Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
И Тоти и Де Роси денеска не тренирале, се надевам не е ништо сериозно ..

Треба да сум луд да пробам да предвидам дуел помеѓу Џенова и Рома, значи тотално се е можно, кога можеше Рома да води 3-0 и да изгуби 4-3, што останало да се коментира понатаму, вајда и на оваа ќе има многу голови ..
Дестро се повредил вчера така да не е во комбинација, ќе ја видиме реакцијата на Де Роси и Освалдо по нивното изоставување на претходниот меч од страна на Земан:)
LE PROBABILI FORMAZIONI:
Genoa: Frey; Granqvist, Bovo, Canini, Moretti; Jankovic, Seymour, Kucka, Antonelli; Immobile, Borriello.
A disposizione: Tzorvas, Stillo, Sampirisi, Anselmo, Bertolacci, Piscitella, Vargas, Jorquera, Melazzi, Toszer. All.: De Canio.
Roma: Stekelenburg; Taddei, Marquinhos, Castan, Balzaretti; De Rossi, Tachtsidis, Florenzi; Totti, Lamela, Osvaldo.
A disposizione: Goicoechea, Svedkauskas, Piris, Romagnoli, Pjanic, Bradley Marquinho, Lopez. All.: Zeman

Џенова-Рома (2:2) 2:4
Добро гостување во Џенова. По првиот гол на Тоти комплетно доминиравме на терен. Пред тоа, 20 минути половината не ја поминавме. На крај се добро се заврши, радува фактот што играчите покажаа надмоќност па преостанува вака да продолжат и понатаму.

Avanti Roma !!!

Чудна работа, пред утакмицата со Аталанта секогаш игравме добро прво полувреме, правиме резултат, ама во второ ја заебеме работата и изгубиме, сега на почетокот играат лошо, но како поминува времето играта се подобрува како во напад така и во одбрана ..
За денешниве примени голови ништо не оди на душа на Земан и неговата тактика, ударот на Кучка ниеден голман не би го фатил, а за вотриот гол беа криви двајцата централни бекови, јбг едниот е 18 години, па нормално е некогаш да киксне иако ми игра многу сигурно, сепак имаа време да ја расчистат опасноста а тие чекаа Јанкович да стане и повторно да си ја шутне и да даде гол, Блацарети исто така имаше слаба партија, посебно во дефанзива .. нападот ни е коска, големо браво за тројцата напаѓачи !!

Наредно коло дома со Удинезе, оваа екипа попиздува кога игра на гости, а и таков тренер имаат у стилот на Мацари, па би требало да бидат лесен залак, барем според ова што го кажав, иако имаат квалитетен состав.

Доколку издржиме до зима да останеме горе убаво би било, а веќе после нова година паметно да се искористат оние 25-30мил евра кои се ветени за појачување на одбраната, доведување на квалитетен десен бек и еден централен ..

Чудна работа, пред утакмицата со Аталанта секогаш игравме добро прво полувреме, правиме резултат, ама во второ ја заебеме работата и изгубиме, сега на почетокот играат лошо, но како поминува времето играта се подобрува како во напад така и во одбрана ..
За денешниве примени голови ништо не оди на душа на Земан и неговата тактика, ударот на Кучка ниеден голман не би го фатил, а за вотриот гол беа криви двајцата централни бекови, јбг едниот е 18 години, па нормално е некогаш да киксне иако ми игра многу сигурно, сепак имаа време да ја расчистат опасноста а тие чекаа Јанкович да стане и повторно да си ја шутне и да даде гол, Блацарети исто така имаше слаба партија, посебно во дефанзива .. нападот ни е коска, големо браво за тројцата напаѓачи !!

Наредно коло дома со Удинезе, оваа екипа попиздува кога игра на гости, а и таков тренер имаат у стилот на Мацари, па би требало да бидат лесен залак, барем според ова што го кажав, иако имаат квалитетен состав.

Доколку издржиме до зима да останеме горе убаво би било, а веќе после нова година паметно да се искористат оние 25-30мил евра кои се ветени за појачување на одбраната, доведување на квалитетен десен бек и еден централен ..
Би сакал малце да те поправам за тоа со Удине... Незгодни се на гости, и играат фудбал со многу контри што и не ни одговара баш, ама многу се ослабени за разлика од минатите години така да сигурен сум дека ќе оствариме победа. И да честито победа, верував дека ќе го победиме Џенова на гости после 5 години мислам. И погодив и точен резултат 2:4. :drk:

Би сакал малце да те поправам за тоа со Удине... Незгодни се на гости, и играат фудбал со многу контри што и не ни одговара баш, ама многу се ослабени за разлика од минатите години така да сигурен сум дека ќе оствариме победа. И да честито победа, верував дека ќе го победиме Џенова на гости после 5 години мислам. И погодив и точен резултат 2:4. :drk:

Абе незгодни, ама ќе видиш дека ќе попиздат на Олимпико, тој Гвидолин кога игра на гости самиот тој се плаши, а тоа го пренесува и на играчите ..

Оваа вечер Тоти го постигна својот 217 гол во Сериа А, а со тоа се искачи на 3-тата позиција на вечната листа на стрелци во Сериа А и ги премина Џузепе Меаца и Хозе Алтафини :cuc:

Najmnogu se raduvam na momcite sto pokazaja karakter...Da gubis 2-0 kaj domacinska ekipa e toa e strasno...No nasite momci pokazaja deka mozat do eden takov presvrt sto licno ne veruvav deka ce go napravat...Najvazno i ostanavmo vo trkata za 3-to mesto koe vodi vo LS...Sleden e Udine na Olimpiko...FORZA ROMA !!! ♥

еве хајлајтс со Карло Зампа :love:
http://www.dailymotion.com/video/xui8nr_genoa-2-4-roma-carlo-zampa-22-10-2012_sport?start=47
--- надополнето: 22 октомври 2012 во 01:22 ---
Вечерва Франко Балдини ме израдува со оваа изјава:
“We already decided not to sell him in the summer, so I don’t think anything can change our minds. Let it be clear, we have no financial need to sell De Rossi.
“The project that started a year ago did not require sales to finance new buys. We tried over the summer to find 22 potential first choice players for the team and now it is up to the Coach on how to field them.”

:vozbud:

И вас ве лажат американците? :icon_lol:

И вас ве лажат американците? :icon_lol:

друже до сега кога кажале некоја цифра за трансфер таа останувала, така да им верувам, па ќе видиме, можеби и нас ќе не заебат :)

не бев дома викендот и не можев да ја гледам па само пратев резултат цело време. не ми се веруваше дека таков пресврт направија :vozbud:

Читам нешто многу играчи ни се повредиле, да не шпекулирам уште сега, ќе видиме што ќе биде до недела и кој колку ќе биде спремен :)

--- надополнето: 25 октомври 2012 во 16:57 ---
До вечер ќе знаеме за одлуката дали натпреварот меѓу Кајари и Рома ќе се игра или бодовите ќе им припаднат на Рома, што е до мене, исто ми се фаќа :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom