Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
играме пријателска со Торонто, но на терен е втората постава, со Тадеи,Бредли и Флоренци како средњаци, Једвај, Бурдисо, Додо во одбрана и во напад Бориело и Маркињо кого го извадија оти е нуб а влезе Пјанич, од оние кои треба да бидат старетери, само Ламела и Мајкон .. кога сум кај Мајкон, не ми се верува што направи, се прошета по десна страна, ги мина сите и асистираше на Флоренци за првиот гол, мене лош ми стримот и цело време мислев дека е Ламела, па ваков пробив ни во Интер не е имал :icon_lol:

Бурдисо, кај ќе одиме со Бурдисо, катастрофа невидена а лапа 4мил по сезона, Маркињо исто аут, на овие двајца мора да им се најдат нови тимови .. Додо растура во напад, али за во одбрана не ми е сигурен, губи дуели, се форсира во напад, па кога се враќаме, тој клевка зад сите .. Једвај ќе биде добар дефанзивец, со тек на време, се подобар и подобар ќе биде, има надеж за него ...Ламела делува незаинтересирано, но за него не се грижам ;)

Мислам дека во второ ќе влезат дел од првотимците па ќе гледаме поубав фудбал
--- надополнето: 8 август 2013 во 05:03 ---
Продорот на Мајкон, головите на Миро:drk:

Интересен тим имаат рома..али секоја година иста приказна се дешава..на почеток газат све пред себе се горе на табела се до 20то коло негде..после тоа многу паѓаат и во форма и на табела...што се дешава незнам али оваа е приказната веќе неколку сезони..ајде ваљда сезонова ќе поминете малку подобро..имате тим за тоа...

Со среќа да си го служите Жервињо. Ќе ви брца доста голчиња

Интересен тим имаат рома..али секоја година иста приказна се дешава..на почеток газат све пред себе се горе на табела се до 20то коло негде..после тоа многу паѓаат и во форма и на табела...што се дешава незнам али оваа е приказната веќе неколку сезони..ајде ваљда сезонова ќе поминете малку подобро..имате тим за тоа...

не ми текнува кога последен пат добро сме почнале во првенството, од кај ти овој заклучок ? :D

Волвсбург со понуда до Освалдо од 20мил. тој изгледа дека не сака таму .. се шпекулира дека од негова страна лесно би можел да замине во Интер, бидејќи миланскиот тим е заинтересиран за неговите услуги, но прашање е дали Рома сака да го продаде на ривалски клуб и колку Интер би можеле да платат за него ..

-Не сакам Освалдо да оди во некој клуб од Италија, има капацитет за одличен напаѓач, но карактерот многу го кочи, направи триста глупости за овие две години во Рома, доби околу 6 црвени картони, и кога играше на некои утакмици обично со послабите екипи го немаше никаде, му судеа по 3-4 офсајди на утакмица .. нека оди во Интер но под услов дека кај нас ќе пристигне екстра напаѓач, така може ... кога сме кај Освалдо, да напоменам дека е вратен во репрезентацијата за натпреварот со Аргентина, исто и Де Роси и Флоренци:)

- Се спрема понуда за Нани(шпекулација) ..

- централниот бек на Стеауа, Влад Кирикеш повторно актуелен, договорот со Тотенхем пропаднал бидејќи англичаните го сакаат веднаш во тимот додека Стеауа сака да го има за квалификациските дуели па спремна е да го даде на крајот на Август, тоа на Тотенхем не одговара, додека Рома може да почека :)

- летот од Торонто до Вашингтон бил со многу турбуленции, Додо на твитер: "фала богу што сме живи"

Вечерва играме против Челзи. Се надевам дека Гарсија нема да прави експерименти со составот од причина што Челзи нема многу да комбинира со составот бидејќи им е генералка пред почетокот на сезоната.
Би било добро и Рома да се појави со најсилен состав со цел да видиме до каде сме со подготовките и засилувањата.

20-%D1%82%D0%B8-%D0%B0%D0%B2%D0%B3%D1%83%D1%81%D1%82-%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BD-%D0%B4%D0%B5%D0%BD-%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D0%BF%D0%B8%D0%BA%D0%BE

па така и се очекува, Гарсија да игра со најсилниот состав, затоа пред два дена против Торонто играше втората постава :)

Ај сликава и кај вас да ја споделам :)
Некој играч на Рома, не го знам кој е ваљда некој од младинците побарал после натпреварот да се слика со Лампард :icon_mrgr:

Некој играч на Рома, не го знам кој е ваљда некој од младинците побарал после натпреварот да се слика со Лампард :icon_mrgr:

Дечко ајде олади. Туку кажете како се одвиваше натпреварот?

dragonsky
:cuc:

santino
Прво полувреме бевме добри, Де Сантикс ѕвер, фати доста топки, Бенетиа исто ѕвер, како игра човекот секоја чест, парче ги направи назад... Мајкон се утепа од трчање и имаше неколку добри продори, Балзарети за разлика од лани е многу постабилен, Кастан добар, Стротман ѕвер, многу јако игра, се утепа од трчање и напред и назад цело време го имаше... Флоренци колку само желба има се труди трча, сака да си избори место во прв тим... Брендли исто многу истрча, средината ни играше добро, како да играат 5 години заедно, цело време имаа брзи пасови и ротираа... Тоти стандард, секоја чест за човекот на 36 години трча, се враќа назад подава плус скоро до крај изигра... Освалдо искрено јас мислам треба да се продаде, ич не ми се свиѓа како изигра.. Ламела некако многу повлечен беше и како да не се залага многу на терен ама за него не се ни секирам, си дава голчиња... Во второ некако послабо тргнавме, Гарсија не правеше некако замени, и многу малце играчи смени, Челзи сменија и се смени текот... Лампард ни даде гол за 1:1 со шут од надвор од шеснаесетник, и на крај Лукаку во 89 од мешаница. Се на се не изигравме лошо, и покрај поразот јас сум задоволен, иначе морам да напоменам игравме без Де Роси и Пјанич, исто и Жервињо не влезе така да мислам се ќе си дојде на свое место, исто така нешто што многу ме радува е конечно што имаме добар голман. Уште да го продадеме Освалдо и место него да се земе напред еден гол мајстор од стилот на Левандовски, Фалкао, Кавани ќе бидеме комплетни...

dragonsky
:cuc:

santino
Прво полувреме бевме добри, Де Сантикс ѕвер, фати доста топки, Бенетиа исто ѕвер, како игра човекот секоја чест, парче ги направи назад... Мајкон се утепа од трчање и имаше неколку добри продори, Балзарети за разлика од лани е многу постабилен, Кастан добар, Стротман ѕвер, многу јако игра, се утепа од трчање и напред и назад цело време го имаше... Флоренци колку само желба има се труди трча, сака да си избори место во прв тим... Брендли исто многу истрча, средината ни играше добро, како да играат 5 години заедно, цело време имаа брзи пасови и ротираа... Тоти стандард, секоја чест за човекот на 36 години трча, се враќа назад подава плус скоро до крај изигра... Освалдо искрено јас мислам треба да се продаде, ич не ми се свиѓа како изигра.. Ламела некако многу повлечен беше и како да не се залага многу на терен ама за него не се ни секирам, си дава голчиња... Во второ некако послабо тргнавме, Гарсија не правеше некако замени, и многу малце играчи смени, Челзи сменија и се смени текот... Лампард ни даде гол за 1:1 со шут од надвор од шеснаесетник, и на крај Лукаку во 89 од мешаница. Се на се не изигравме лошо, и покрај поразот јас сум задоволен, иначе морам да напоменам игравме без Де Роси и Пјанич, исто и Жервињо не влезе така да мислам се ќе си дојде на свое место, исто така нешто што многу ме радува е конечно што имаме добар голман. Уште да го продадеме Освалдо и место него да се земе напред еден гол мајстор од стилот на Левандовски, Фалкао, Кавани ќе бидеме комплетни...

Баш убаво звучи сето тоа за играта. Мислам дека годинава никој не ни дава во Италија сериозни шанси за висок пласман што е добро за нас, па затоа и ќе изненадиме.Би сакал повеќе да обрнуваме внимание и на резултатот без разлика на играта. Играта нека варира но ние да си добиваме натпревари. Мислам дека дефинитивно ја имаме најдобрата средина во Италија :cuc:

Мата многу му се израдувал на Тоти, се сликал па ја прикачил на Твитер .. пишува "со легендата" :P

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom