Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
канаваро и трезеге требаше да ги земиме кога испадна јуве бидејки тогаш беа зверови а сега можат слободно да играат во сиена и воопшто не ни се потребни

Де Роси со мала повреда на коленото, неизвесен за дуелот со Бари :tapp:

Не ни требаат Канавато и Трезеге и никој не ни треба кој е постар од 30 год.Треба да се купат помлади играчи кој ќе играат многу години.

Се очекуваат 8000 романисти да гостуваат во Бари... ќе биде жестоко на трибините како ланската сезона:vozbud::vozbud::vozbud:

Се очекуваат 8000 романисти да гостуваат во Бари... ќе биде жестоко на трибините како ланската сезона:vozbud::vozbud::vozbud:

со навивачите на Бари си прават добри гостувања, ама ова не се заборава :vozbud::vozbud:

а Кандела за да им заблагодари на навивачите постигна еден од еврогол

Со задоцнување да ви ја честитам победата над Интер 2-1.
Ви посакувам многу успех во останатите 8 кола.
поздрав

Со задоцнување да ви ја честитам победата над Интер 2-1.
Ви посакувам многу успех во останатите 8 кола.
поздрав

данкешен што ја честита победата :) ама успех во последните кола сигурно не ни посакуваш:smir::smir:

данкешен што ја честита победата :) ама успех во последните кола сигурно не ни посакуваш:smir::smir:
Нај искрајно, доколку Рома ја освои Серија А, воопшто нема да ми биде криво. Браво и за Клаудио Раниери кој превзеде една закрпена екипа,а еве стигна до реални шанси за освојување на СЕРИА А.
Клаудио Раниери неоправдано беше напаѓан од страна на фановите на Јубентус, а еве докажува со играчки послаба екипа дека е голем стратег.

Нај искрајно, доколку Рома ја освои Серија А, воопшто нема да ми биде криво. Браво и за Клаудио Раниери кој превзеде една закрпена екипа,а еве стигна до реални шанси за освојување на СЕРИА А.
Клаудио Раниери неоправдано беше напаѓан од страна на фановите на Јубентус, а еве докажува со играчки послаба екипа дека е голем стратег.

абе знам дека нема да ти биде толку криво доколку Рома освои титула отколку Милан или Јуве, тоа ми е јасно, ама не ми е јасно зошто фан на Интер искрено и пожелува среќа на Рома во борба за титулата кога се на 1 бод разлика, нормално дека сакаш Интер да го освои Скудетото... затоа за мене ова нема логика, ма да ако си искрен секоја чест:smir:

абе знам дека нема да ти биде толку криво доколку Рома освои титула отколку Милан или Јуве, тоа ми е јасно, ама не ми е јасно зошто фан на Интер искрено и пожелува среќа на Рома во борба за титулата кога се на 1 бод разлика, нормално дека сакаш Интер да го освои Скудетото... затоа за мене ова нема логика, ма да ако си искрен секоја чест:smir:
Да, фан сум на Интер, и точно е дека Јубентус и Билан неможам да ги замислам, но Рома и останатиет клубови во Италија немаат никакви привелегии, и ако си ги читал моите постови во Интер фан секогаш се коректни и без пристрасност.

Де Роси со мала повреда на коленото, неизвесен за дуелот со Бари :tapp:

кључен играч ни е де роси во преостанатите 8 кола, мора да биде максимално подготвен за секој дуел. Иначе не очекувам ни малку лесен триумф на Сан Никола, ги имам глеано неколку натпревари играчите на Бари на домашен терен и играат многу солидно. Сепак се очекува Победа :):smir:

кључен играч ни е де роси во преостанатите 8 кола, мора да биде максимално подготвен за секој дуел. Иначе не очекувам ни малку лесен триумф на Сан Никола, ги имам глеано неколку натпревари играчите на Бари на домашен терен и играат многу солидно. Сепак се очекува Победа :):smir:

полошо е тоа што и Пизаро го пропуштил денешниот тренинг...

да Бари играат солидно на свој терен, а ние играме многу лошо на гости, ама со 8000 фанови кои ќе присуствуваат ќе предонесат да дојдеме до победа

луѓе јас мислам дека и без играчи ќе победиме против бари бидејки прв пат по 3 години ни се укажува ваква шанса. исто минатиот пат ни бегаше интер со неколку бода така да овој пат мора да ги стигнеме :)

полошо е тоа што и Пизаро го пропуштил денешниот тренинг...

да Бари играат солидно на свој терен, а ние играме многу лошо на гости, ама со 8000 фанови кои ќе присуствуваат ќе предонесат да дојдеме до победа
Офофоф ако не игра и Пизаро тешко нас, бриги и фати ќе треба повторно да ја држат средината како против удинезе ... :toe:

Де Роси се оправил на време и ќе игра на натпреварот со Бари, веројатно и Пизаро ќе биде спремен

можна прва постава

Roma (probable): Julio Sergio; Cassetti, Burdisso, Juan, Riise; Taddei, Pizarro, De Rossi; Vucinic, Totti, Toni
е сега прашање како ќе ги склопи Раниери Тоти,Тони и Вучиниќ... има две опции

(4-3-3)

...................................Бертагњоли....................................

Касети............Бурдисо....................Хуан......................Рисе

...................Тадеи...........Де Роси...........Пизаро..................

..............................Тоти..............Вучиниќ..........................

.......................................Тони.........................................

или(4-2-3-1)

.................................Бертагњоли.....................................

Касети.................Бурдисо.............Хуан.......................Рисе

...........................Пизаро............Де Роси...........................

Тадеи..............................Тоти...............................Вучиниќ

......................................Тони..........................................

кога мене би ме прашале би ја играл оваа втората формација по која Рома е претпознатлива, а така би се искористил максимумот од Тоти и Вучиниќ на левата страна каде што знае да биде многу опасен... и само да потсетам Бари имаат само два пораза на домашен терен и на истиот го победија Јуве и со Интер изиграа нерешено

Не ми се верува конечно дојде нашето време за титула јес.Само со продолжување на добрата игра и мислам дека е готово.Интер нема да издржи со Пандев во нападот тешко и другите се готови.

Највеќе ме радува што Бурдисо игра фантастична сезона како цел живот да играл за Рома тоа го поштувам и Тони е феноменален немам зборови знае да загради топка, по цврст нема буткање и чуство за постигнување голови се разбира.:helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom