто изигравме. И тие имаа шанси не велам не, можеби и за победа, ама не смееме да си дозволиме онаква игра како првото.
Наинголан денес потфрли. Губеше топки на средина. Флоре незабележителен. Манолас топло-ладно. и т.н.
Лацио се во форма последниве натпревари и не беше лесен натпревар како што многумина очекуваа. Згора на сѐ дерби си е дерби.
Кај комшиите Андерсон и Кандрева им се далеку над останатите.
За Тоти немам зборови. Мајстор на фудбалската игра, иако во поодминати години.
И за крај да не заборавам: Маикон бе брат???????? Голем спортист, со мозок, ама кога ќе застане онака како здрвена невеста или на полуконтра на слепо ја качи на спротивна страна. Денес на крајот живците ми ги искина.

:motorce:

84gaVlx.gif
[DOUBLEPOST=1421002428][/DOUBLEPOST]Маикон со загрижувачка игра последниве неколку утакмици. Многу топки згреши и во слабо покриваше во одбрана во некои ситуации.

Манолас ѕверче ќе биде,само да му најдат добар партнер во одбрана !!

Манолас ѕверче ќе биде,само да му најдат добар партнер во одбрана !!
Исто и многу ме изнервира/израдува на крај накај 92ра минута лацио беа сите на нивна половина топка искочи у аут за нас, Де Роси полека џогираше накај топката додека Манолас го виде дека се влече и едно 20 метра позади него беше а се пушти шпринт за да го изведе аутот и да стаса пред ДДР.... Исто и Маикон на едно од децата коа одма му фрла топка за да изведе аут накај 90та минута му викаше "полека полека" на детето...
Од една страна страшно разочаран од првото полувреме и тоа што дозволиа тим најмалце класа послаб да даде два гола, од друга страна Гарсиа направи одлични измени, во второ полувреме незнаеа каде се наоѓаат... Се додека не израмнивме...Тука јесда сфаќам играчите немаат до толку сила да бркаат резултат константно мада криво ми е што најверојатно Гарсиа ( како што и многу тренери би постапиле ) се одлучи за сигурни 2-2 па на среќа ако дадеме и 3-2... Тоа сепак се покажа како грешка пошто да не беше рефлексната одбрана на Морган ќе се десеше целосна катастрофа... Криво ми е што Руди се задоволи со 2-2 и не се реши да запне за 3-2, но сепак направи генијално второ полувреме, совршени измени.... И дај више нека го дадат Дестро детено како изгубено по терен трча мува без глава, треба шпиц што коа ќе го види одбрана се сере у гаќи а не овој мувларов што сите го знаат дека 90% голови му се од одбијанац или на тацна....
И двата гола на Тоти и селфито се bitersweet моментот односно единственото нешто што донесе каква-таква радост на дербиво... да не беа два гола на Тоти и целосно негово мочање на лацијалите низ други очи ќе гледавме сите после натпреваров :) Како и да е 18 коло е има уште многу за играње разликата е само 3 бода и не заборавајте секако играме со Јуве на Олимпико... Forza!

Последно уредено:
Леверкузен ќе почнат со преговори со вашите за целосно да го откупат Једвај.

Според Кориере за утакмицата со Палермо ќе играме 4-2-3-1.

#PalermoRoma: 4-2-3-1 con #Totti di nuovo centravanti.

Леверкузен ќе почнат со преговори со вашите за целосно да го откупат Једвај.

Мислам дека ќе го продадеме. Штета што не доби поголема шанса во Рома. Истото се случува и со Паредес, Санабрија и Учан. Донекаде го разбирам Гарсија во врска со тоа, во трката со Јуве нема многу простор за импровизации. Сепак имаше неколку утакмици кога сме биле во сигурно водство, можеше да им се даде можност да играат.

Според Кориере за утакмицата со Палермо ќе играме 4-2-3-1.

#PalermoRoma: 4-2-3-1 con #Totti di nuovo centravanti.

Мислам дека ќе го продадеме. Штета што не доби поголема шанса во Рома. Истото се случува и со Паредес, Санабрија и Учан. Донекаде го разбирам Гарсија во врска со тоа, во трката со Јуве нема многу простор за импровизации. Сепак имаше неколку утакмици кога сме биле во сигурно водство, можеше да им се даде можност да играат.
Svakjam deka politikata na klubot e da se jaca timot, dodeka parite da se dobijat od kupi-prodaj na mladi talenti. Sepak spored mene stvarno e greota da ne im se dade nikakva sansa vo Roma. Sepak toa se deca so ogromen potencijal koi eden den sigurno kje bidat vrvni igraci.

Leverkusen dava 7milioni evra a Roma bara 10 za Jedvaj sto ne e mala razlika...Moze da se dogovora ostanatite 3 mil na rate nesto i nekoi bonusi ...

Прв пат со нешто да се согласам со Руди во последните неколку дена а тоа е дека Тоти ја заслужи Златната топка во 2006

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom