Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
4. Парма 28
5. Рома 24 + 3

нема да се вратиме али ќе се доближиме :wink:
и плус боље Парма да ни бега него ли Виола :tv:

Ајде, тежок натпревар, но очекувам победа.
Би сакал и јас да го видам Баптиста на терен, се надевам добро ќе се покаже, па да размисли Пупоне зошто не сакам да оди. :)
Forza Roma! :рома3:

брат нека го пуштат да се надеваме дека ти си во право јас немам ништо против тоа било кој играч од Рома да се разигра, јас само кажав доколку некој треба да се ризикува да се продаде за да се донесе квалитетен напаѓач тоа е Баптиста:)

уххх тврд натпревар... доминираат Самп, тешко се пробиваме...

очекувам замена на полувреме, Баптиста - Тадеи

Мислам дека солидно се прикажавме денес на гости кај Самп. Ај да не речам дека имаше чист пенал за нас во првото полувреме кога Бриги беше фаулиран. Све на све ок, Тадеи добро се покажа, и Бриги така така. Без Пиза и Менез, мислам дека добро беше.

А Перота да беше малце подобар кога треба гол да даде, денеска 2 гола најмалку ќе дадевме и ќе тепавме :)

добра игра во второ...
се поправиа по притисокот кој им го наметнаа во првото, се на се реален резултат...
Перота имаше убави можности али ги усра, но јас не го окривувам него толку колку што е крив Тинкерот... дур да истинка шо замена да напраи стигна 85 мин. за да се реши да ја напраи првата и тоа безвезна... на полувреме дури требаше двојна да напраи, Мота - Касети, Баптиста - Тадеи...
и Пизаро фалеше многу, тешко се оформуваше секоја потенцијална гол шанса...

до некаде сум задоволен од резултатот, можеше и полошо да биде...

ме изненадија и двата клуба, несекојдневно за нив е натпревар без голови... што се однесува до резлутатот ај да речеме дека сум задоволен, но мислам за нијанса бевме подобри и можевме да ги однесеме трите бода ама ајде следно коло повеќе среќа и нормално три бода:pipi:
сега имаат уште еден натпревар од УЕФА купот очекувам Тоти,Де Роси,Вучниќ,Хуан,Рисе па и Перота да не стапнат на терен во Софија да земат малце воздух... Др. АГАН можеби ќе ми се наљути за моите желби да не играат првотимците бидејќи ке биде на овој натпревар :)

би се сложил бар дел да се изостави од првотимците, нека играат Черчи,Фати,Тонето,Касети,Окака,Бриги...

следно коло директен дуел со екипата која се наоѓа на 4-то место и ни бега за 3 бода... шанса да се израмниме бодовно :tv:

опаа, па наредно коло Рома ги пречекува Парма, епа еве ни шанса конечно да се искачиме на 4-та позиција во директен дуел со Парма ова не треба да се пропушти, победа и ништо друго, не сакам да ги потценам Парма но време да се спуштат доле :toe:

Реален резултат. Можеше и полошо да биде.
Ај, што изигравме нерешено изигравме, ама што Вучинич можеше во прво полувреме нога да пушти, бар 0-2 ќе беше. Во шеснаесетник, му доаѓа топка ја гледа како го поминува.

драган среќно во блгарија :)
гледај со победа да се вратиш :)

ништо од победава:toe:
не го глеав мечов ама според отценките од него не сме биле лоши
http://www.goal.com/en/news/10/italy/2009/12/13/1682828/player-ratings-sampdoria-0-0-roma
:helou:

едно нешто што многу ме радува е тоа што веќе две утакмици немаме примено гол, ова не сум го видел можеби две години, овде доаѓа до израз тактиката на Раниери со која и поманатаму би требало да имаме се подобра и подобра одбрана, само да не се повредуваат како што се случува во моментот, еве за Мексес немам појма кога ќе се врати на терените кажаа ќе го имаат спремен во 2010:toe: да не ја заречам работата ама сега за сега Бурдисо добро си ја врши работата и Хуан конечно изигра два меча по ред цели 90мин

kartata.jpg

:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud: Едвај чекам !

Редно беше да се видат во живо , пеперутки имама во стомакот да ви кажам :) доста беше само :tv:

kartata.jpg

:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud: Едвај чекам !

Редно беше да се видат во живо , пеперутки имама во стомакот да ви кажам :) доста беше само :tv:
Леле Брат Бравос за ова. Секоја чест. Првен да ти посакам добар пат и добро да си поминеш а потоа и да ни се вратиш со победа на Рома. Очекувам пренесување детално на ова твое искуство. Уште еднаш се најдобро и држи се до навивачите на Рома :gpltr:.

хехе имај убав престој :helou:
само пази се од Татарите можат да бидат незгодни, како што кажа Кико, држи се до Џалоросите, ќе им влезат у џигер само ти биди во боите на Рома :рома:

Back
На врв Bottom