Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Така е. Воедно и основачот на темава :)

добре дојде Арамбаша мило ми е што се врати... еве и јас се вратив по кратка пауза

Романисти како што гледам оваа година не ни бега барем еден трофеј... како што сме тргнале ова што го зборувам е многу реално, посебно за титулите во Лига Европа и Купот на Италија... се надевам Рома ќе продолжи со оваа игра и ни овозможи да уживаме кога ќе ја гледаме, само за потсетување последен пораз Рома го доживеа на 28 Октомври од екипата на Удинезе, учинокот од таа утакмица па до онаа со Фиорентина е 16 победи и 3 нерешени во сите конкуренции, со еден збор ФЕНОМЕНАЛНО

Се врати од коа почнавте да тепате пред тоа се криеше :)

брат кога не знаеш ќути си :)
целата историја за ран бејби ран и така натаму...:) Ова е еден од најверните фанови на форумов а морам да признаам и најупорните :)

Мило ми е што полека се враќа оптимизмот кај сите нас после оваа серија на поволни резултати, но само ќе ви напоменам да го задржите на едно умерено ниво, мислам да не се залетуваме одма, полека полека, натпревар по натпревар, па ако даде Господ ќе може да ни се насмевне и некоја титула, меѓутоа сеуште е далечен патот... има време.

Се вратив деновиве.
А победуваме ДУРИИИИ од 28 Октомври ... :smir:

брат кога не знаеш ќути си :)
целата историја за ран бејби ран и така натаму...:) Ова е еден од најверните фанови на форумов а морам да признаам и најупорните :)
хехехехехехе апсолутно у право :)
Forzaaaa Giallorossiiiiiii :D

Оф топик: Ги прелистував првите страни на темава сеа, хахаха Сам Против Свих. :)

аааа РанБејби добредојде пак на форумот ... инаку да имаше парталкаовци изгорени да провоцираат ама то ти се хендикепирани фудбалогледано мрсулковци. така да не вреди да се замараш со такви.

Абе сега ни предстои еден според мене незгоден и нималку лесен меч. Палермо не се сјајни на гостувањата ама се сепак одличен тим. Гостувањето таму заврши 3:3 на ретардирани услови со премногу дожд кое сосема му смета на Рома и нејзината игра за разлика од Палермо кој цел меч играа на долги топки.
ама не се сомневам во Раниери , ке измисли човекот нешто за да ја олесни играта на Рома ..... одбраната само нека продолжи со исто темпо , ама нападот треба подобрување .... се надевам Тоти нема да има лош меч како предходниот а и Вучинич дека го скрши мразот.

аааа РанБејби добредојде пак на форумот ... инаку да имаше парталкаовци изгорени да провоцираат ама то ти се хендикепирани фудбалогледано мрсулковци. така да не вреди да се замараш со такви.

Абе сега ни предстои еден според мене незгоден и нималку лесен меч. Палермо не се сјајни на гостувањата ама се сепак одличен тим. Гостувањето таму заврши 3:3 на ретардирани услови со премногу дожд кое сосема му смета на Рома и нејзината игра за разлика од Палермо кој цел меч играа на долги топки.
ама не се сомневам во Раниери , ке измисли човекот нешто за да ја олесни играта на Рома ..... одбраната само нека продолжи со исто темпо , ама нападот треба подобрување .... се надевам Тоти нема да има лош меч како предходниот а и Вучинич дека го скрши мразот.
Да брат во право си за Палермо дека е опасна екипа, јас искрено многу се плашам од ова Сицилијанскиве екипи не знам едноставно многу ме нервираат, сепак се надевам на поволен резултат, гледам сега нешто и Вучинич како демек се пожалил нешто на болки, ама што знам тоа за нашите играчи е природно. Инаку закрепнувањето на Тони оди според планираното, но сепак е уште далеку од конечно враќање на терените. И за крј последното од Ermes

2500 романисти на гостување во Фиренца :cuc:

Напаѓани пред почетокот на утакмицата, ситни инциденти со Виолите али ништо посериозно. Браво, одлично гостување.

Резултат, појма неам :)

2500 романисти на гостување во Фиренца :cuc:

Напаѓани пред почетокот на утакмицата, ситни инциденти со Виолите али ништо посериозно. Браво, одлично гостување.

Резултат, појма неам :)

Колку да не биде рекла кажала и без слики,монотоно :)

Гадна екипа се Романистите...

http://soloultras.blogspot.com/2010/02/ultrasinfo-zanimljivo-i-u-firenci.html

Доста беа малери цела сезона конечно и ние да е радуваме како што треба и мислам дека има за што да се радуваме со Палермо во сабота во 18 00 први ќе играме и мислам дека ќе победиме.Само да не го гледам Касети во првиот состав оти човекот само што трча друго ама баш ништо не знае, Мота мислам дека заслужува да биде прва постава и доста е покорисен во нападот.

Нашата серија од 19 натпревари оваа сезона до сеа никој ја нема достигнато ни реал ни барса никој !! само леверкузен ни парира со 15 во низа бес пораз ама они имаат 8 победи и 7 нерешени
http://www.forza-roma.com/12162/in-europa-roma-meglio-di-barca-real-manchester-e-chelsea
само вака да продолжиме :wink:

Со Палермо ќе биде тежок меч, одбраната нека остане така. Во нападот Тоти ме загрижува, последните 2-3 утакмици само ќе фати топка ќе подаде, не трча од еднаш повеќе од 20 метри, поготово сега со Фиорентина, многу лоша игра покажа. Можеби ќе се подобри со Палермо, можеби не, ама ако ништо друго нека игра Менез или Баптиста, барем ќе има пораздвижена игра.

Сисињо од денес и официјално на позајмица во Сао Паоло. Па добро можеби и најправилно е вака што испадна, човеков можеше уште многу да покаже тука, меѓутоа не му беше дадена вистинска шанса ни од Спалети, а еве ни сега од Раниери, а и плус тоа Сисињо цело време настојуваше да се врати во Сао Паоло - некако ова Бразилциве како носталгија да ги фаќа по некое време поминато во Европа, од кога ќе им се здосади сите пак си се враќаат во Бразил ( меѓу поновите случаии: Адриано, Робињо па еве сега и Сисињо). Овој договор со позајмица убеден сум дека на крај ќе заврши и со договор за продажба, па така се најдобро Сисињо во Сао Паоло!
C_3_Media_989636_immagine_det.jpg

денеска отварам новости и читам само лоши работи:

1.Тоти не бил доволно спремен,Мирко и Даниеле се повредиле... ако ги немаме овие тројца за дуелот со Палермо тешко ќе оди работата

2.скаути на Манчестер следеле двајца младинци на Рома

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom