Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Еве нешто од вчерашниот проштален натпревар на Винсент Кандела, уживајте.
Еве и неколку слики:
http://www.corrieredellosport.it/Fo.../Addio al calcio di Candela, Totti sulla biga
Мене ми преостанува само да кажам едно големо Благодарам на Винсент Кандела за се што стори за Рома. Grazie
C_3_Media_810178_immagine.jpg

candela1.jpg

Нема тим каде што на играчите му прават поголеми почести.фала винсент Форца Рома!

Еве ги и головите од натпреварот Рома - Франција 5:3

ова ме потсети на едни убави времиња ма да помал бев :helou:

најнова вест околу продавањето на клубот е и официјалната понуда на Фиоранели се шпекулира дека вредна околу 210мил, додека фамилијата Сенси тражеше околу 280мил, ама ќе видиме ако се умеша и Гадафи овие цифри можат да рипнат:toe:
додека се шушка дека Реал се спремни да ни го дадат Хунтелар за да го добијат Хуан ова би била добра зделка но дали ќе најдеме подобар дефанзивец јас не верувам Хуан е многу добар(оваа година го мачеа повредите)

најнова вест околу продавањето на клубот е и официјалната понуда на Фиоранели се шпекулира дека вредна околу 210мил, додека фамилијата Сенси тражеше околу 280мил, ама ќе видиме ако се умеша и Гадафи овие цифри можат да рипнат:toe:
додека се шушка дека Реал се спремни да ни го дадат Хунтелар за да го добијат Хуан ова би била добра зделка но дали ќе најдеме подобар дефанзивец јас не верувам Хуан е многу добар(оваа година го мачеа повредите)

ова ме потсети на едни убави времиња ма да помал бев :helou:

За Гадафи ќе треба да почекаме до кај 10 Јуни бидејќи тогаш ќе доаѓа во Рим, е сега дали ќе упати понуда тоа останува да видиме. А што се однесува до замената помеѓу Хуан и Хунтелар, јас лично не би сакал да се оствари. Не знам зошто, не го потценувам Хунтелар, но меѓутоа не сакам да се оствари оваа трампа. Имам некое чуство дека е некаква непристојна понуда ова. И секако повеќе би се грижел за одбраната во тимот бидејќи знаете како поминавме сезонава.

За Гадафи ќе треба да почекаме до кај 10 Јуни бидејќи тогаш ќе доаѓа во Рим, е сега дали ќе упати понуда тоа останува да видиме. А што се однесува до замената помеѓу Хуан и Хунтелар, јас лично не би сакал да се оствари. Не знам зошто, не го потценувам Хунтелар, но меѓутоа не сакам да се оствари оваа трампа. Имам некое чуство дека е некаква непристојна понуда ова. И секако повеќе би се грижел за одбраната во тимот бидејќи знаете како поминавме сезонава.

се надевам дека Гадафи ќе понуди конкретна понуда оној Фиоранели некако немам верба во него, а за трампата стварно незнам шо како они знаат најдобро, на пример ако договорат трансфер со Кајер(мислам така се викаше дечкото од Палермо) тогаш Хуан може да оди но и кеш да добиеме бидејќи тој само што потпиша нов договор:helou:

заборавив да кажам дека на нашиот капитен му е направена восочна фигура во музејот во Рим тоа е голема чест заедно со сите познати фаци од Рим и Италија

еххх ако можиме да го земиме Кјаер од Палермо супер сме :) тој е моментално според мене најдобриот млад дефанзивец во цело Калчо. Милан беше заинтересиран за него па веројатно тие ке лупнат понуда некоја здрава.

еххх ако можиме да го земиме Кјаер од Палермо супер сме :) тој е моментално според мене најдобриот млад дефанзивец во цело Калчо. Милан беше заинтересиран за него па веројатно тие ке лупнат понуда некоја здрава.

тоа би било добро да го земеме Кјаер, а Хуан да оди за Хунтелар

Некој најнови информации да не има за продажбата?

Некој најнови информации да не има за продажбата?
Нема ништо ново, уште се шпекулира со приказната за Фиоранели, а утре доаѓа и Гадафи во Рим, па се очекува до Сабота да се каже и негово мислење.

Треба некој од потенцијалниве купувачи да ја изговори оваа реченица
I'm going to make her an offer she can't refuse.

за време на престојот на Гадафи во Рим, навивачите на Рома му дале мајца на која пишувало - Добредојде Гадафи Форца Рома, а тој им се заблагодарил и кажал дека средната средба сака да биде на Олимпико, значи можно е да прати конкретна понуда и да се обиде да го купи клубот:toe:

ааааа натпреваров :drk::drk::drk::drk::drk::drk: олд скул играчишта ... томази . ди франческо , кандела , дел векио, ЏОРКАЕФ , лама , зизу , лебеф, ламуши , наката , карембе , дугари . десаи, кандела , тоа беа времиња

изгледа во Рома оваа година ама баш ништо нема да се смени ниту газда ниту пак ќе има засилувања, ниту пак тренерот не се промени(не дека сакав да се смени ама вреди да се спомне бидејќи и тој има големи "заслуги" во оваа лоша сезона) ќе си купиме засилувања од 2-5мил евра и ќе слушаме изјави од играчите,управата и тренерот дека овој тим има квалитети за големи дострели:toe:

изгледа во Рома оваа година ама баш ништо нема да се смени ниту газда ниту пак ќе има засилувања, ниту пак тренерот не се промени(не дека сакав да се смени ама вреди да се спомне бидејќи и тој има големи "заслуги" во оваа лоша сезона) ќе си купиме засилувања од 2-5мил евра и ќе слушаме изјави од играчите,управата и тренерот дека овој тим има квалитети за големи дострели:toe:
Pupone сосема оправдано е ова твое разочарување во врска со Рома. За Рома секогаш се правеле големи планови пред почетокот на секоја сезона но тие никогаш не успеваат во реалноста. Во врска со сопственоста за клубот утре е најавена средба помеѓу Фиоранели и Уни Кредит Банката после која ќе треба да се знаат малку подобро работите во врска со Рома. (Барем така се најавува). Факт е дека клубот се наоѓа во една тешка ситуација, и во овој момент делува збунувачки и тоа кој сака да му помогне на овој клуб, а кој пак сака да профитира на негова штета. А за потенцијалните засилувања - не се надевам на некое позвучно име па дури и доколку дојде нов сопственик.

Iskreno decki edno prasanje do vas Kako mislite da se natprevaruvate vo narednata sezona so ovoj sostav (bez navreda) a da ne pomislite pri toa na edna transfer revolucija vo Roma.
Mislam deka ne ste kompetentni da se natprevaruvate bez pritoa da ne kupite nekolku kvalitetni fudbaleri od svetska klasa.
Roma godinava odigra loso vo seria a, a pritoa ne se plasira vo liga na sampioni,a da ne se spomene edno ime na transfer celi epa demantirajte me ako ne sum vo pravo!
sekoe dobro pozdrav

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom