Фан клуб - РК Вардар

Прашање е зошто сите овие луѓе имаат толку доверба во Самсоненко, кога не дава пари? Колку ракометари само рекоа - сигурни сме дека ќе плати, имаме документи заверени на нотар, ова-она. Михајло толку сигурен дека ќе се помират долговите и слично. А ете, Македа збореше дека од 2016 почнало да се касни со плати. Тој Итало што играше во ФК, кажа сега дека во 2017 не давале плати во ФК.

Во секој случај, очигледно беше дека тоа со регистрирање на ново правно лице Вардар 1961, немаше да му помине на Михо. Ни ЕХФ ни АМС не го признава тој потег. Јас мислам дека ова има потенцијал лошо да се заврши. Ако клубот не игра ЛШ, ќе се откажат спонзори, ќе си отидат играчи под договор и сл.

Искрено, не ја сфаќам до каде и колку е искомпликувана работава. Каков е односот со ЕХФ? Што е договарано и што е ветувано од наша страна? Да решавам јас, би се откажал и од двете титули на хартија, само да не остават да функционираме на раат. Новиот субјект е шампион на Македонија, македонското првенство има рејтинг за место во ЛШ и тука е крај на приказната. Нека си го бркаат гробарот Сергеј за долговите.

Прашање е зошто сите овие луѓе имаат толку доверба во Самсоненко, кога не дава пари? Колку ракометари само рекоа - сигурни сме дека ќе плати, имаме документи заверени на нотар, ова-она. Михајло толку сигурен дека ќе се помират долговите и слично. А ете, Македа збореше дека од 2016 почнало да се касни со плати. Тој Итало што играше во ФК, кажа сега дека во 2017 не давале плати во ФК.

Во секој случај, очигледно беше дека тоа со регистрирање на ново правно лице Вардар 1961, немаше да му помине на Михо. Ни ЕХФ ни АМС не го признава тој потег. Јас мислам дека ова има потенцијал лошо да се заврши. Ако клубот не игра ЛШ, ќе се откажат спонзори, ќе си отидат играчи под договор и сл.

Им даваше на рака ама по се изгледа не на сите

Sent from my iPhone using Tapatalk

Колку е годишниот буџет на клубот во овие години кога претседател е Михо ?

Да ви го купиме Тале за милион и да го решиме проблемот ...

Додека си праќаат писма со ЕХФ ќе помине рокот за исплата и најверојатно ќе летаме, дај боже да не сум во право.

Не знам. Чим се испука ЕХФ со ваква одлука, некако тешко ми е да поверувам дека ќе се повлечат зошто ќе ризикуваат да изгледаат слаби. А тоа, овој-оној Вардар не држи вода, зошто клубот е тој, да беше нов, ќе почнеше од најнизок ранг. Чим реагирала ЕХФ, најверојатно некој се жалел за пари.

Не знам. Чим се испука ЕХФ со ваква одлука, некако тешко ми е да поверувам дека ќе се повлечат зошто ќе ризикуваат да изгледаат слаби. А тоа, овој-оној Вардар не држи вода, зошто клубот е тој, да беше нов, ќе почнеше од најнизок ранг. Чим реагирала ЕХФ, најверојатно некој се жалел за пари.

Jas kako sto razbrav od ona sto citav parite se baraat da se stavat kako garancija za isplata za nekoj spor (najverojatno igrac). Znaci baraat da gi imame ako arbitraza dosudi vo polza na drugata strana. Miho ke se brani deka ova nema vrska so segasniot Vardar, toest deka toa e potpisano so drug entitet a toa ehf nema da go prifati taka da ke treba da se plati. Posle ova Miho treba da mu stegne tuzba na Sams i toa e toa.

Јас колку што сфаќам играчите имаат побарувања директно од Самсоненко и не ми е јасно како поради тоа ЕХФ може да ги блокира.

Се на страна, а зашто овој негов став не го пренесуваат на Официјалната страна на клубот, него даваат по медиуми... Не ги сфаќам, ова е многу несериозно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom