Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
па немаме пари за нови засилувања сега Праде оди по клубовите и бара кој е вишок и зима мала млата па да го доведе на позајмица или па гледа да шутне некој од Сисињо,Тадеи и Баптиста па потоа мошеби ќе се купи нешто "најголемите" зделки на Рома ќе се случат на 30-ти август:toe:

денеска прочитав можна е замена на играчи на релација Рома-Интер и тоа Андреоли-Бурдисо и Баптиста-Суазо мене ова некако не ми се свиѓа:nenene:

па немаме пари за нови засилувања сега Праде оди по клубовите и бара кој е вишок и зима мала млата па да го доведе на позајмица или па гледа да шутне некој од Сисињо,Тадеи и Баптиста па потоа мошеби ќе се купи нешто "најголемите" зделки на Рома ќе се случат на 30-ти август:toe:

денеска прочитав можна е замена на играчи на релација Рома-Интер и тоа Андреоли-Бурдисо и Баптиста-Суазо мене ова некако не ми се свиѓа:nenene:
Е да поглупаво нешто од ова здравје. Само да споменам дека вчерашниот натпревар помеѓу Рома и Ал Шабаб заврши со победа од 3-2 за Рома, стрелци за головите беа 2 Еспосито и еден Пит. А денес фудбалерите отпатуваа за Кошице. Инаку кога клубот е во ваква финансиска ситуација да се прашувам јас би се насочил кон купување на играчи од Јужна Америка и тоа претежно млади и талентирани играчи од Уругвај, Аргентина, Чиле кои би ге земале за многу помали пари со оглед на тоа како таму функционираат фудалските клубови. Но Праде е "мајсторот" за трансфери па ајде да видиме што ќе направи и што ќе донесе во клубот.

Е да поглупаво нешто од ова здравје. Само да споменам дека вчерашниот натпревар помеѓу Рома и Ал Шабаб заврши со победа од 3-2 за Рома, стрелци за головите беа 2 Еспосито и еден Пит. А денес фудбалерите отпатуваа за Кошице. Инаку кога клубот е во ваква финансиска ситуација да се прашувам јас би се насочил кон купување на играчи од Јужна Америка и тоа претежно млади и талентирани играчи од Уругвај, Аргентина, Чиле кои би ге земале за многу помали пари со оглед на тоа како таму функционираат фудалските клубови. Но Праде е "мајсторот" за трансфери па ајде да видиме што ќе направи и што ќе донесе во клубот.

абе да земат од тие земји ама и тамо се научија па многу ги дигат цените со трасферите на Реал Мадрит се поремети трансфер пазарот, јас би бил задоволен со продажба на Баптиста или Тадеи и доведување на Тони, Бурдисо(но и Андреоли да остане) и едно десно крило офанзивно на местото на Тадеи бидејќи таму ќе ни остане само Черчи

само да напоменам за дуелот со Кошице нема да ги имаме на располагање Мексе(суспендиран) и Хуан(повреден) па така да централни бекови кои ќе настапат се Андреоли,Рисе или Касети

еве читајте убаво објаснето за амбициите и можностите на Рома во новата сезона
http://goal.com/en/news/10/italy/2009/08/19/1446938/roma-season-2009-10-preview

Еве го најновото Баптиста во Интер во замена за Давид Суазо и плус 7милиони за Бурдисо и Манчини на позајмица изгледа иначе Рома веќе подолго време го брка Суазо да го доведе во тимот ама за Бурдисо да дојде и Манчини пак назад ич не ми се свиѓа тоа поарно мене да ме земат поарно ќе изиграм стварно ви кажувам .

fbcism.gif
1zfk21w.gif
2ih87xw.gif
mra4r6.gif

flagaromafc5zo9.gif
flagaromafc5zo9.gif
flagaromafc5zo9.gif
flagaromafc5zo9.gif
flagaromafc5zo9.gif
flagaromafc5zo9.gif
flagaromafc5zo9.gif
flagaromafc5zo9.gif
flagaromafc5zo9.gif

35n2fzo.gif
mawidu.gif
9k9n9i.gif

Малце уживање на некој клип скратен и уметност не ќе да е лошо мајсотрииииии.

Еве го најновото Баптиста во Интер во замена за Давид Суазо и плус 7милиони за Бурдисо и Манчини на позајмица изгледа иначе Рома веќе подолго време го брка Суазо да го доведе во тимот ама за Бурдисо да дојде и Манчини пак назад ич не ми се свиѓа тоа поарно мене да ме земат поарно ќе изиграм стварно ви кажувам .

fbcism.gif
1zfk21w.gif
2ih87xw.gif
mra4r6.gif

flagaromafc5zo9.gif
flagaromafc5zo9.gif
flagaromafc5zo9.gif
flagaromafc5zo9.gif
flagaromafc5zo9.gif
flagaromafc5zo9.gif
flagaromafc5zo9.gif
flagaromafc5zo9.gif
flagaromafc5zo9.gif

35n2fzo.gif
mawidu.gif
9k9n9i.gif

Малце уживање на некој клип скратен и уметност не ќе да е лошо мајсотрииииии.

ова со Суазо е добро бидејќи е класичен шпиц(за разлика од Баптиста) а таков ни треба, е сега не сум против тоа Бурдисо да дојде ама 7мил се многу за овој играч(да ве потсетам Хуан го купија 8мил) а Мансини не го сакам во тимот колку и да е добар

btw овие клипчињата се многу добри

Менез изјави дека останува и кажа дека сака да остане и да докаже кој е Менез ја сакам Рома го сакам овој дрес и сакам да бидам во првата постава кажа Менез .
А за денешниов меч со Кошице не очекувам ништо друго освен една лесна и убедлива победа се друго е неуспех срамота е со вакви тимови да се мачиме и гледам дека за освојување на Куп на Уефа сме најголеми фаворити со најмал коефициент број 1 сме .
wub.gif
ROMA.gif

tottipallonedoro.gif
totti2qy2.gif
taddeiva0.gif
totti3dl9.gif

totti.jpg
2rorq1g.gif

Утре очекувам канонада :) Форца Рома!

добре дојде повторно како што гледаш сега сме повеќе :D :D

натпреварот со Кошице не сакам да го коментирам многу само видов на едно место Менез не беше во првите 11-на само тоа ќе ми биде криво инаку мој тип 0-3 за Рома

абе дај казете го составот на рома кој ке играат ја имам 2 ка уплатено фала однапред

а случајно да не ја даваат на канал 5

абе дај казете го составот на рома кој ке играат ја имам 2 ка уплатено фала однапред

еве го бе Кире не се нервирај не е слаб

Artur
Motta, Andreolli, Mexes, Riise
Taddei, Pizarro, DDR, Goober
Francesco, Yeremy

еве овде најдов друг состав

ROMA (4-2-3-1): Artur; Motta, Mexes, Andreolli, Tonetto; De Rossi, Pizarro; Taddei, Brighi, Guberti; Totti

нешто се побунив од колку игра 16 и 30 или сега во 15 и 30????

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom