Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
ок сега сваќам дека сето експерти е на форумов....и не нема да ни докажеш ни на синдикат ни мене ни на пупоне. јас се повлекувам се додека не заминат сите хејтери од темава

за навивачите на рома да потсетам дека многу работи ќе се знаат околу прв декември (можно е дотогаш и да се добие нов сопственик)

Хејтери може само да го :pusk: и да пиздите што Рома ги еба Баерн и ‘‘шампионот’’ Интер! И одете читајте на фанклубот на Баерн, таму фер си признаваат дека Рома подобро играла па може и да пробате да ги убедите дека е местена! И јас ке одморам додека не си заминат замарачите од темава!

И оваа беше местена ама експертите од Интер за местени натпревари беа во депресија па не можеа да замарат! :)

Која црна прва постава..жити господ.
Пола пола беше составот, исто како Реал против Ајакс што играа.
На голот беше Крафт кој ДЕБИТИРА во ЦЛ баш против Рома... Тимошчук, Отл, Крос, Демикелис ...па и Гомез до некња беше втора постава!! По сплет на околности доби шанса каква што заслужува и максимално ја користи за разлика од минатата година кога на је добивше. Не може Баерн да испадне со 11 младиници па да се изгубат на Олимпико.

Еве убаво ѕирни го клипчево ..секој гол е сомнителен..првиот и вториот несакаш или неможеш да ги видиш ама на третиот гол за пеналот врз Бориело, запри на 3:27 да видиш како е поставен Лам во одбраната. Контенто, Демикелис и ВанБујтен се во линија а ЛАМ 5 метри назад..и нормално нема офсајд, пас на Тоти до Бориело и бидна што бидна.
Наредена е на полувреме, во второ полувреме излезе друг Баерн кој прими смешни голови и не се залагаше како да му беше сеедно дали ќе изгуби или победи.
И јас не верувам многу многу за местење во најелитното натпреварување ама емисијата и клипчево го докажуваат спротивното.
Се мести неприметно, не може апла да му се тргнат да си влезе сосе топка у гол...пример ти се овие 3 гола, неможеш да приметиш ти но некој што го разбира фудбалот може :wink:
И Јувентус местеа во Италија( ШАМПИОНИТЕ НА СЕРИА А !!)

шо збора овај бе ?поарно да разговарам со амеба ама ајде. ти си брат тиквар искомплексирана будала , слушај сега ваму. РЕКОВМЕ дека Баерн дојде со НАЈДОБАР СОСТАВ ВО ТОЈ МОМЕНТ ШТО РАСПОЛАГА ( повреди едно друго) ..... првоо полувреме Рома имаше свои шанси изгледни за погодок ! НЕ ПОГОДИ БАЕРН казни ! по грешки во одбраната кај Рома што не е прв пат има губено брзоплето за 2-3 минути Рома мечови , то секогаш се случвало . Второ поувреме Рома доминираше , демек Рома без ноѕе се ти овде сероњо една ке процениш квалитет на фудбал ...Демикелис глуп беше и во финалето ЛШ 2 гоа прими Баерн само заради негови грешки , а глуп е и сега па Менез го претрча, па Лам седел , толку му е силата и него ии така му кажаа на играчите во собекувалната сега ке дремите вие ке си ги упропастите кариерите ке правите киксови зошто треба да победи РОМА . АБЕ ОЧЕН СИ! втора работа во Италија се местеше со судии ЗНАЧИ СУДИИ ! ако имаше спорен момент на овај натревар кажи , немаше пенал ? или како ? ........... а и незнам зошто тебе ти објаснувам , така се гледа си некој отпадок .... ајди бриши сега не нервирај тука отвори тема и сери се таму .... бегај

Само да го анализирам натпреварот ако дозволите ... Блескаше на овој натпревар Марио Гомез имаше одлични шанси и даде 2 гола ... Во Рома блескаше Менез кој како воз ги поминуваше играчите на Баерн и имаше прекрасна асистенција .. А за Бориело секоја чест за првиот гол каде што многу умешно се снајде и дури од лежечка позиција што се вика постигна гол ... А да ќе заборавев .. Честито победа

Тешко вас што мислите дека натпреварот не беше договорен или па Рома од што беше којзнае колку силна го добила натпреварот....Не ја мразам Рома како екипа баш ми се симпатични но заради ваквите дебили како овој апашот кој три грама мозок немаат и џабе фудбал следат ми се одмилва екипата и почнувам да го мразам фудбалот заради толку прочитани глупости од него..та и од оној синдикатот каде во ЛШ немало никогаш наместен натпревар:kesa:..

--- надополнето ---

И оваа беше местена ама експертите од Интер за местени натпревари беа во депресија па не можеа да замарат! :)

Тука никој не го спомне Интер(тогаш реално не победивте и нема збор) туку муабетевме за натпреварот со Баерн каде цел свет гледа што се случуваше таму и јавна тајна е дека натпреварот беше договорен а вие живеете во илузии дека машки сте го победиле..тоа не можам да го разберам за луѓе кој долго време пратат фудбал и не гледаат очигледни работи...!:toe:..посебно од Пупоне не очекував да речи дека натпреварот не бил договорен..она апла беше па и цел форумд а дојдите да ме навредувате и да ми објаснувате дека натпреварот беше реален нема да се предомислам ниту процент за таквото нешто бидејќи натпреварот во второто полувреме беше очигледно нешто..како и да е!

Тешко вас што мислите дека натпреварот не беше договорен или па Рома од што беше којзнае колку силна го добила натпреварот....Не ја мразам Рома како екипа баш ми се симпатични но заради ваквите дебили како овој апашот кој три грама мозок немаат и џабе фудбал следат ми се одмилва екипата и почнувам да го мразам фудбалот заради толку прочитани глупости од него..та и од оној синдикатот каде во ЛШ немало никогаш наместен натпревар:kesa:..

Тука никој не го спомне Интер(тогаш реално не победивте и нема збор) туку муабетевме за натпреварот со Баерн каде цел свет гледа што се случуваше таму и јавна тајна е дека натпреварот беше договорен а вие живеете во илузии дека машки сте го победиле..тоа не можам да го разберам за луѓе кој долго време пратат фудбал и не гледаат очигледни работи...!:toe:..посебно од Пупоне не очекував да речи дека натпреварот не бил договорен..она апла беше па и цел форумд а дојдите да ме навредувате и да ми објаснувате дека натпреварот беше реален нема да се предомислам ниту процент за таквото нешто бидејќи натпреварот во второто полувреме беше очигледно нешто..како и да е!
Добро,не мора да не вреѓаш сите кои мислиме дека не беше местена ни,како што кажа Синдикат,дека се местело во ЛШ.
Не ја гледав,еве да речеме дека Баерн доминирал(добро,дал 2 гола,како ги дал незнам) во прво полувреме,океј.Знаеш ли ти што значи да ти треба победа/пресврт,да намалиш на 1-2 на почеток на второ полувреме и каков огромен morale boost добиваш,па уште у Рим,пред нивна публика,па треба да летаат,да ги згазат Баерн,посебно кога ќе видиш какви камења имаат Баерн во одбраната.Сосема очекувано беше тоа.
Ти што очекуваше,Рома да се помират со поразот и да не напаѓаат(со ова автоматски доаѓа - да не даваат голови..тешко да го напаѓаш Баерн да не дадеш гол,види му ја одбраната)?

Ама не ми е цел да ти објаснувам,сакам да ти кажам,ти мисли си дека е местена или дека се местат натпревари ама не ги вреѓај тие што не мислат како тебе.

Ама не ми е цел да ти објаснувам,сакам да ти кажам,ти мисли си дека е местена или дека се местат натпревари ама не ги вреѓај тие што не мислат како тебе.

Како прво не ги вреѓав останатите кои размислуваат различно од мене туку тоа беше упатено за господинот апаш кој досега скоро во сите негови постови кои се декларираа како репликација до мене му беа преоплни со навреди на моја сметка а јас за енго ништо не искоментирав па сега еднаш да ми се испушти еден збор од тастатура и веднаш реагирате ко божем за сите реков...на тоа дебили мислев за тие што навредуваат а не знаат да реплицираат асолно а не за тие што размислуваат поинаку од мене..тоа си е нивно право..еве се извинувам ако некој се пронајде во мојот пост!

Како прво не ги вреѓав останатите кои размислуваат различно од мене туку тоа беше упатено за господинот апаш кој досега скоро во сите негови постови кои се декларираа како репликација до мене му беа преоплни со навреди на моја сметка а јас за енго ништо не искоментирав па сега еднаш да ми се испушти еден збор од тастатура и веднаш реагирате ко божем за сите реков...на тоа дебили мислев за тие што навредуваат а не знаат да реплицираат асолно а не за тие што размислуваат поинаку од мене..тоа си е нивно право..еве се извинувам ако некој се пронајде во мојот пост!
Ахам,у право си.Сеа го видов она "тиквар","искомплексирана будала" и тн...
Значи на место било тоа "дебил" и било само за него..
Пердон..

Тешко вас што мислите дека натпреварот не беше договорен или па Рома
та и од оној синдикатот каде во ЛШ немало никогаш наместен натпревар:kesa:..
Еве на ова ќе ти одговарам вака,тешко тебе што мислиш дека се мести во ЛШ,или во било која голема лига.

Има случаи кога посилна екипа губи од многу послаба поради веќе обезбеден пласман,ги чуваат главните играчи за понатаму,недостиг на мотивација и сл,додека на овие вториве им требаат бодови,се маскимално мотивирани и сл,знаеш што сакам да кажам,па и да победат послабите,неможеш да кажеш дека е местена.
Значи ова е најблиску до "местена утакмица",поекстремни работа нема,со сигурност можам да ти кажам.. ама ако ти мислиш дека се мести во ЛШ,ја незнам што да кажам...

пс - натпреварот Рома - Баерн не беше ^ таков случај..

neznam samo do kaj ke vi tera temava neznam sto uste se zamarate koa ocigledno e deka ednite mislat taka a drugite taka ali na forumov debata tesko vodenje ako nekoj ne mislel ko nekoj drug odma on bil glup itn

Јас пробав и културно лаконски во една реченица со аналогија да ти објаснам, ама нормално е дека нема да разбериш зошто не си перцептивен доволно за да обработиш посложени семантички структури. Ти сакаш да верваш и зато ти се гледат симптоматични работи во видеата, а Рома си постигна 3 најнормални и најрегуларни гола и промаши уште 2-3 100% шанси. Ти да земиш и други видеа да анализираш пак до ист заклучок ќе дојдиш. Во твојот случај, или генерално кај неперцептивни фанатичци како тебе, не е важно шо се случило на натпреварот туку важно е во шо сакаш да верваш.

Ти свесен си шо сакаш да ме убедиш и со какви (никакви) транспарентни „аргументи“ се користиш. Па секој гол на секој натпревар тогаш е наместен, голмано намерно не одбрани, одбранбените напраја грешка итн. Тие се секогаш причините за постигнување гол, друго не можи да биди.

Вака накратко само обид прам да ти објаснам, а јас сум свесен зошто нема да разбериш, зошто нели со изјавава те дијагностицирам со фанатизам и заслепеност, а игноранција и неприфаќање се само дел од симптомите. Па со среќа другарче, ако продолжиш вака за кратко време ќе не убедваш дека вонземјани со контрола на умот ги местат натпреварите и ќе бидиш убеден дека „фактите“ се таму само ние не можеме да ги видиме.

шо збора овај бе ?поарно да разговарам со амеба ама ајде. ти си брат тиквар искомплексирана будала , слушај сега ваму. РЕКОВМЕ дека Баерн дојде со НАЈДОБАР СОСТАВ ВО ТОЈ МОМЕНТ ШТО РАСПОЛАГА ( повреди едно друго) ..... првоо полувреме Рома имаше свои шанси изгледни за погодок ! НЕ ПОГОДИ БАЕРН казни ! по грешки во одбраната кај Рома што не е прв пат има губено брзоплето за 2-3 минути Рома мечови , то секогаш се случвало . Второ поувреме Рома доминираше , демек Рома без ноѕе се ти овде сероњо една ке процениш квалитет на фудбал ...Демикелис глуп беше и во финалето ЛШ 2 гоа прими Баерн само заради негови грешки , а глуп е и сега па Менез го претрча, па Лам седел , толку му е силата и него ии така му кажаа на играчите во собекувалната сега ке дремите вие ке си ги упропастите кариерите ке правите киксови зошто треба да победи РОМА . АБЕ ОЧЕН СИ! втора работа во Италија се местеше со судии ЗНАЧИ СУДИИ ! ако имаше спорен момент на овај натревар кажи , немаше пенал ? или како ? ........... а и незнам зошто тебе ти објаснувам , така се гледа си некој отпадок .... ајди бриши сега не нервирај тука отвори тема и сери се таму .... бегај

не бе, не БЕШЕ МЕСТЕНА :nenene:

Еве на ова ќе ти одговарам вака,тешко тебе што мислиш дека се мести во ЛШ,или во било која голема лига.

Има случаи кога посилна екипа губи од многу послаба поради веќе обезбеден пласман,ги чуваат главните играчи за понатаму,недостиг на мотивација и сл,додека на овие вториве им требаат бодови,се маскимално мотивирани и сл,знаеш што сакам да кажам,па и да победат послабите,неможеш да кажеш дека е местена.
Значи ова е најблиску до "местена утакмица",поекстремни работа нема,со сигурност можам да ти кажам.. ама ако ти мислиш дека се мести во ЛШ,ја незнам што да кажам...

пс - натпреварот Рома - Баерн не беше ^ таков случај..

Вака зависи од која гледан точка гледаш и ќе утврдиш за веродостојноста на натпреварот и од желбата на играчите да изиграат нешто,од случувањата,од околностите на натпреварот.хипотетички и буквално што се случува и кој е во ќар и кој е во зијан од тој натпревар и ќе погледниш самиот дали натпреварот е реален или договорен од цела екипа,од 4 играчи,од тренерот,од голманот.....денешниот фудбал е машина за пари и тоа ни е на сите јасно..веќе играчите на клубовите не играат за љубов туку играат за да извадат некој ќар и да бидат успешни во кариерата и да си го обезбедат животот и после фудбалската кариера...навистина е премногу смешно и многу детски или незрело личност како тебе која сметам дека се разбира од збор и фудбал секако да напиши дека немало местење во ЛШ и во поголемите лиги каде скоро секоја недела има минимум по два договорени натпревари само што ние одовде неможиме да знаеме кој се тие и си се лажиме со ''заслужените'' порази и победи а некој вади ќар од нив......тоа е твое мислење и не мислам да те разубедвам бидејќи ништо енма да постигнам а гледам дека сеуште живеете во заблуди дека скоро сите натпревари се реални и непостои такво нешто како ''местење'':kesa:...

Колку да те потсетам минатогодишните за 6 победи на Херта на гости каде сигурно според твојата логика биле заслужени победи и противникот давал се од себе!
се изивинувам за офф топикот

Нека ти биде така тогаш.Немам што друго да кажам т.е џабе ќе зборам.
Ај да престанеме,ова е фан клуб Рома а не дали има местење во фудбалот.

Се извинуваме на сите фанови на Рома за офтопиците...

Јас пробав и културно лаконски во една реченица со аналогија да ти објаснам, ама нормално е дека нема да разбериш зошто не си перцептивен доволно за да обработиш посложени семантички структури. Ти сакаш да верваш и зато ти се гледат симптоматични работи во видеата, а Рома си постигна 3 најнормални и најрегуларни гола и промаши уште 2-3 100% шанси. Ти да земиш и други видеа да анализираш пак до ист заклучок ќе дојдиш. Во твојот случај, или генерално кај неперцептивни фанатичци како тебе, не е важно шо се случило на натпреварот туку важно е во шо сакаш да верваш.

Ти свесен си шо сакаш да ме убедиш и со какви (никакви) транспарентни „аргументи“ се користиш. Па секој гол на секој натпревар тогаш е наместен, голмано намерно не одбрани, одбранбените напраја грешка итн. Тие се секогаш причините за постигнување гол, друго не можи да биди.

Вака накратко само обид прам да ти објаснам, а јас сум свесен зошто нема да разбериш, зошто нели со изјавава те дијагностицирам со фанатизам и заслепеност, а игноранција и неприфаќање се само дел од симптомите. Па со среќа другарче, ако продолжиш вака за кратко време ќе не убедваш дека вонземјани со контрола на умот ги местат натпреварите и ќе бидиш убеден дека „фактите“ се таму само ние не можеме да ги видиме.

веќе немам намера да ти објаснувам пза моето мислење кое цврсто стојам на него и не мислам и тебе да те разубедувам за нешто очигледно што не сакаш да го видиш или па на нешто што мислиш дека е така а далеку од реалноста.....кај болдираниот дел мислењето тие релативно бидејќи тоа може да се вообразува за секој личност и за секое можен став кое го има човечкото суштество ебз разлика дали е точно или грешно....ако ги погледниш и другите натпревари секако дека можеш да дојдеш до таков заклучок дека е местена утакмицата..но која е веројатноста за такво нешто???..зарем може и Ел Класико да биде местен натрпевар???...првин кои се околностите за утакмицата да биди наместена не е само така од памет да си вадиш??..дали тој натпревар е атрактивен или на некоја од екипите му значи нешто??..ќар??..зијан??...кога ќе погледнеш убаво се знае која е целта на местењето на некој прецизиран натпревар....
Јас не сакам во ништо да те убедам само премногу ми е смешно од човек толку што се разбира од фудбал да тврди дека нема наместени натпревари во ЛШ што е навистина смешно..ама она апла смешно..
Не знам за тебе другар ..но со твојата логика ти ама никогаш мене нема да ме разбериш тшо ми е поентата во постот па и илјада пати да го прочиташ бидејќи јас тебе со ништо не те ''дијагностицирам'' туку се обидувам да ти докажам дека со твојот став очигледно грешиш и сите надворешни факти го кажуваат (на ваков или онаков начин) тоа..само како што кажав за тебе, релативноста е заебана работа па тешко дека некогаш ќе се согласиме за оваа тема само што ќе останат кавгите..

--- надополнето ---

Нека ти биде така тогаш.Немам што друго да кажам т.е џабе ќе зборам.
.

Нема потреба за да напишиш нешто другар туку се мислам дека јас за џабе пишувам кога пак нема да се согласиме....
се извинувам уште еднаш на фановите на Рома за офф топикот!

абе кога видов 6 страни сте испишале си помислив Деко е направил некој раш:pos: а оно друго да ти бил проблемот. Па вие подобро тема да сте отвориле за мечот Баерн-Рома дали е наместена и акета сте можеле да ставите :)
-по ова гледам дека кладилниците навистина го уништуваат фудбалот, не ради местењето, туку ја уништуваат вербата на обичните фанови... значи порано кога немало кладилници секој си барал образложениа зошто неговиот тим изгубил, дали ради многуте повредени играчи, слабата форма или криза во тимот, но сега мораш да си помислиш дали била и местена, срамота но сепак таква е реалноста!
за овој меч нема што да коментирам Syn пишал убав пост, прочитајте го...
можам само да додадам што пишал Рисе на неговата страна за мечот со Баерн-[FONT=Arial, Helvetica, Geneva, Swiss, SunSans-Regular]Riise: 'This is why I play football'[/FONT]

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom