Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Mene navistina ne mi e jasno sto tolku se izglupiraja..Lev bek i sekako 1 postava ke bide A.Cole no zosto od sega da se oslobodat od Dodo ne mi e jasno pred podgotovki..Od edna strana isto taka ni se vrakja Hose Angel i bash Garcia napomena ako gi zadovoli vkusovite ke ostane ako ne ke mu se bara klub a popat ako ne gi zadovoli celite na Garcia sto ke bide ?Dodo veke e daden a Balzaretti e na transfer lista, prinudno ke go gledame Romagnoli kako pokriva po taa leva strana?? Ako ne se lazam i Adriano moze da igra lev bek..
Sredinata ni e mnogu podobrena za razlika od lani kade sega na mesto Taddei go imame iskusniot Keita plus Salih Ucan..
Za napadot neka se zrtvuva Ljaic i + onie veteni 30milioni da se zeme saglam spic...
Sabatini treba da razmisluva i na golmanskata pozicija eden Romero sedi na klupata na Monaco mislam deka treba da se obidat da go dovedat..[DOUBLEPOST=1404769501][/DOUBLEPOST]Go zaboraviv i Emanuelson drvono od Milan sto sakaat da go donesat abe pritisokov mi go kacija koga procitav ova :mad:

Нема везе Емануелсон не е толку стар а за греење клупа не е лош...За Ешли и Турчинот само ќе кажам :cuc: Сабатини и за играчите и за начинот на кој се донесени и договорите... Средината и одбраната ако никој не се иде топ освен можеби фали еден ЦБ од типот баш на Настасиќ и сме топ... Мада можда тоа да е баш Ромањоли... И нормално шпиц саглам фали, иако не би сакал за да се донесе шпиц да се продаде Љјајич, мислам дека има огромен потенцијал и доколку му се пружи шанса ќе се докаже...
И се надевам задњно дека Бенатиа ќе остане , а доколку отиде тоа да не биде испод 50м евра.... И тие пари да се реинвестираат пошто лани ок страшно успешно меркато обави, по кое бевме посилни а и побогати, ама мислам дека тој систем не фукнционира секад...
У кратки црти, еден (измена) ЦБ, класа шпиц ( Манџукич,Џеко,Лукаку, таков тип на играч и треба на Рома - корпулентен гол играч ) и да не се продава ниеден играч од 'рбетот на тимот... и спремни сме...
И најзадњно не би бил против и да се донесе некој од Ето'o / Дрогба и со тоа да му се даде уште една шанса на Дестро, пошто ние можеме да се лажеме со бројките на Дестро колку сакаме ама има уште многу леб да јаде за биде класа шпиц.... И не би бил против продажба на Адем доколку негова замена биде Квадрадо :icon_lol:
Hungry for Glory :sneaky:

Да да, на крај сепак испадна, 2 годишна позајмица и можност за перманентен трансфер од 7 милиони евра.
Одличен договор... за нас. :D

Sky: Inter’s deal with Roma for Dodo. See the details here

SkySport24 gives us the details on the deal between Inter and AS Roma that will take Brazilian full-back Dodo to the black and blue-side of the city of Milan. The deal is a two year loan, after that Inter have the opportunity to sign Dodo for a price set at seven million euros, meanwhile, Roma have a clause giving them the chance to buy Dodo back in the future. The deal should be done within the next few days.

Јас не би се радвал толку за турчинот, кој турчин дојде серија а одма станал homesick :P , како и да е честито на трансферите :)

Ах бе стигнавме ( Рома и Јуве) да купваме бекој по 33 години, Евра и Кол :facepalm:

Ама со млади и перспективни не се врви група во ЛШ. Демек Додо ќе го држи Робен, Ди Марија или сл. :)[DOUBLEPOST=1404799651][/DOUBLEPOST]Работата со Ешли Kол е добра бидејќи добиваме класа бек за само 0 ден.
Кеита искусен играч од средниот ред за 0 ден. Можеби се стари ама 2 години ќе бркаат работа.
Салих е ѕверка играч. Мислам дека добро ќе се снајди кај нас. Минатата сезона во Фенер растураше. Се враќа Хозе Ангел кој во овие 2 години изигра солиден број на натпревари во Сосиедат, значи се враќа со поголемо искуство и постабилен. :)
Ето е пред потпис, па ќе видиме што ќе испадне. Ако не си замине и Бенатија ќе биди топ екипа за наредната сезона.

Според мене ако се остварат најавите составот со формација 4-3-3 би изгледал вака:

................................Де Санктис..............................

Маикон.........Бенатија.........Кастан....................Кол

Пјанич.................Де Роси...............Стротман

Тоти.......................Ето....................Жервињо

Клупа:
Голмани: Лобонт
Скорупски

Одбрана: Крешчензи (може да биде позајмен)
Једвај
Хозе Анхел
Ромањоли
Торосидис

Средина: Флоренци
Кеита
Наинголан
Учан
Паредес

Напад: Дестро
Љајич (ако не си оди, ама ако си оди сигурно ќе се земе замена)
Санабрија

Последно уредено:
Ај вака кратко опиши ми што играч е, како што реков освен против Интер не сум го гледал
Додо на почетокот изгледаше како играч кој никогаш нема да прерасне класа, така почна и наредната сезона со Гарсија, но како што минуваше времето и повредата на Балцарети, Додо ми стануваше играч кој доколку го немаше во првите 11-на јас се нервирав и почна да ме импресионира дури на крајот на сезоната, се посигурен и посигурен изгледаше .. незнам која е целта на Сабатини и Гарсија со оваа 2 годишна позајмица, како и е најважното е што после тие 2 години Рома го има последниот збор, можеби тогаш Рома ќе треба да плати, но доколку прерасне во играчиште тоа нема да биде проблем :)

• Ми се допаѓа
Reactions: Me2
Додо на почетокот изгледаше како играч кој никогаш нема да прерасне класа, така почна и наредната сезона со Гарсија, но како што минуваше времето и повредата на Балцарети, Додо ми стануваше играч кој доколку го немаше во првите 11-на јас се нервирав и почна да ме импресионира дури на крајот на сезоната, се посигурен и посигурен изгледаше .. незнам која е целта на Сабатини и Гарсија со оваа 2 годишна позајмица, како и е најважното е што после тие 2 години Рома го има последниот збор, можеби тогаш Рома ќе треба да плати, но доколку прерасне во играчиште тоа нема да биде проблем :)

Аусилио не е до толку глуп, ни Сабатини така да незнам што е договорот, нема шанси Интер да го кали и да прерасне он во голем играч и после Рома да го добие за некои 10 милиони. Ќе видиме што ќе биде ако дојде и нека се развие како што треба.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Навистина не разбирам зошто го пуштаат Додо така. Минатата сезона изигра добро напредуваше многу. Сега ќе имаше шанса да учи од Кол ќе беше уште подобар. Јебига да му веруваме на Сабатини друго не ни останува :)

Ako e вистина дека сте го земале Квадрадо,ондак стварно секоја чест и за сабатини и за сопствениците на Рома (y).Дечкото е во 5 најдобри играчи во свет еве можам да се дрзнам да речам.Пола екипа на Интер би ја дал за него,ама јебига ние од 10 милиони нема шанси поише да дадеме за играч.:place:

Еве го Додо во канцелариите на Интер
2e6ydyja.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Додо официјално замина во Интер.
Договорот е позајмица - две години за 1.2м евра.
Изгледа ова е крај за Додо и Рома. Интер е обврзан да го купи за 7.8м евра во моментот кога Додо официјално ќе заигра за нив.

Official: Dodo Leaves Roma For Inter

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Totti Junior Joins Roma Ranks

A new ‘Totti’ will now be appearing for the Giallorossi as Francesco’s son, Cristian, has joined the youth ranks of his father’s team.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Шпекулации за преговори меѓу Рома и Џердан Шакири

Roma hone in on Shaqiri

Roma to HIJACK Liverpool's move for Bayern Munich star Xherdan Shaqiri

Да расчистиме со договорот на Додо .. значи оди во Интер на 2 годишна позајмица за сума од 1.2мил која Интер треба да ја плати одма. А со првиот негов официјален настап Интер ќе бидат обврзани да го купат за додатни 7.8мил. Се на се, го продадовме Додо на Интер за 9мил, колку сме биле во право ќе каже времето. Едно е сигурно, клубот добро ќе заработи на него, бидејќи беше купен за смешни 700-800 илјади евра. Бредли+Додо се земени за 4мил заедно, а од нивните продажби се заработи 17-18мил евра, тоа ти е Мр. Сабатини ;)

Емануелсон ви е универзален играч. Може да игра и десно крило. :icon_mrgr:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom