Фан клуб - РК Вардар

Јагањац може лекции по ракомет да држи на сите наши бекови,нека го соберат уште сега ако може и правец за Скопје.

Инаку Диско ги помина сите граници,треба сериозно да размислат дали да остане и наредна сезона.

Дисингер не се ни замара за ракомет веќе

Некако, кога го видов Борко дека игра бев убеден дека ја губиме. Па човеков после паузата е тотално неподвижен, не дека претходно не беше. И цели факинг 60 минути не го смени.

Односот на играчиве, односно на огромен дел од нив е загрижувачки. Дисингер мислам дека беше збунет што бара на терен. Јеботе, се влечкаат, не играат. А за 10 дена ја имаме првата утакмица од двобојот за титула со Еурофарм.

Се на страна, како бе не му е срам на Дисингер вака да се понаша на терен? Нормален тренер со вакво понашање ќе го остави пешки да се враќа назад.

Се на страна, како бе не му е срам на Дисингер вака да се понаша на терен? Нормален тренер со вакво понашање ќе го остави пешки да се враќа назад.
Страшно нешто, он не треба да заигра до крај на сезона.

Некако, кога го видов Борко дека игра бев убеден дека ја губиме. Па човеков после паузата е тотално неподвижен, не дека претходно не беше. И цели факинг 60 минути не го смени.

Односот на играчиве, односно на огромен дел од нив е загрижувачки. Дисингер мислам дека беше збунет што бара на терен. Јеботе, се влечкаат, не играат. А за 10 дена ја имаме првата утакмица од двобојот за титула со Еурофарм.

Исто сценарио ќе биде као денес. За жал.
Автоматски споено мислење:

Абе некој да не знае што изјави Стефчо на прес? Ме занима само дали има изговорено едно зборче кое почнува на О..

Последно уредено:
Моментално дури и Караиванов би дошол како кец на десетка за вардар прими ја топката репни ја гол:vozbud::vozbud::vozbud:

[QUOTE = "SimeoneMadrid, post: 9270039, član: 131849"]
Ne znam zašto je ovaj Vekić kupljen, zašto toliko gura u 2 smjera, Borko se mrzi pomaknuti i još uvijek brani cijelu utakmicu.
[/QUOTE]

Vekic je prije 3-4 godine pokidao krizne ligamente, u PPDu se s njim nije dobro radilo nakon toga i guralo ga se samo u obranu, koju je poceo super igrati pod Cervarom u PPDu.
Ako se zeli izvuci iz njega puno vise, a sigurno se moze, treba se poceti ozbiljno raditi s njim!

Некое логично објаснување зошто не го ротира Карапалевски повише со цел Гаџа да е одморен за финиш, а Карапалевски сосема солидно користи минутажа.

Второ Борко прими 35 гола, 5 фати ... и не го мењај не е дека на клупа имаш 2ца супер голмани таман работа.

#StevOut

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

[QUOTE = "SimeoneMadrid, post: 9270039, član: 131849"]
Ne znam zašto je ovaj Vekić kupljen, zašto toliko gura u 2 smjera, Borko se mrzi pomaknuti i još uvijek brani cijelu utakmicu.

Vekic je prije 3-4 godine pokidao krizne ligamente, u PPDu se s njim nije dobro radilo nakon toga i guralo ga se samo u obranu, koju je poceo super igrati pod Cervarom u PPDu.
Ako se zeli izvuci iz njega puno vise, a sigurno se moze, treba se poceti ozbiljno raditi s njim![/QUOTE]Уште да го имавме Раул место ова рво на клупа и таман ќе беше

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Nisam sigurna zasto je Vardar kupio Gadzu, nisam dugo vidjela losijeg srednjeg vanjskog.

Ima puno boljih opciju od njega, recimo Ivan Horvat koji je otisao u Flensburg, ali se ozlijedio i bio je dosta vremena ozlijedjen, sada je u Austriji i tamo je jedan od glavnih igraca!

U Ademar Leonu je Tin Lucin ( igrao jedno vrijeme sa Jaganjcem ), koji je sa 17 godina bio u hrvatskoj seniorskoj reprezentaciji, otisao je u PPD, ali je ukupno dobio pola sata u toj sezoni; nedavno je bio "MPV" "Copa Del Rey", cesto ga se znalo usporedjivati sa Balicem, samo sto je dosta visi, 196 cm i igra obranu, sada ga trenutno Cadenas "brusi" u Spanjolskoj!
Автоматски споено мислење:

A sto se tice lijevog vanjskog, Fabijan Grubisic, 18-19 godina, ogroman potencijal, problem je sto je Veszprem jako zainteresiran za njega, naravno i PPD, ali PPD mladi igraci zaobilaze u dirokom luku, jer lose rade sa njima i ne pruza im se potrebna minutza!

Последно уредено:
Ни Тин Лучин не е класичен среден бек, сличен профил на играч e како Јотиќ и Гаџа. Нешто измеѓу среден и лев бек од типот на Житников, Даниел Дујшебаев и на ним слични. На Вардар му треба различен тип на играч, класичен организатор на играта, кој ќе го забрза протокот на топка помеѓу бековите, кој ќе биде креативен, брз и динамичен. Нешто што во минатото кај нас го правеа Карачиќ, Прибак, Циндриќ, Скубе итн.

[QUOTE = "Chronysync, post: 9270143, član: 88478"]
Ni Tin Lucin nije klasični veznjak, ima sličan profil igrača kao Jotić i Gadža. Nešto između srednjeg i lijevog beka poput Žitnikova i slično. Vardaru je potreban drugačiji tip igrača, klasični organizator igre, koji će ubrzati protok lopte između braniča, koji će biti kreativan, brz i dinamičan. Nešto što su Karačić, Pribak, Cindrić, Skube itd. Radili kod nas u prošlosti.
[/ CITAT]

Gadza je jako losa sv, jako losa Vardarova odluka da ga se kupi.

Onda Ivan Horvat koji igra u Austriji; a Karpo Sirotic, 20 godina, je bas taj tip igraca koji si opisao, nije mu cilj puno zabiti, ali zato razigrava suigrace i ima velik broj asistencija!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom