Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Момци што играч е овој Додо,читам дека го сметаат за новиот Роберто Карлос,бил многу перспективен,но имал некоја тешка пвореда што го оддалечила од терените некое време,ме интересира ако некој го прател за каков играч се работи.

па друже колку што знаеш ти, толку знаеме и ние, слушнав дека пред повредата бил топ талент и на чекор до Јунајтед, по повредата Јунајтед се откажуваат од него, еве сега се оправил и Рома го зема.
еве еден клип, имал настапи за сениорскиот тим на Коринтијанс

па друже колку што знаеш ти, толку знаеме и ние, слушнав дека пред повредата бил топ талент и на чекор до Јунајтед, по повредата Јунајтед се откажуваат од него, еве сега се оправил и Рома го зема.
еве еден клип, имал настапи за сениорскиот тим на Коринтијанс

Според клипов се работи за одличен играч,ама и јутубов ништо не кажува,треба да се види на дело.
Но и штом го споредуваат со Карлос,има нешто тука,со среќа да си го користите :D

Според клипов се работи за одличен играч,ама и јутубов ништо не кажува,треба да се види на дело.
Но и штом го споредуваат со Карлос,има нешто тука,со среќа да си го користите :D

фала фала .. клипот ништо не покажува, ќе го видиме на дело па потоа ќе коментираме :) .. лично, ништо не очекувам од него;)

Земан забранил кафе и колачи:D

Новиот тренер на Рома Зденек Земан вовел нов режим на исхрана па им забранил на фудбалерите да пијат кафе и да јадат колачи. Од своите фудбалери 65-годишниот тренер побарал стриктно да се придржуваат на новопоставениот план на исхрана додека целта му е неговите фудбалери да внесуваат помалку јагленохидрати и белковини од животински потекло. Подготвил специјални тестови за играчите кои треба да ги подобрат брзинските и експлозивните реакции и што побрзо да се приспособат за традиционалната тактика 4-3-3.

zdenek_zeman3.jpg

Контроверзниот тренер дури им го скратил годишниот одмор на играчите за да ги однесе на деветдневни висински подготовки на австриските Алпи.

Земан е во Рома втор пат во кариерата. Претходно ја водеше екипата пред 13 години, а сега дојде на местото на Луис Енрике кој си замина по завршувањето на сезоната.

конечно стигнав до интернет и јас хахах не сум во тек што се случува но еве гледам се зборува дека борини ќе си оди. роџерс неколку пати работел со борини и затоа сака да го доведе но мое мислење е дека тој ќе остане барем уште 1 сезона. додо слушам дека е добар играч но никогаш не сум го гледал. бредли имам чувство дека ќе биде новиот греко иако и него не сум го прател многу :) очекувам уште 2-3 засилувања најмалку до крајов на роков од кои барем 1 позвучмо име

Дечки гледам многу блиску сме до ангажирање на Борини. Го гледав пред 2 години во Свонси и делуваше супер, кажете ми како се покажа кај вас, колку гола,асистенции, настапи имаше лани....однапред фала :)

Дечки гледам многу блиску сме до ангажирање на Борини. Го гледав пред 2 години во Свонси и делуваше супер, кажете ми како се покажа кај вас, колку гола,асистенции, настапи имаше лани....однапред фала :)
борини ќе биде еден од најдобрите напаѓачи во италија за неколку години. постигна околу 10-тина гола иако често играше и како крило. дефинитивно еден од најдобрите во рома минатата сезона, ако го земете очекувам најмалце 20 мил :D

Штета што Борини си оди од Рома(мојот омилен тим во Италија), ама од друга страна оди во Ливерпул(мојот омилен англиски клуб). :icon_mrgr:

борини ќе биде еден од најдобрите напаѓачи во италија за неколку години. постигна околу 10-тина гола иако често играше и како крило. дефинитивно еден од најдобрите во рома минатата сезона, ако го земете очекувам најмалце 20 мил :D
Сумата која прво се спомнуваше беше 8м фунти, па сега 10, значи отприлика максимум 13-14 мил евра би бил трансферот ако се оствари

Се надевам дека нема да им го продадат Борини на Ливерпул затоа што поголема шанса за развој ке има во Рома,дефинитивно. Ланската сезона кога и да го гледав играше одлично за Рома ..
Плус и дете на Челзи е (неколку сезони беше во Академијата). и не би сакал да го видам да игра vs Челзи наредната сезона..

Се надевам дека нема да им го продадат Борини на Ливерпул затоа што поголема шанса за развој ке има во Рома,дефинитивно. Ланската сезона кога и да го гледав играше одлично за Рома ..
Плус и дете на Челзи е (неколку сезони беше во Академијата). и не би сакал да го видам да игра vs Челзи наредната сезона..
Borini ne e dete na Celzi...Vie go zedovte od Parma ili Bolonja ne me fakjaj za zbor...Toa sto igral za Celzi rezervete ne znaci deka e vase dete,vie samo ste go primetile talentot no ne ste bile odlucni da go zemete....A deka vo Roma pobrzo ke se razvie toa e nesomneno...Inace Roma bara 15 mil. evra za Borini a Liverpul nudi 12-13 mil ..

Borini ne e dete na Celzi...Vie go zedovte od Parma ili Bolonja ne me fakjaj za zbor...Toa sto igral za Celzi MLADINCITE ne znaci deka e vase dete,vie samo ste go primetile talentot no ne ste bile odlucni da go zemete....A deka vo Roma pobrzo ke se razvie toa e nesomneno...

Борини на 16 години е дојден во Лондон за да игра за младинците на Челзи. Значи во најважните години за еден млад играч го развивал својот талент раководен од тренерите на Челзи (едно време и Роџерс како тренер на младинците на Челзи)..
Исто и Тери е дојден на слични години (на 14 години) во Челзи така да ти нема смисла дека не бил наше дете..Така е зборот не се мисли буквално,инаку освен на татко му и мајка му не е ничие друго дете :D:D

Доколку дојде Дестро на сметка не Борини мене не ми е проблем, Дестро можеби не трча толку колку Борини, но е технички подобро поткован, а јас повеќе сакам такви напаѓачи ;)

Борини на 16 години е дојден во Лондон за да игра за младинците на Челзи. Значи во најважните години за еден млад играч го развивал својот талент раководен од тренерите на Челзи (едно време и Роџерс како тренер на младинците на Челзи)..
Исто и Тери е дојден на слични години (на 14 години) во Челзи така да ти нема смисла дека не бил наше дете..Така е зборот не се мисли буквално,инаку освен на татко му и мајка му не е ничие друго дете :D:D
Да само Борини помина едно 6-7 години во Болоња а 3-4 во Челзи. Плус италијанец е така да види кој му е матичен клуб сега. Тери е друго. Поминал години во Челзи плус тренирал неколку години пред да наполни 17 така да можи комотно да се смета за домашен играч што не е случај со Борини (такво беше правилото нели? )
--- надополнето: 11 јули 2012 во 17:49 ---
561250_461989097153458_41237475_n.jpg

ете така си отиде Борини за 14мил ќаривме од него некои 6-7мил за брзо време, плус доага Дестро и ќе видиме дали е правилен потег ова, се зависи од тоа како Дестро би изиграл, Земан многу го сака па ќе видиме што ќе биде :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom