Фан клуб: Роџер Федерер

• Креатор на темата Креатор на темата Clubber
  • Време на започнување Време на започнување
За мене е еден од најдобрите 3 спортисти на денешницита во индивидуалните спортови. Мислам дека е најдобро да се пензионира сега. Да се пензионира како голем победник.

За мене е еден од најдобрите 3 спортисти на денешницита во индивидуалните спортови. Мислам дека е најдобро да се пензионира сега. Да се пензионира како голем победник.

Wrong, се додека играш добро, а Федерер игра местрално, нема причина да се пензионираш.... :)

tumblr_lvdztlNdys1r6wvvmo1_500.jpg

:pos::cuc:

2003,

tumblr_m6vds22Bdy1qm8d0to1_r1_1280.jpg

2012

1000x.jpg

Куриозитет

Облогот се исплатеше - Федерер им донесе 100.000 фунти на сиромашните​

Победата на Роже Федерер во неделното финале на Вимблдон претвори во пари облог направен уште пред девет години, а на добивката ќе и се израдува меѓународната организација за помош на сиромашните, "Оксфам".​
Во 2003 година, Ник Њулајф уплатил 1.520 фунти на опцијата дека Федерер ќе освои седум титули на Вимблдон пред 2020 година. Имајќи предвид дека коефициентот за тоа изнесувал 66-1, Њулајф некогаш требало да инкасира 101.840 фунти. Сепак, тој ќе нема можност да ужива во овие пари, бидејќи починал пред три години, но не заборавил да го вклучи и ливчето во тестаментот. Бидејќи немал семејство, овие пари и ги оставил на организацијата "Оксфам", која претходно доби и 16.750 фунти, откако Федерер ја освои својата 14. гренд слем титула со победата на Ролан Гарос во 2009 година.​
​

Дури сме кај облозите и јас сум добитен, го типував дека ќе освои одам на пред почетокот. :D Скромна добивка, али то и не е така битно.

На СК има документарец за Федерер, ако го немате гледано, еве ви прилика, уште 2 часа ќе трае, Roger Federer - Spirit Of A Champion.

Back
На врв Bottom