bRutal savaGe
ಠ_ಠ
- Член од
- 10 јули 2009
- Мислења
- 4.213
- Поени од реакции
- 88
брао момци, очекувана победа...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Apash фала ти за ова што го сподели со нас, Секоја чест брате! Утре момци спремете се за влечењето и за почетокот на нокаут фазата.
Епа вака малку да разјасниме сега:со новиов формат, 4 екипи во една група не ми е јасно сеа како ќе се извлекуваат со оние од ЛШ....
најреално би било вака... со оглед дека се 12 групи со по две екипи кој продужуваат во 1/16 и плус 8-те од ЛШ тогаш би требало прво пласираните во групи од Европа лига да се сретнат со второпласираните исто од Европа лига... но тогаш во која комбинација се ставени 3-то пласираните во ЛШ?
според мене не би требало на пример прво пласираните да играат со оние од ЛШ... ние пример да играме со Ливерпул не е логично
ако знае некој на кој начин ќе иде ждребивањето нека пише, ако не ќе бидеме во неизвеснот до утре...
Епа вака малку да разјасниме сега:
Оние 12 екипи победнички од Групите на Европа Лигата и плус 4 (од вкупно 8 ) најдобро трето пласирани екипи од групите во Лигата на Шампионите ќе бидат како носители. ( да потсетам само дека најдобро трето пласирани екипи во групите на ЛШ беа: Униреа, Јувентус, Волфсбург и Марсеј). Додека другите се: ( Ливерпул, Стандарт, Рубин Казан, Атлетико Мадрид )
Значи сега оние екипи кои завршиле први во Европа лига групите и оние 4 најдобро трето пласирани екипи од Лигата на Шампионите ќе вкрстат со оние екипи кои завршиле втори во Европа Лига Групите и со оние 4 екипи кои имале послабо трето место во групите од Лигата на Шампиони. Исто така два клуба од иста фудбалска федерација не можат да се извлечат: На пример Евертон - Ливерпул. Носителите своите натпревари првен ги играат како гости а во реваншот го играат на домашен терен. ( Значи од оние што се испаднати од Лигата на Шампионите - потенцијални противници на Рома можат да и бидат: Ливерпул, Рубин Казан, Стандарт и Атлетико Мадрид) или пак некоја од екипите кои завршиле втори во некоја од групите во Европа Лигата ( освен од нашата група ). У ама се изврзав во објаснувањево, ама мислам дека сум јасен а ?