Фан клуб - РК Вардар

Tolku e od dvajcata. Tale neka ide u metalurg a za disco mislam zavrsuva prikaznata, tesko deka nekoj ke go zeme za 3-4 utakmici godisno. Kaj nas mu bese super posto realno od nego se ocekuvase samo LS da izigra.
Добро ја почна сезоната тој. Никад не играл подобро во Вардар. Он првите две години, освен 2-3 натпревари, реално ништо не изигра. Оваа година добро почна и пак повреда некоја, па сега му падна формата бајаги. Многу е неконстантен. Ама некако мислам дека може да остане. Талески најверојатно си оди. Реално и Мишевски треба да си оди некаде кај што ќе игра.

Добро ја почна сезоната тој. Никад не играл подобро во Вардар. Он првите две години, освен 2-3 натпревари, реално ништо не изигра. Оваа година добро почна и пак повреда некоја, па сега му падна формата бајаги. Многу е неконстантен. Ама некако мислам дека може да остане. Талески најверојатно си оди. Реално и Мишевски треба да си оди некаде кај што ќе игра.

Treba da si odi za da se rastereti budzetot.

Ај да се обидам да го вратам разговоров на тема РК Вардар.

Со доаѓањето на Кудуз и фактот дека Шеваљевиќ има договор за следната сезона. Плус шпекулации дека Кузмановски може ќе доаѓа. Што мислите дека ќе деси со Дисингер и Талески на кои им истекуваат договорите во Јули? Многу леви бекови се тоа.
Toa za Kuzmanovski mislam deka nema shansi da se realizira pa duri i u paket da letaat od klubot disko i tale . Golema e shansata eden od tale i disko da ostane kako 3ta opcija a eden da si bara nov klub :)

Со оглед дека и Јотиќ може да игра на лев бек, не ни треба Кузмановски. Ама некако имам впечаток дека Дисингер може ќе остане.

Јас ако се прашувам, би ги шутнал и Талески и Диско. На Талески му е потребен тим каде што ќе може да си ја врати самодовербата, а Диско ми е некако се послаб и послаб. Шеваљевиќ и Кудуз + тука е и Јотиќ, а и Гаџа до некаде кои може да одиграат како леви бекови по потреба. И понатаму за мене останува најголема слабост централната бековска позиција. Потребен ни е различен профил на играч од оние што ги имаме, некој кој ќе биде технички добро подготвен, со добра промена на правец и кој ќе знае да игра 1 на 1. Тука би го задржал и Карапалевски со оглед на тоа што ќе се игра голем број на утакмици од наредната сезона.

Десната бековска позиција која ни е најпроблематична би требало да е океј со доаѓањето на Гурбиндо. Векиќ веројатно и натаму ќе си остане втора опција со оглед на тоа што му дадоа 4 годишен договор, не верувам дека туку-така ќе се откаже клубот од него. Би го шутнал Јагуриновски и на негово место би го земал Савревски (2002) кој е веројатно еден од тројцата играчи во Работнички кои покажуваат каков-таков потенцијал да играат на повисоко ниво.

Треба покрај Гурбиндо да зееме и еден бомбардер десен бек и така ќе имаме разноврсност на таа позиција. Исто централен бек мора да се испазари нешто квалитетно и мислам дека ќе бидеме доста солиден тим.

Треба покрај Гурбиндо да зееме и еден бомбардер десен бек и така ќе имаме разноврсност на таа позиција. Исто централен бек мора да се испазари нешто квалитетно и мислам дека ќе бидеме доста солиден тим.
Можеби и уште еден пивот? Глеб доминантно игра во одбрана, не знам.. мислам дека им треба поддршка во нападот со трет пивот на Столе и Валчак. Или можеме да се потпреме ко трета опција на Атанасовски или Анастасовски (не знам како се викаше)? :)
Момакот има предиспозиции, само у моментов нема тренер да го исклеса. Не сум го гледал до сега како игра.

Не заборавајте и стабилен спонзор, може не со толкави вложувања ко Самсоненко али за подолг рок.

Плус добра ствар со потписов на Гурбиндо е што ја задржуваме праксата да имаме големи ракометни имиња во екипата,што е голем плус за полесно потпишување на нови ракометари од висока класа. Само нека продужат така, нема да имаме зима. Сеа на ред е да не израдуваат со нешо јако на среден бек.

Честито ново засилување
Добар распон на раце, развиена мускулатура (секаде), минимална влакнестост (читај аеродинамичност). Топ трансфер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom