Фан клуб - РК Вардар

Савревски изненади вчера, опна 4 гола со добри шутеви и добро асистираше. Крстевски не е на нивото на Карапалевски, ама во ситуација кога останавме и без Карапалето, мора да го разигрува.
Немаше потреба Борко да брани вчера.
Второ полувреме скоро цело го игравме со македонска постава, освен Дибиров. На бекови ни беа Тале, Крстевски и Савревски.
Тале очаен во напад, страшно нешто... Кога и Дејвис дава предност на карапалевски, Крстевски и Савревски во напад, пред репрезентативците Мишевски и Талески, се е кажано за нивниот квалитет.
Се држеше Тиквеш до кај 20та минута, после се одлепивме. Во второ полувреме им направивме 10+ разлика, така да крајниот резултат не е реален. Кондев не им играше, со него ќе пружеа поголем притисок. Како што очекував, од фудбал луѓето се префрлија на ракомет и имаше убав притисок врз нашиве.

Пола натпревари не е ни во состав, со политички ангажмани е и пак продолжил договор... Џабе фаќа место во екипата...

Савревски изненади вчера, опна 4 гола со добри шутеви и добро асистираше. Крстевски не е на нивото на Карапалевски, ама во ситуација кога останавме и без Карапалето, мора да го разигрува.
Немаше потреба Борко да брани вчера.
Второ полувреме скоро цело го игравме со македонска постава, освен Дибиров. На бекови ни беа Тале, Крстевски и Савревски.
Тале очаен во напад, страшно нешто... Кога и Дејвис дава предност на карапалевски, Крстевски и Савревски во напад, пред репрезентативците Мишевски и Талески, се е кажано за нивниот квалитет.
Се држеше Тиквеш до кај 20та минута, после се одлепивме. Во второ полувреме им направивме 10+ разлика, така да крајниот резултат не е реален. Кондев не им играше, со него ќе пружеа поголем притисок. Како што очекував, од фудбал луѓето се префрлија на ракомет и имаше убав притисок врз нашиве.
Абе и во моментите кога Тиквеш се држеше, според играта беше јасно дека во дел од натпреварот ќе убациме во втора и ќе направиме разлика.
Гогов во моментов е многу подобар од Борко. Ја не знам зошто човеков не си се посвети целосно на политиката и онака нема друг придонес во екипата.
Саврески изненадување на натпреварот.

Туку што правиме со Загреб? Се ми се чини дека ќе биде исклучително тврда утакмица. Ќе гризат пензионериве кај нив, нема да се дадат така лесно. Ама ние освен победа, немаме друга опција. Има некој инфо какви се повредите на Гаџа и Карапалевски? И дали Додиќ би имал право на настап?
Автоматски споено мислење:

Си најдов одговор на едното прашање. :icon_mrgr:

Последно уредено:

Не го разбирам чоеков. Вика дека е поборник за тоа младите и талентирани ракометари да добиваат шанса а потпишува нов договор каде директно негативно влијае на развојот на тие млади ракометари. Која е потребата после се што си поминал во кариерата на овие години да се буташ во Вардар? Зошто? Тиквар беше и остана.

Што му се чини на Борко? Дека е некој главен фактор па ќе игра до 40г.
Или му се погоди работата, кога сака игра кога не не, и кога е пред гол не се троши, а плата важно му стигнува.
Јас не го разбирам Михајловски, ги гледа натпреварите и би требало да сфати дека за Борко џабе се фрлаат парите и на местото негово може да се земе некој солиден играч, плус мое мислење е дека ја руши атмосферата во тимот. Можеби грешам, но мене ми делува како цело време да ги омаловажува другите и им се дере, ќе прими гол и ќе се буни 2 минути, а такви посебно во тимот не ни требаат...

Нека стои тука, да се знае кој што рекол кога се дискутирало за проширување на лигата:
Од неофицијалните информации за списокот и за „волјата на клубовите“ и финтитe од основно „само вие не сте потпишани…“, само Вардар останал „свој на своето“, имун на „сугестиите“ и доследен на ставот дека е против проширување на Супер лигата со кое, дефинитивно нема да се добие на квалитет во македонскиот ракомет. Сите други, свиткале опашка. Секој со некои свои сметки.

Ај Борко и да го разбереме, ќе тече по некоја илјадарка уште една година, без да се замара и додека брка политика, но како да го разбереме Михајло? Ако веќе кокетира со политиката преку Борко измисли му некое место координатор на академијата, спортски/технички менаџер/директор или нешто слично и давај му ги истите пари. Вака ниту реална шанса за Гогов, ниту можност за друг поискусен голман во ротација со Гогов и Мартин, цинизам на максимум, а ефект на минимум.

Не знам што се толу хејта Борко, иако има доста причини за тоа. Но недај Боже се повреди Томоски нема сигирно да се крстиме у Гогов.

Последно уредено:
Не е толку лош потег што му продолжиле договор на Борко,барем според мене.
Ако гледаме каква е ситуацијата во домашната лига кај што немаме многу избор и мора да играме со домашни играчи тогаш сигурно нема да носиме странец голман за да биде замена на Томовски.
Од Македонските голмани освен Митревски за кој мислам дека не можеме да го донесеме во моментов не гледам друг подобар од Борко.
Можеби Кизиќ ако веќе сака да бега од Битола,ама не верувам.

Така да со Томовски и Борко сме сосема солидно покриени.
За следна сезона само Борко да игра на гостувања ќе биде супер.

Не знам што се толу хејта Борко, иако има доста причини за тоа. Но недај Боже се повреди Томоски нема сигирно да се крстиме у Гогов.

Pa druže nema valjda da se krstiš u Borko? Borko ima eden do dva natprevari vo cela sezona. Ne znam dali go pratiš čoekot što prai na gol. Prima gol i urla ko debil na odbranava, mafta so race, kenja, vnesuva negativna energija a ima edna odbrana. Toj ist Gogov za minutažata koja ja dobiva mnogu podobro se pokažuva od ministerot, ako sme realni. Muabetot mi e deka nišo ne dobivame so potpisot na Borko. Bolje so negovite pari da se zeme uše eden mlad soliden golman, ama očito Borko se drži u Vardar za nekoi drugi kombinacii.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom