Фан клуб - РК Вардар

Браво за Гогов и браво за цел тим, супер беа денес!
Вака да се играше во Скопје друга ќе беше приказната.
Ме радува тоа што се бореа до крај без разлика на крајниот исход...(y)

Vaka treba da se borat sekogaš pa makar i izgubile. Do posledna sekunda da se boriš za klubot i za povolen rezultat. Mene me zanima dali vo Bitola ke možeme da igrame so Kuni i Kevin na desen bek? Mislam treba da se proba, a na sreden da ideme so Karapale I Dodić. Mislam deka bolja varijanta ke bide taa za toj natprevar nego Gadža da igra centar a da ne igra Kevin. Sekako dokolku se e ok so Kevin bidejki se žaleše na povreda. Cestitki za borbata denes, sekoja čest za Stole kako se boreše za sekoja topka, isto i za Gogov maestralno odbrani od koga vleze, (treba on i Martin da bidat u sostav vo BT) ama Poznavajki kakov kredit ima Bore teško, i toa ke bide golema šteta. Golem bod denes, za samodoverba pred najvažniot duel na sezonata.
Може да играат Куни и Кевин, не дека не. Ама со тоа две од три позиции на странци од квота Б се пополнети.

Браво за пристапот и борбата денеска, вака се игра со шампионскиот дрес на себе. Тоа во моментов ни е најважно, со ваква игра се доаѓа до резултат. Секоја чест и за Комитите кои беа во Веспрем, се слушаа во преносот на моменти но се гледаше дека цело време се навива.

Vaka treba da se borat sekogaš pa makar i izgubile. Do posledna sekunda da se boriš za klubot i za povolen rezultat. Mene me zanima dali vo Bitola ke možeme da igrame so Kuni i Kevin na desen bek? Mislam treba da se proba, a na sreden da ideme so Karapale I Dodić. Mislam deka bolja varijanta ke bide taa za toj natprevar nego Gadža da igra centar a da ne igra Kevin. Sekako dokolku se e ok so Kevin bidejki se žaleše na povreda. Cestitki za borbata denes, sekoja čest za Stole kako se boreše za sekoja topka, isto i za Gogov maestralno odbrani od koga vleze, (treba on i Martin da bidat u sostav vo BT) ama Poznavajki kakov kredit ima Bore teško, i toa ke bide golema šteta. Golem bod denes, za samodoverba pred najvažniot duel na sezonata.

Со оглед на муабетите за Томовски во Еурофарм и според тоа како бранеше на првата утакмица, ко да е веќе нивен играч, подобро ќе биде Борко и Гогов да се голмани на реваншот.

Мислам дека со ова: "Следната сезона ќе бидеме подобри" сака да каже дека останува...

Со оглед на муабетите за Томовски во Еурофарм и според тоа како бранеше на првата утакмица, ко да е веќе нивен играч, подобро ќе биде Борко и Гогов да се голмани на реваншот.
Se somnevam deka ke odi tamo, pošo ovie go potpišaa Lesnjak. A i da odi ne e valjda tolkava pičketina da ne se bori do kraj za dresot koj go nosi ovaa sezona.

Она што за една куќа е цврст и стабилен темел за да не падне, тоа за Вардар е Тимур Дибиров. Секако со должна почит тој темел апсолутно е поткрепен и со Стоилов, а во минатото и со Карачиќ и Чупиќ.
Но да си дозволиш така лесно да си ги поткопаш тие темели, тоа значи дека таа куќа нема иднина.
Тимур Дибиров, играч кој е синоним за Вардар, врвен професионалец, крилен гол “убиец”, личност која креираше своја ера во Вардар, играч кој донесе победнички менталитет, играч кој со своето доаѓање во Вардар во 2013, најави дека нешто сериозно се подготвува, играч со чие што доаѓање широко се отвори вратата и за сите останати играчки величини, играч со почит и респект каде и да се појави, личност со идентитет, поистоветен со Вардар. Личност која го сака Вардар, чии што достигнаувања не беа само на паркетот, личност која што ја “држеше” соблекувалната на Вардар, личност која што на сите новодојдени играчи не жалеше ни време ни нерви да им објасни каде се дојдени и што се очекува од нив.
Е да си дозволиме да изгубиме ваков играч и пред се човек навистина треба да имаме благи изместувања во перцепцијата за она што е реално и што е корисно за твојот тим.
Епитетот “Спасител на Вардар” за жал мора витешки да биде отсапен и вратен.
Господа, одговорни и способни да го спасувате Вардар (за жал знам дека се’ помалку и помалку ве има и дека тоа ви е се’ потешко и потешко) вам ви праќам директна порака.
“Лојалноста во денешно време е многу ретка појава. Ако ја најдeтe, чувајте ја”.

Како бранеше ? па Борко бранеше до 40-та минута, кога влезе Томовски добивме некоја каква таква стабилност на голот. Дај не тресете само глупости и празни муабети, како една утакмица да имате изгледано сезонава... Прво, нема ни 1% шанса да оди кај нив, второ, дечкото е професионалец и годинава е еден од нашите најдобри играчи... Борко да бранел боље ќе било хахахха :facepalm::popce:

Тото го суспендирале за следната утакмица, со Бутел. Изгледа ептен се карал со судиите на крајот на претходнава во Битола.

Како бранеше ? па Борко бранеше до 40-та минута, кога влезе Томовски добивме некоја каква таква стабилност на голот. Дај не тресете само глупости и празни муабети, како една утакмица да имате изгледано сезонава... Прво, нема ни 1% шанса да оди кај нив, второ, дечкото е професионалец и годинава е еден од нашите најдобри играчи... Борко да бранел боље ќе било хахахха :facepalm::popce:
Тука ја утна Дејвис. Ладете го пивото у Битола ќе покажеме како игра двократен европски првак кога е најпотребно. Слушајте збор и кулирајте до крај на месец!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom