Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Серија А е најкорупмирана лига во светот, на рамниште на балканскиве лиги е по корупција. Уште фали да ги тепаат судиите.

Campionato Falsato? :P

Богами. Како е можно сами правила си донесуваат, а истите не ги почитуваат. Нема врска за тоа дали Јуве го помагале судии или не знам шо. Оваа година, а и минатите заслужено си освои. Ама ова со терминиве е абсурдно.

Ancelotti po se izgleda na krajot od sezonava ke go napusti Real M. .. Sto li cekaat nasite koga sam ni se dodvoruvase ovoj trener vo minatoto ??
Џабе везеш, секој тренер сака озбилен тим а не млади деца "таленти" па после тренерот нечинел

Богами. Како е можно сами правила си донесуваат, а истите не ги почитуваат. Нема врска за тоа дали Јуве го помагале судии или не знам шо. Оваа година, а и минатите заслужено си освои. Ама ова со терминиве е абсурдно.
А што е со термините? :)

Bratce podobro tuka bi dosol otkolku vo Milan kako sto se spekulira :)
Togas brat ne pratis kako sto treba :( Milan kje bide prevzemen od dvajca menadzeri koi se vo vrvot na menadzerskiot fudbal i pokraj toa se otkazuvaat od proviziite sto za klubot mnogu znaci, sto od finansiski aspekt taka i od igracki.

А што е со термините? :)

Друже значи натпреварите од последните кола треба да се играат на ист датум и во ист термин (ако резултатите од еден натпревар можат да влијаат на исходот на друг натпревар), па така и натреварите Лацио-Рома и Јуве-Наполи треба да се играат во ист термин (според статут на ФИГЦ), поради тоа да нема некои манипулации со резултатите.
Е сега Лацио се побунил дека многу ќе им дошло напор за толку краток период толку значајни натправари и бараа промена. Здружението на прволигаши ( во коешто главен збор има чичко Лотито, кој ни неговите не го сакаат, ама па затоа сите ги клецка) изгласало промена на терминот. И дербито се игра во понеделник. За да е потрагично и Јуве-Наполи е поместена, па веројатно ќе се игра во сабота.
Не знам овие невестиве од Лацио не можеле да издражат толку напор (Јуве - Рома - Наполи во 10 дена).
Па пичка му материн, јас 5 месеци работев на турање на плочи без ниту ден слободен за 100 пати помали пари од нив и не се пожалив. Море да се вратат касапите во фудбалот за вакви манекени од мочка праени.

:icon_mrgr:
11046776_1075537439142244_3169778619361987022_n.jpg

Наводно Ромањоли, Вивиани и Бертолачи се враќаат следната сезона во Рома. Дај боже да е вистина, се кладам дека ќе изиграат подобро од копуциве во тимов оваа сезона и дека ќе изиграат со срце а не само за пари.

Derby della capitale u brojkama:
- U okviru Serie A Roma i Lazio su odigrali 142 meča, uz 49 pobeda Rome, 36 Lazia i 57 remija, gol razlika 171:135 u našu korist.
- Najbolji strelac u istoriji derbija je naš kapiten koji je zabio 11 golova, slede Dino da Costa i Marco Delvecchio sa po 9 golova, a iza njih je Vincenzo Montella sa 7 golova, ali i rekordom od 4 zabijenih gola na jednom derbiju.
-Zadnja tri derbija nismo izgubili, ali poslednja dva su završena nerešeno. Jedno je sigurno nama pobeda osigurava drugo mesto kolo pre kraja šampionata, dok Laziu i pobeda nije dovoljna da bi osigurao drugo mesto, utoliko pre što u zadnjem kolu ima teško gostovanje Napoliju. Sa remijem bi sve bilo otvoreno ali bi opet držali situaciju u našim rukama i pobedom nad Palermom overili drugo mesto i 13-tu vicešampionsku titulu u Seriji A. Tu smo sigurno rekorderi, ali svaki novi derbi je nova priča, vrlo često ne igra nikakvu ulogu ni statistika, ni tradicija, već inspiracija pojedinaca na meču, a nadasve onaj koji uđe hladnije glave i fokusiraniji ima veće šanse za trijumf.

Многу се нервирам што ставам пост на српско-хрватски, ама ме мрзи да преведувам.

Па пичка му материн, јас 5 месеци работев на турање на плочи без ниту ден слободен за 100 пати помали пари од нив и не се пожалив. Море да се вратат касапите во фудбалот за вакви манекени од мочка праени.

Почит :cuc: знам како е :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom