Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе се крени Рома..ќе крени ранк..крцкајте вие..:pos2:сезонава рома 1 до 4 место е секако..ќе си се крени:wink:

Хмм па чуден натпревар беше ова, не можам да речам забавен поради тоа што забавата заврши кога ни направија 3-2, поради тоа што еден дечко од кај нас кој наводно игра одбрана стварно сакаше да се забавува само не знам до кога.
Па ај да речеме дека сме задоволни со овој бод со оглед на тоа каде гостувавме, но сепак останува она клише - можевме подобро......
:bilokojzbor: Некој треба стапот да го јаде малку...

некој хајлајтс да постави пошто не бев во можност да го следам натпреварот

не го гледав мечот бидејќи го имав линкот каде ги пренасаа сите мечови во исто време, но убаво чув два пати од италијанскиот коментатор "ероре ди Касети" верувам дека Раниери веќе сватил од последните неколку меча и се надевам дека нема да го видам господинот Касети на наредниот меч во почетните 11-на, мислам дека овој меч всушност и не требаше да биде одржан поради обилните врнежи од дожд

Условите за игра беа катастофа неможеме да го обвиниме без веза Касети на теренот имаше вода за пливање не за играње можеше да ја извади Бурдисо таа за првиот гол ама барем си ја врати постигна гол двете екипи имаа шанси ама изгледа дека Рома повторно киксна од своите грешки не беше Палермо појаки нема врска тоа.Срцето ме боли кога ќе видам како грешиме на глупи натпревари и можеби требаше да биде одложен натпреварот како што кажа Пупоне истураше .

Не ја гледав утакмицата ама ко што читам погоре коментари немало услови за игра и пак сме примиле гол на нечија глупа грешка. Јас ќе кажам подобро тој 1 бод отколку ни еден. Се воздржувам од други коментари зошто на слепо не сакам да коментирам.
Forza Roma! :рома3:

Условите за игра беа катастофа неможеме да го обвиниме без веза Касети на теренот имаше вода за пливање не за играње можеше да ја извади Бурдисо таа за првиот гол ама барем си ја врати постигна гол двете екипи имаа шанси ама изгледа дека Рома повторно киксна од своите грешки не беше Палермо појаки нема врска тоа.Срцето ме боли кога ќе видам како грешиме на глупи натпревари и можеби требаше да биде одложен натпреварот како што кажа Пупоне истураше .
добро е што конечно се разбивме и почнавме да постигнуваме по 3 погодоци против солидни тимови
оф топик:јоцка извини што те засилив да ја пишиш сингл(ако ја пиша :))

Сега уште да научиме да не примаме по 3 голови :P

истото сакав да го пишам, ние знаеме да постигнуваме, ама не знаеме да се браниме, пред две години не беше така знаевме да изиграеме утакмици без примен гол а сега тоа е реткост, мислам дека сме екипа со највеќе примени голови во калчото, односно имаме најслаба одбрана, срамота е на 5 утакмици да имаме примено 11 голови:toe:

истото сакав да го пишам, ние знаеме да постигнуваме, ама не знаеме да се браниме, пред две години не беше така знаевме да изиграеме утакмици без примен гол а сега тоа е реткост, мислам дека сме екипа со највеќе примени голови во калчото, односно имаме најслаба одбрана, срамота е на 5 утакмици да имаме примено 11 голови:toe:
Да имаме најмногу примени 11 и имаме и 11 постигнати.
Одбраната веќе две години никако да се консолидира.
Причини за тоа според мене: -Опаѓање на формата на Дони со зголемен интензитет, како шлаг на тоа се погоди и да се повреди.
- Неадекватни и неквалитетни негови замени. Artur, Julio Sergio..
- Голманот во кој се полагаа големи надежи две години ние е веќе на позајмица.
Играчи од одбраната: Минатата година најголемо промашување во одбраната беше купувањето на Лориа.
Мексес добар играч одсекогаш сум го ценел како централен дефанзивец уште кога играше и во Оксер, но му недостасува концентрација во натпреварите.
Хуан - исто така уште еден добар централен дефанзивец кој имаше одлична прва и половина од втората сезона но потоа и кај него се појавија повреди кои резултираат во неговата форма.
Рисе - Моментално сум најзадоволен од неговата игра и му препорачувам така и да продолжи. ( на почетокот не се снајде баш најдобро )
Тонето - ретко веќе добива шанса, мислам дека го одработи своето време овде.
Сисињо - брз и експлозивен бек, многу склон на повреди.
Касети - приказна за себе.....
Бурдисо - одлично засилување кое навистина беше потребно, а и веднаш ги оправдува очекувањата.
Се на се во кратки црти тоа можам да го кажам за нашата одбрана моментално.
Најголема доверба јас во одбраната имав во човекот кој го продадовме оваа година на Парма - Кристијан Панучи.
:gpltr:

Да имаме најмногу примени 11 и имаме и 11 постигнати.
Одбраната веќе две години никако да се консолидира.
Причини за тоа според мене: -Опаѓање на формата на Дони со зголемен интензитет, како шлаг на тоа се погоди и да се повреди.
- Неадекватни и неквалитетни негови замени. Artur, Julio Sergio..
- Голманот во кој се полагаа големи надежи две години ние е веќе на позајмица.
Играчи од одбраната: Минатата година најголемо промашување во одбраната беше купувањето на Лориа.
Мексес добар играч одсекогаш сум го ценел како централен дефанзивец уште кога играше и во Оксер, но му недостасува концентрација во натпреварите.
Хуан - исто така уште еден добар централен дефанзивец кој имаше одлична прва и половина од втората сезона но потоа и кај него се појавија повреди кои резултираат во неговата форма.
Рисе - Моментално сум најзадоволен од неговата игра и му препорачувам така и да продолжи. ( на почетокот не се снајде баш најдобро )
Тонето - ретко веќе добива шанса, мислам дека го одработи своето време овде.
Сисињо - брз и експлозивен бек, многу склон на повреди.
Касети - приказна за себе.....
Бурдисо - одлично засилување кое навистина беше потребно, а и веднаш ги оправдува очекувањата.
Се на се во кратки црти тоа можам да го кажам за нашата одбрана моментално.
Најголема доверба јас во одбраната имав во човекот кој го продадовме оваа година на Парма - Кристијан Панучи.
:gpltr:
добар опис само го заборави мота кој игра рандом некогаш добро некогаш не но сепак млад е и ќе научи.а моментално мислам дека сисињо троба да игра десен бек(иако мислам дека е повреден) биделки е доста брз и знае да направи доста добри акции

добар опис само го заборави мота кој игра рандом некогаш добро некогаш не но сепак млад е и ќе научи.а моментално мислам дека сисињо троба да игра десен бек(иако мислам дека е повреден) биделки е доста брз и знае да направи доста добри акции
А да го заборавив Мота се извинувам, капитенот на Италијанската репрезентација до 21 година, заслужува поголема шанса барем сега во моментов кога формата на Касети не е во некоја нагорна линија. Има потенцијал во дечкото, мора да се искористи со воведување во игра.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom