Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
А ти озбилно мислиш дека Додо ако дојде во Интер ќе добие солидна минутажа? И дали искрено мислиш дека Емануелсон е подобар од Додо? (го имам гледано Додо сам против Интер ако добро се сеќавам)

Емануелсон доаѓа во Рома со една цел - да ја грее клупата. И тој си го знае тоа.
Штета ќе е млад талент како Додо да го прави истото. Додо ако продолжи да се развива може да е еден од најдобрите играчи на таа позиција во Италија. Минатата сезона беше доста добар, но треба уште малку искуство за да има доволно стабилност за ЛШ.

• Ми се допаѓа
Reactions: Me2
Емануелсон доаѓа во Рома со една цел - да ја грее клупата. И тој си го знае тоа.
Штета ќе е млад талент како Додо да го прави истото. Додо ако продолжи да се развива може да е еден од најдобрите играчи на таа позиција во Италија. Минатата сезона беше доста добар, но треба уште малку искуство за да има доволно стабилност за ЛШ.
Од тоа што го гледав против Интер стварно ми остави добар впечаток Додо, ама мислам дека Рома ќе згреши ако го даде Додо во Интер само на позајмица, без право на откуп зошто ќе му биде само една потрошена сезона. Би било подобро да го пратат во тим кај што ќе игра, а не да му грее клупа на Нагатомо.

Од тоа што го гледав против Интер стварно ми остави добар впечаток Додо, ама мислам дека Рома ќе згреши ако го даде Додо во Интер само на позајмица, без право на откуп зошто ќе му биде само една потрошена сезона. Би било подобро да го пратат во тим кај што ќе игра, а не да му грее клупа на Нагатомо.

И јас мислам дека најдобро би било Додо, ако веќе мора, да оди во некој од помалите клубови на позајмица без право на откуп за да може да игра, па да се врати.

Мислам дека некој ќе треба да си оди од таа позиција, не знам само дали Додо би бил правилниот избор, пошто ако потпише Ешли Кол, во моментов на позиција лев бек ќе се во состојба да играат Ешли Кол, Додо, Хозе Ангел, Балзарети, Крешенци и Ромањоли по потреба. И плус Емануелсон.

И јас мислам дека најдобро би било Додо, ако веќе мора, да оди во некој од помалите клубови на позајмица без право на откуп за да може да игра, па да се врати.

Мислам дека некој ќе треба да си оди од таа позиција, не знам само дали Додо би бил правилниот избор, пошто ако потпише Ешли Кол, во моментов на позиција лев бек ќе се во состојба да играат Ешли Кол, Додо, Хозе Ангел, Балзарети, Крешенци и Ромањоли по потреба. И плус Емануелсон.
А која формација ќе се игра сезонава, 4-3-3?

да бе, да се ујача малиот, потребен му беше тим каде што ќе добива минутажа:icon_lol:
Да бидеме реални тешко дека Додо ќе се изнаигра покрај Нагатомо, мое мислење е дека ќе биде Валас број 2, ќе умре на клупа познавајќи го Мацари и неговиот ротационен систем. :facepalm:

cole.png

Не се изненадувјте доколку во наредните 2-3 дена пристигне и Самуел Ето;)

Сепак, најдоброто останува за крај, ќе се бара страшно крило, 20+мил материјал за во нашиот тим, можно е тоа да биде Квадрадо !!

работите се забрзуваат:icon_lol:[DOUBLEPOST=1404745256][/DOUBLEPOST]А заборавив да кажам дека американецот и десен бек на ФК Сиетел, 20 годишниот Јадлин е наш играч, само ќе стане до крај на америкаското првенство, па потоа ќе дојде на часови кај Мајкон:cool:
Момчето е сензација на ова Светско првенство :)

Мајкон:
“Рома ми го промени животот. Руди Гарсија е мајстoр на фудбалот. Тоти и Де Роси се пример за професионализам, ја пренесуваат страста во секој агол oд градот.
Сакам да освојам Скудето со Рома.“[DOUBLEPOST=1404745322][/DOUBLEPOST]инаку Ето не е во Рим туку моментално неговите агенти се наоѓаат во Тригорија!!

Последно уредено:
Сѐ е убаво. Ни требаше малку искуство во екипата. Имаме двајца искусни бекови (Маикон и Кол), ако дојди и Ето ќе имаме и искуство во шпицот.
Ама една работа ми боде очи. 3-4 милиони плата за Ето, а додека на Бенатија, кој беше ѕид минатата сезона и еден од најзаслужните за убавата сезона му се ценкаат за некои смешни пари.
Е сега или намерно (тактички) тоа го прават за да го продадат или пак Бенатија не сака да остане во Рома.

Браво за вас, незнам што друго да кажам :)))))) Саабатини ако го дадете на друг тим, можете слободно сите од колосеумот во Рим да скокнете :icon_mrgr:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom