Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
не знаев како да ги прикачам но еве ја страната и погледнете слики од тоа како би изгледал новиот стадион(ако знае некој нека стави некоја сликичка)
http://www.corrieredellosport.it/squadre/SerieA/Roma/t121
многу се радувам во врска со стадионот,неговиот капацитет ќе изнесува 55 000 по потреба до 60 000 и замислете без атлетска патека, навивачите(присутните на стадионот) ќе бидат многу поблиску до игралиштето и фудбалерите(како во Англија) римјаните се доста гласни и на Олимпико кој е олимписки стадион и е доста пообемен, но замислете на новиот каква ќе биде атмосферата, ќе биде пекол и кошмар за секоја гостинска која ќе гостува на Франко Сенси, проектот треба да биде готов во 2014год

е сега нормално јас како навивач се радувам на новиот стадион, но овде не ми изгледа се така розово, знаеме каква е ситуацијата и во какви долгови е нашата Росела, имам две претпоставки во врска со сето ова околу стадионот

првата: можеби со овој потег Росела ги фрли во вода сите шанси за продажба на Рома на подолг период и ќе се насочи со крајни напори да ја поправи финансиската состојба во која е заглавена, еве да речеме ќе остане Росела и ќе се изгради стадионот, но што со клубот кои ќе бидат амбициите??? дали Рома поради новиот стадион ќе треба да ја гледаме како просечен тим во Италија во наредните 5-6год???

втората: можеби Росела со овој проект сака само да ја зголеми вредноста на клубот на берзата, па да извлече што е можно повеќе милиончиња од евентуална продажба, немој да се чудите и тоа е можно:toe:

епа вака за мислењето на пупоне искрено се надевам дека е второто бидејки РОМА НИКОГАШ НЕМА ДА БИДЕ ПРОСЕЧЕН ТИМ туку тим кој се бори за скудетото
а натпреварот катанија рома го гледав првиот дел и видов дека се играше бавна игра односно играчите се плашеа да шутираат и едно време мораше да истрча и жуан за да шутира на гол:bambam:

За да не постирам премногу фотографии ке ја постирам официјалната презентација на проектот за изградба на стадионот -
Франко Сенси
Ова подолу што ќе видите се стадионите на кои Рома има настапувано како домаќин во целата нејзина историја се до денес.
Е сега во врска со новиот стадион што треба да се гради. На почеток да кажам дека стадионот не треба да се вика Франко Сенси - барем според мене. Не дека не заслужил човекот или нешто слично, напротив тој направи многу за Рома, но некако не знам не ми оди неговото име со новиот стадион. Ова е сигурно име поставено од Росела, без притоа да се прашаат тифозите кое име најмногу би го сакале. Јас ако би одел со имиња тогаш би сакал да се појават имиња како: Colloseum, потоа само - Roma, и Agostino di Bartolomei. Но ајде ОК што е тоа е. Во врска со големината - мислам дека има солиден капацитет. Надворешниот дизајн многу не ми е по мерак, би сакал повисок стадион ако треба потесен но повисок да не биде многу развлечен, на тој начин ќе се добива и подобра акустика и попеколна атмосфера. Добро е што нема атлетска патека, навивачите ќе бидат поблиску до теренот и тоа е еден голем плус. Една трибина се разбира онаа јужната да биде резервирана секогаш за CURVA SUD - најверојатно така и ќе биде. Во склоп на стадионот да има некакви ресторани, хотели, продавници од кои што ќе може да се направи дополнителен профит. И ајде за крај да не тупам многу, добро е сето ова што се прави, што конечно клубот ќе добие стадион во негова сопственост и што целиот профит создаден од стадионот ќе оди директно во касата на клубот, а не како досега што профитот одеше во рацете на градот Рим во чија сопственост е Олимпико. Само жал ми е што целиот овој капитален и многу важен проект се одвива кога претседател на клубот е Росела Сенси. И за на крај колку и да беше непрактичен Олимпико како фудбалски стадион сепак ќе ми остане во срцето, многу убави и незаборавни моменти се случија токму на Олимпико. Здравје само па на стадионот Франко Сенси да гледаме уште поголеми успеси. FORZA ROMA

Момци стадионов ќе биде прекрасен. Добро е што Италијанските екипи градат свои сопствени стадиони , и не зависат од самиот град. Еве после Јувентус , Рома ќе биде вториот тим кој ќе има екстра модерен стадион. Добро е што трибините се блиску до теренот, стадионите се градат во англиски стил со цел да се привлечат фановите и добро е што Италијанскиот фудбал ќе живне и ќе има вакви стадиони.
Честитки за Рома и да се надеваме дека и другите екипи ќе го следат ова. Речиси пола од екипите во Италија имаат стадиони со атлетски патеки ( нешто што е случај со Олимпико , што беше со Деле Алпи , потоа стадионот во Верона , Удине , Ливорно .. и ред други, речиси сите ), токму ова може да ги привлече гледачите со тоа што ќе бидат поблиску до своите миленици , и конеќно ќе можеме да гледаме калчо лига со полни стадиони.

Во врска со средствата кои ќе бидат обезбедени , мислам дека прочитав сума од 300 мил евра. Тоа воопшто не е малце за калчо екипа на која приходите од домашните натпревари и не им се така високи ( со оглед на посетеноста , Рома е една од најпосетените , што да кажат другите ). Значи зборот ми е дека сигурно Росела Сенси нема да ги даде сите тие пари од свој џеб , и можно е стагнација на трансфер пазарот ( при купување на играчи ) и продавање на некои од најдобрите. Типичен пример за тоа беше Арсенал кој псоле изградбата на стадионот неможе да се опорави финансиски , и нема некои звучни засилувања. Сето тоа се одразува на самата екипа. Како и да е најголем дел од тие финансии за изградбата на стадионот се од спонзори, меѓутоа станува збор за екстремно голема сума која при глобална светска економска криза делува уште поголема.

и јас слушнав дека дел од парите ќе плати градот што е добра вест :) а име на стадионот се разбира-ФРАНЧЕСКО ТОТИ или како што крки има во потписот C'e solo un capitano :):рома:

iqgsqqzqzsyrqsvrslh4.jpg

Andreolli
Bertagnoli
Burdisso
Cerci
Cicinho
De Rossi
Doni
Greco
Guberti
Juan
Lobont
Menez
Motta
Okaka
Perrotta
Pizarro
Riise
Tonetto
Totti
Vucinic

iqgsqqzqzsyrqsvrslh4.jpg

Andreolli
Bertagnoli
Burdisso
Cerci
Cicinho
De Rossi
Doni
Greco
Guberti
Juan
Lobont
Menez
Motta
Okaka
Perrotta
Pizarro
Riise
Tonetto
Totti
Vucinic
:cuc::se_ molam само се молам да е вистина и да не мора да ги гледам дрвата касети и бертањоли:bambam:

Момци стадионов ќе биде прекрасен. Добро е што Италијанските екипи градат свои сопствени стадиони , и не зависат од самиот град. Еве после Јувентус , Рома ќе биде вториот тим кој ќе има екстра модерен стадион. Добро е што трибините се блиску до теренот, стадионите се градат во англиски стил со цел да се привлечат фановите и добро е што Италијанскиот фудбал ќе живне и ќе има вакви стадиони.
Честитки за Рома и да се надеваме дека и другите екипи ќе го следат ова. Речиси пола од екипите во Италија имаат стадиони со атлетски патеки ( нешто што е случај со Олимпико , што беше со Деле Алпи , потоа стадионот во Верона , Удине , Ливорно .. и ред други, речиси сите ), токму ова може да ги привлече гледачите со тоа што ќе бидат поблиску до своите миленици , и конеќно ќе можеме да гледаме калчо лига со полни стадиони.

Во врска со средствата кои ќе бидат обезбедени , мислам дека прочитав сума од 300 мил евра. Тоа воопшто не е малце за калчо екипа на која приходите од домашните натпревари и не им се така високи ( со оглед на посетеноста , Рома е една од најпосетените , што да кажат другите ). Значи зборот ми е дека сигурно Росела Сенси нема да ги даде сите тие пари од свој џеб , и можно е стагнација на трансфер пазарот ( при купување на играчи ) и продавање на некои од најдобрите. Типичен пример за тоа беше Арсенал кој псоле изградбата на стадионот неможе да се опорави финансиски , и нема некои звучни засилувања. Сето тоа се одразува на самата екипа. Како и да е најголем дел од тие финансии за изградбата на стадионот се од спонзори, меѓутоа станува збор за екстремно голема сума која при глобална светска економска криза делува уште поголема.

стагнација на трасфер пазарот??? е тоа ме загрижува, Рома и без стадионот беше пасивна на пазарот, а сега што ќе се прави??
и мислам дека споредбата со Арсенал не е иста, Арсенал направи грешка што дозволи групација од блискиот исток да финансира, Рома имаше таква шанса, но пишуваше дека нема да ја повтори грешката на Арсенал, па така е решено да се прави стадион со сопствени сили и со помош од градот

iqgsqqzqzsyrqsvrslh4.jpg

Andreolli
Bertagnoli
Burdisso
Cerci
Cicinho
De Rossi
Doni
Greco
Guberti
Juan
Lobont
Menez
Motta
Okaka
Perrotta
Pizarro
Riise
Tonetto
Totti
Vucinic

во пресрет на мечот желба ми е во игра да ги видам: Губерти,Окака,Менез,Сисињо,Греко,Черчи,Андреоли, а може и Лобонт(нека осети и тој како е да се биде чувар на Рома, не дека Серџо е слаб како што кажува јовановски, да не беше Серџо ќе примавме уште три комада од Катанија) но ако е се во ред со Дони, не треба да коментирам кој треба да застане на голот

За да не постирам премногу фотографии ке ја постирам официјалната презентација на проектот за изградба на стадионот -
Франко Сенси
Ова подолу што ќе видите се стадионите на кои Рома има настапувано како домаќин во целата нејзина историја се до денес.
Е сега во врска со новиот стадион што треба да се гради. На почеток да кажам дека стадионот не треба да се вика Франко Сенси - барем според мене. Не дека не заслужил човекот или нешто слично, напротив тој направи многу за Рома, но некако не знам не ми оди неговото име со новиот стадион. Ова е сигурно име поставено од Росела, без притоа да се прашаат тифозите кое име најмногу би го сакале. Јас ако би одел со имиња тогаш би сакал да се појават имиња како: Colloseum, потоа само - Roma, и Agostino di Bartolomei. Но ајде ОК што е тоа е. Во врска со големината - мислам дека има солиден капацитет. Надворешниот дизајн многу не ми е по мерак, би сакал повисок стадион ако треба потесен но повисок да не биде многу развлечен, на тој начин ќе се добива и подобра акустика и попеколна атмосфера. Добро е што нема атлетска патека, навивачите ќе бидат поблиску до теренот и тоа е еден голем плус. Една трибина се разбира онаа јужната да биде резервирана секогаш за CURVA SUD - најверојатно така и ќе биде. Во склоп на стадионот да има некакви ресторани, хотели, продавници од кои што ќе може да се направи дополнителен профит. И ајде за крај да не тупам многу, добро е сето ова што се прави, што конечно клубот ќе добие стадион во негова сопственост и што целиот профит создаден од стадионот ќе оди директно во касата на клубот, а не како досега што профитот одеше во рацете на градот Рим во чија сопственост е Олимпико. Само жал ми е што целиот овој капитален и многу важен проект се одвива кога претседател на клубот е Росела Сенси. И за на крај колку и да беше непрактичен Олимпико како фудбалски стадион сепак ќе ми остане во срцето, многу убави и незаборавни моменти се случија токму на Олимпико. Здравје само па на стадионот Франко Сенси да гледаме уште поголеми успеси. FORZA ROMA

и мене не ми е по мерак имате, ама тоа е:toe: за хотел не сум сигурен ама оноа другото што го наброја како продавници и ресторани сигурно ќе има бидејќи како што забележав целиот комплекс изгеда навистина голем, на сликите имаше претставено локал од каде може да се прати утакмица со одлична прегледност

"Противницита за изградбата на новиот стадион истакнуваат дека тоа би била непотребна финансиска задача за клубот, особено ако се има во предвид дека Олимпико е објект кој ги исполнува условите за играње на натпреварите на домашна и интернационална сцена и дека управата на Лацио, исто така, планира изградба на нов стадион"

еве две причини поради кои моментално нема потреба да се гради нов стадион и плус додајте ја лошата финансиска состојба на клубот, значи има логика овој проект да преставува само зголемување на вредноста на клубот при евентуална продажба и мамка за потенцијалните купувачи, сега засега можеме само да претпоставуваме, но времето ќе покаже кои се намерите на Росела

земјиштето на кое треба да се изгради новиот стадион на Рома денеска е купено од страна на Росела Сенси, претходниот сопственик кажа дека немало никакви проблеми околу продажбата и се поминало добро без никакви проблеми

Според листата на играчи имаме одличен тим. Останува само уште мотивација за победа. Тоа ни треба.
Forza Roma! :рома3:

Не знам како не играте вака убедливо во Серија А. Во Лига Европа се живо изгазивте а во првенството никако да ви тргне. Ајде... ќе биде:toe:

абе не видов кој е голман :) дај стварно кажете видов дека вучинич,окака,церчи,мота играат дај кажете ги сите :)

абе не видов кој е голман :) дај стварно кажете видов дека вучинич,окака,церчи,мота играат дај кажете ги сите :)

Julio Sergio, Burdisso, Juan, Motta, Riise, De Rossi, Pizarro, Cerci, Perrotta, Okaka, Vucinic.

браво за Бурдисо и Рисе .... Черчи растение, дрво незнам како да речам ама детето појма нема , и Раниери драпа сега ова му е 3 пореден меч кај шо везе нема. ај сега со овие телиња беа , ама ако го извади со Наполи на терен ке нема поглуп.

Добра работа е што не примивме гол, друга добра работа е што натпреварот го завршивме уште на почетокот, односно не се ставивме во позиција да го бркаме резултатот, ОКАКА ЧУКА даде гол, се на се рутински...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom