Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Шо е со овој Адриано?
Така лапа пари и дебелее само.. Една утакмица нема изиграно.

овој пораз ме натера да мислам дека оваа година Рома не е екипа за високи дострели, но одруга страна ме теши тоа што и Јуве губеа на свој терен од Палермо... се надевам со новиот газда би се засилиле барем со некој играч во Јануари, ако не друго барем еден асален десен бек... Адриано,Баптиста и Дони вкупно примаат околу 14 милиони по сезона, тоа се многу играчи кои седат на клупа или се повредени, односно како да се туристи во Рим!
со тие 14мил би си дозволиле да купиме еден супер играч кој би земал плата 5-7мил.
наредна утакмца повторно на гости и тоа во Верона, МОРАМЕ ДА ТЕПАМЕ НА ГОСТИ!!

адриано изјави дека останува да се бори за прв тим. а дони и баптиста ако не заминат на зима слободно споменик нека му градат

Најавено е доколку Анчелоти биде отпуштен од Челзи тогаш Рома ќе му понуди договор,затоа и не го продолжуваа договорот со Раниери...

сеуште е тивко..... можеби малце ќе одолговлечи и штрајкот на играчите во серија а (ма да не верувам) а 90% ќе бидат арапите доколку нешто не ги удри во главата

ако е вистина фала му на бога... сега мислам дека некој американци за загреаа ама не сум сигурен...останува да видиме

Ecco le probabili formazioni

CHIEVO (4-3-1-2): Sorrentino, N.Frey, Andreolli, Cesar, Mantovani; Fernandes, Rigoni, Marcolini; Constant; Pellissier, Moscardelli (a disp Squizzi, Sardo, Mandelli, Guana, De Paula, Bogliacino, Granoche). All.: Pioli

Squalificati: nessuno

Indisponibili: Luciano, Thereau

ROMA (4-3-1-2): Julio Sergio; Cassetti, N.Burdisso, Mexes, Castellini; Simplicio, De Rossi, Brighi; Totti; Vucinic, Menez (a disp. Lobont, Greco, Cicinho, Pizarro, Baptista, Taddei, Borriello). All.: Ranieri

Squalificati: nessuno

Indisponibili: Perrotta, Riise

ајде мораме да тепаме!!!

Утакмицава требало да биде одложена ... немаше услови за игра стадионов ораници
Прво полувреме имавне контрола на топката а второ резил, многу се опуштија играчите како на многу утракмици сезонава после водство едвај извадивме нерешен натпревар

едно знам: полека но сигурно рома тоне! Арапите се откажуваат политиката влегува и кај нас, немаме добра управа, тренерот ни е тиња а играчите ушта малце ќе почнат да се јадат меѓу себе. не знам што повеќе да очекувам. единствена светла точка во тимот гледам во менез враќањето на мексес, бориело и неискористените младинци. се надевам дека ќе се смента работите на подобро

Пак ли вака .. ц ц ц

Не ни е првпат,али никако да научиме

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom