- Член од
- 26 март 2009
- Мислења
- 92
- Поени од реакции
- 2
Вучинич потпишал нов договор со Рома до јули 2013 тоа е одлична вест за тимот
Yeaaaahhh...Mirkooo

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Вучинич потпишал нов договор со Рома до јули 2013 тоа е одлична вест за тимот

http://roma.theoffside.com/team-news/the-09-10-kappa-kits.htmlДобри се дресовите за наредната сезона, што се однесува до дресови Рома никогаш не ме разочарала, секогаш имаат најдобри дресови, интересно е за оваа година што на црниот дрес го враќаат старото лого на тимот. А за другите дресови ми се допаѓа оној на QPR.sto mislite za novive drevcinjahttp://roma.theoffside.com/team-news/the-09-10-kappa-kits.html
еве и други http://forums.therams.co.uk/thread.jspa?threadID=27852&tstart=0&start=15
Тоа најмногу ми се свиѓа. Морам да го земам црниот дрес.Добри се дресовите за наредната сезона, што се однесува до дресови Рома никогаш не ме разочарала, секогаш имаат најдобри дресови, интересно е за оваа година што на црниот дрес го враќаат старото лого на тимот. А за другите дресови ми се допаѓа оној на QPR.
Ајде сега за Рома е заинтересиран и Moammar al gaddafi. Јас не знам што станува со сопствеништвово на клубов.
Milano Finanzia соопштува дека Рома и официјално е ставена на продажба, но сега засега само Фиоранели се јавува како заинтересиран за купување. Ова што ќе испадне работава сите ја сакаат а на никој пари не му се даваат за купување. Изгледа најголемата грешка Рома ја направи минатата година кога одбија понудата на Сорос.

Ах Росела, Росела кога ќе разбереш веќе еднаш. Факт е дека фамилијата Сенси направи многу за Рома, тоа никој не го негира и е признато од навивачите на Рома, но доаѓаат моменти кога треба да се каже Збогум.
Денес се очекува да се има состанок помеѓу Спалети и Росела Сенси во врска со останувањето или заминувањето негово. Е сега ќе видиме што ќе испадне од сето тоа. Инаку најверојатно иако не е официјално по се изгледа Панучи ќе го напушти клубот ( на мое големо разочарување ). Како можни дестинации за неговото заминување се Наполи или Фиорентина. Моамер Ал Гадафи се очекува да дојде во Рим во прва официјална посета на Италија, но се претпоставува дека би дал и понуда за купување на Рома. Ова за интересот на Гадафи многу не ме зачудува поради фактот што еден од неговите синови ја води фудбалската федерација на Либија - Ал Саед Гадафи. Можеби го имате слушнато ова име затоа што има настапувано во италијански клубови: Перуџа, Сампдорија, Удинезе. Тој бил и во бордот на директори на Јувентус затоа што тогаш поседувал 7,5 % од акциите на Јувентус, но отстапил од клубот кога започнал да игра за Перуџа. Така да на фамилијата Гадафи им е позната ситауцијата во италијанскиот фудбал. Нас ни останува само да си чекаме...
И еден Брејкинг њуз... Спалети останува и наредната сезона.

Денес во 21 часот на Олимпико во Рим ќе се одигра проштален натпревар во чест на Винсент Кандела, човекот кој најголем дел од својата кариера го помина во Рома одигрувајќи 210 натпревари и постигнувајќи 14 голови. На овој натпревар ќе настапат фудбалерите од шампионскиот тим на Рома од сезоната 2000/2001 и фудбалерите на Франција кои триумфираа на Светското првенство во 1998 година. Тоти против Зидан.